Обласною радою прийнято рішення про проведення в області естафети пам’яті «Слава визволителям України» з метою увіковічення безсмертного подвигу народу у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років. У рамках даного заходу за розпорядженням голови районної ради, у зв’язку з відзначенням 70-річчя визволення України, ушанування пам’яті полеглих у боротьбі за визволення території району від фашистських загарбників та виховання у підростаючого покоління шанобливого ставлення до ветеранів війни, збереження пам’яті про Перемогу, затверджено план заходів з організації та проведення естафети пам’яті на Петрівщині. Якими будуть ці заходи - розповідає голова ветеранської організації району Олег ГІЮК.

- Про заходи у зв’язку з 70-річчям визволення України та нашого району, зокрема, від фашистських загарбників, а також про ряд інших питань, пов’язаних із проведенням на території району естафети пам’яті, йшлося на засіданні оргкомітету, яке провела заступник голови райдержадміністрації Тетяна Панета. Вона видала ряд відповідних доручень учасникам засідання та наголосила, що турбота про ветеранів війни та праці – прерогатива в роботі усіх владних структур, святий обов’язок перед звершеннями людей старшого покоління. Тому районні заходи до 70-річчя визволення України від фашистських загарбників повинні пройти на високому рівні.

У сільських та селищних радах провели упорядкування, ремонт та реставрацію меморіалів, пам’ятників, обелісків, пам’ятних знаків воїнам, полеглим у Великій Вітчизняній війні. Відповідно до графіка, там пройдуть урочисті мітинги, покладання квітів до Братських могил радянських воїнів та культурно-мистецькі заходи.

В загальноосвітніх закладах проводяться тематичні виховні заходи, конференції, екскурсії, зустрічі з ветеранами тощо.

Починаючи з вересня місяця, проводиться обстеження матеріально-побутових умов проживання ветеранів Великої Вітчизняної війни, відвідування ветеранів війни, інвалідів, дітей війни, визначаються їх потреби та надається необхідна допомога.

Заплановано ряд спортивних змагань, приурочених 70-річчю визволення України від фашистських загарбників, які розпочалися 12 жовтня міні-футбольним турніром серед команд ФСК, КФК «Колос» АПК району. 17 жовтня відбудеться марш-кидок маршрутом від пам’ятного знаку «Танк» до братської могили загиблим воїнам та змагання у тирі зі стрільби з пневматичної зброї серед учнів старших класів, ветеранів та працівників райдержадміністрації. 19 жовтня – першість з кульової стрільби серед дівчат та хлопців ДЮСШ «Олімп» та турнір з міні-футболу у Володимирівці, а 23 жовтня – шаховий турнір серед юніорів та ветеранів у Петрівській ЗШ І ст.

Тож запрошуємо громадськість району взяти активну участь у проведенні заходів, присвячених 70-річчю визволення України від німецько-фашистських загарбників.

Спілкувалася Валентина РЯБОКОНЬ