Кіровоградська область потрапила до переліку регіонів, які стали учасниками пілотного проекту зі створення мережі історичних клубів, повідомив радник Президента Володимир Зубанов.

Передбачається, що історичні клуби займатимуться наповненням національного інформаційного порталу litopys.com.uа. За задумом - це масштабна електронна енциклопедія історії України, де узагальняться не лише довідкові статті та фото, а й відеосюжети про історичні події та персоналії.

Наразі, уточнює Володимир Зубанов, основою для наповнення порталу стали матеріали, підготовлені науковцями в рамках загальнонаціонального патріотичного проекту «Україна: історія великого народу», утім далі цим займатимуться історичні клуби на регіональному рівні. Формуватимуться вони на базі шкіл, вишів і бібліотек.

Ініціатори «пілоту» розраховують, що активними учасниками проекту стануть учні та студенти. Однак, перш ніж їхні напрацювання потраплять на сайт, матеріали фільтруватимуть визнані експерти.

Уже зараз відомо, що до республіканської експертної групи увійшли імениті історики, зокрема, Михайло Відейко, Наталя Абашина, Борис Черкас, Віктор Горобець, Станіслав Кульчицький, Олександр Донік.

За матеріалами сайту ОДА