Кримінальна хронікаПрацівнику колонії, який «підробляв» наркокур’єром, загрожує 10 років тюрми

Прокуратурою Петрівського району закінчено розслідування та направлено до суду обвинувальний акт стосовно молодшого інспектора відділу нагляду і безпеки Петрівської виправної колонії №49. Слідством встановлено, що він за грошову винагороду намагався пронести на територію установи марихуану масою 35г та шприци, наповнені наркотичною речовиною для передачі засудженому.

За вчинення злочинів, передбачених ч.2 ст.307, ч.2 ст.364 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів або збут чи передача цих речовин у місця позбавлення волі, а також зловживання службовим становищем), працівнику колонії загрожує кримінальна відповідальність у вигляді 10 років позбавлення волі.

 

Жінка порубала сокирою 91-річного дідуся

Сварка між 39-річною жителькою одного із сіл району та її 91-річним односельчанином завершилася для останнього лікарняним ліжком. За фактом замаху на вбивство пенсіонера працівники міліції відкрили кримінальне провадження.

До райвідділу надійшло повідомлення про те, що бригадою швидкої допомоги до центральної районної лікарні доставлено громадянина похилого віку із рубленою раною скроні та ушкодженнями вуха.

На місце події прибула слідчо-оперативна група. Попередньо правоохоронці встановили, що місцева жителька мала давні неприязні відносини із потерпілим. Під час чергової сварки жінка схопила сокиру та завдала нею два удари по голові пенсіонеру.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15 (замах на злочин) та ч. 1 ст. 115 (спроба умисного вбивства) Кримінального кодексу України. З місця події вилучено сокиру зі слідами крові. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу стосовно підозрюваної.

Жорстокі жіночі “забави”

До Петрівського райвідділу міліції надійшло повідомлення про нанесення тілесних ушкоджень 39-річній жительці одного із сіл району. Попередньо встановлено, що місцева жителька на ґрунті особистих неприязних відносин ударила сапою потерпілу по голові. У результаті жінка отримала рублену рану тім’яної області. Дії особи кваліфіковано за ч. 1 ст. 125 “Умисне легке тілесне ушкодження” Кримінального кодексу України.

Прес-служба прокуратури області