14 травня 2013 року на території Петрівської ЗШ І-го ступеня проходила акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти.»

В програму дня входило:

* показові виступи рятувальників ДПРЧ – 32;

* демонстрація роботи аварійно-рятувального автомобіля;

* естафети дитячих команд;

Переможці за підсумками змагань отримали цінні подарунки, а головне - ще раз згадали правила поведінки під час літніх канікул.

***

Нещодавно в Петрівському НВК, в котре пройшов районний Фестиваль дружин юних пожежників. Цього разу його переможцем фестивалю стала команда «ХУТІР 101» Петрівської ЗШ І-ІІІ ступенів.

Шановні батьки!

Ось і настали довгоочікувані літні канікули для школярів, а батькам потрібна подвійна увага до своїх дітей адже легковажне поводження малечі з вогнем, водою, газом, незнання елементарних правил безпечної поведінки – першопричини сумних та трагічних наслідків.

Шановні батьки! Не залишайте дітей без нагляду!  

Дбайте про безпеку своїх дітей, дотримуючись правил безпечної поведінки в побуті.

Виховуйте у дітей навички культури безпечної поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність у поводженні з вогнем, не залишайте напризволяще кинуті сірники, запальнички. Контролюйте, що вони роблять у вільний час, не залишайте їх без догляду.  Пам’ятайте, що життя наших дітей залежить тільки від нас самих!

***

ДПРЧ-32 ТУ МНС України у Кірово-градській області оголошує конкурс на кращий пірографічний виріб (випалювання по деревині) з тематики безпеки життєдіяльності. Конкурс триває з 24.05.2013 по 10.06.2013 року. Творчі завершені роботи подаються у вигляді випаленого малюнку на дерев’яній, фанерній дошці або об’ємній композиції.

Теми на вибір для учасників:

* безпечна поведінка під час відпочинку біля водойм чи у лісі;

* піротехніка та виявлення боєприпасів часів ВВВ;

* правила поведінки з відкритим вогнем;

* жнива;

Роботи надсилати за адресою: смт. Петрове, вул. Філатова, 31. На переможців чекають цінні подарунки.

***

ДПРЧ-32 ТУ МНС України у Кіровоградській області було проведено вивчення громадської думки щодо Правил безпеки життєдіяльності на сільгосппідприємствах району, яке проводилося 27 травня 2013 року. За підсумками анкетування з’ясувалося, що 95% опитуваних задоволені роботою інспектора державного нагляду у сфері пожежної та техногенної безпеки. 89% знають та дотримуються правил безпеки згідно із своїми функціональними обов’язками.

В’ячеслав Бакун, командир відділення ДПРЧ-32 ТУ МНС у Кіровоградській області