співає учениця 11-Б класу Петрівського НВК Марія ЧорнаЗ метою стимулювання дітей для участі в художніх конкурсах та концертах, Кіровоградська обласна державна філармонія проводить огляди кращих дитячих колективів у 24-х районах. Виконавці, які отримають щасливий квиток, представлятимуть свій район на відкритті сезону Кіровоградської дитячої філармонії.
Наш район теж представив свої таланти: ученицю 11-Б класу Марію Чорну (керівник - Олена Рябова), та вихованців гуртка вокального співу «Соловейко» ЦДЮТ - дует у складі Тетяни Луніної та Ірини Нестеренко – керівник Вадим Блоха. Керівники заслужено отримали подяку за активну участь їх вихованців у мистецькому проекті «Відкриваємо нові таланти» в рамках культурно-мистецької акції «Майстри мистецтв – дітям», ініціатором якого є директор філармонії, заслужений працівник культури України Микола Кравченко.
Кіровоградці, у свою чергу, теж продемонстрували свою високу виконавську майстерність. Лауреат міжнародних конкурсів, академічний театр музики пісні і танцю «Зоряни» (художній керівник - народна артистка України Антоніна Червінська), ансамбль Кіровоградської обласної філармонії «Єлисавет-Ретро» (художній керівник - заслужений працівник культури Микола Кваша) та соліст філармонії –Ярослав Страшной своїми виступами просто полонили юних глядачів. А їх у районному Будинку культури зібралася повна глядацька зала, вільних місць не лишилося. Йшли діти на концерт з недовірою, мовляв, чого чекати від класичної музики? Але вже після першого ж виступу професіоналів, думка більшості змінилася. З яким запалом вони аплодували та кричали «браво», свистіли та вищали від задоволення! І навіть підспівували, не дивлячись на те, що деякі пісні виконувались іноземною мовою.
Заступник директора Кіровоградської філармонії Оксана Бортова разом зі своїми колегами висловили подяку райдержадміністрації за надану можливість проведення концерту, та методисту районного методкабінету при відділі освіти молоді та спорту райдержадміністрації Валентині Савостіковій, яка займалася організаційними питаннями.

Тож триматимемо кулаки за наших учасників, і хто знає, можливо, їхні голоси незабаром почуємо вже на зовсім іншій - професійній сцені.

Тетяна ТАНЧИНЕЦЬ.

Антоніна Червінська зачаровувала своїм дивним голосом віртуозна музика скрипалів

хореогра-фічна група виконувала запальні танці чергова перемога дуету Ірини Нестеренко та Тетяни Луніної

На знімках: співає учениця 11-Б класу Петрівського НВК Марія Чорна; Антоніна Червінська зачаровувала своїм дивним голосом; віртуозна музика скрипалів; хореогра-фічна група виконувала запальні танці; чергова перемога дуету Ірини Нестеренко та Тетяни Луніної.