Реформою реєстрації прав на нерухомість, яка розпочалася з початку 2013 року, була зруйнована монополія бюро технічної інвентаризації (БТІ) на послуги з адміністрування реєстру і проведення технічної інвентаризації нерухомого майна, яка закономірно приводила до корупції. Право здійснювати технічну інвентаризацію отримали приватні компанії за умови наявності у них відповідної ліцензії та фахівців, які пройшли професійну атестацію у Мінрегіоні України й отримали кваліфікаційний сертифікат. Слід зазначити, що вимоги до претендентів досить жорсткі, що не дозволить створювати приватні структури під разові потреби.

Законодавчо було змінено порядок проведення техінвентаризації об’єктів нерухомого майна. Тобто комунальні БТІ, як суб’єкти господарювання, виконують технічну інвентаризацію нарівні з іншими суб’єктами господарювання.

Звертаємо увагу, що держреєстр речових прав на нерухоме майно є єдиною державною інформаційною системою, що містить відомості про права на нерухоме майно, їх обтяження, а також про об’єкти та суб’єкти цих прав. Таким чином, не має значення, яким суб’єктом господарювання – комунальним чи приватним БТІ, проведено техінвентаризацію та видано техпаспорт на нерухомість – уся інформація стікається до єдиної бази – держреєстру.

Крім того, у Верховній Раді України за ініціативою Кабінету Міністрів України на останньому етапі проходження знаходиться законопроект №2049а від 17.05.2013, яким регламентовано підприємствам бюро технічної інвентаризації протягом трьох місяців з дня набрання чинності цим Законом передати реєстрові книги та реєстраційні справи, які є державною власністю (тобто архіви, які керівники комунальних БТІ вважають особистою власністю), органам державної реєстрації прав за місцем розташування нерухомого майна.

Компанія «Єлисаветградське відділення паспортизації нерухомості» одна з перших з’явилася на ринку послуг, пов’язаних з технічною інвентаризацією. Ми маємо офіційний сертифікат на проведення техінвентаризації та оцінки нерухомого майна, а також виготовлення техпаспортів на нерухомість. Наші фахівці з багаторічним досвідом роботи у державних БТІ на високому рівні та у визначений заявником термін нададуть послуги з інвентаризації нерухомості будь-якої складності та направленості.

Переваги у роботі нашої компанії перед комунальними БТІ:

- мобільність (за викликом фахівці прибудуть у будь-яку місцевість Кіровоградської області);

- гнучкий графік роботи (робочі дні тижня з 9.00 до 18.00, у вихідні та святкові дні – за домовленістю);

- пристосованість до сучасних умов роботи;

- лояльна цінова політика (можливі знижки та подрібнені виплати за послуги);

- строк виконання визначається у договорі за домовленістю з замовником;

- безкоштовне надання інформаційно-консультаційних послуг;

- відповідальність за якість та своєчасність надання послуг згідно з нормами чинного законодавства;

- працюємо за принципом «Клієнт завжди правий».

Пропонуємо наступні послуги:

- приватизація нерухомості;

- оцінка та виготовлення технічних паспортів на нерухомість;

- агенція нерухомості;

- підготовка всіх дозвільних документів та супровід для будівництва;

- земельні питання;

- юридичні послуги.

Відзначимо, що законна можливість проведення інвентаризації ліцензійними суб’єктами господарювання, а не тільки комунальними БТІ, забезпечує можливість клієнту обрати такого виконавця послуг, який зможе їх надати максимально ефективно та зручно. 

Наші контакти:

Товариство з обмеженою відповідальністю «Єлисаветградське відділення паспортизації нерухомості», 25006, Україна, м. Кіровоград, вул. Шевченка, 38, к.1

Телефони: 0522-27-27-71, 067-520-06-26, 066-395-17-77