тиждень книгиКнига – найкращий друг людини. Це духовний заповіт старшого покоління молодшому. З книг ми дізнаємося про минуле та майбутнє. Вони вчать нас жити. Бережіть книгу! Допоможіть їй залишитись красивою і чистою, а вона допоможе вам стати освідчиними людьми.

У Петрівській загальноосвітній школі І ступеня стало доброю традицією в березні відзначати Тиждень дитячої та юнацької книги.

Тиждень книги розпочався святковим ранком «Дружба з книгою – це свято». Активними учасниками його стали учні 4-А класу Анна Корж, Юлія Попова, Ростислав Тронза, Анастасія Новак, Анастасія Ткаченко, Валерія Кравченко, Валерія Куницька, Поліна Капітонова, Євген Ромадін, Ярослав Прохоренко, які підготували для глядачів цікаву літературно-музичну композицію «Пригоди української книжки».

Дорогі дорослі і малята!

В нас сьогодні книжки свято!

Будем разом відзначати

Книгу – друга шанувати!

Упродовж тижня учні 1-4 класів приймали участь в різноманітних конкурсах, вікторинах, інсценізаціях. Наприклад, «Мій улюблений казковий герой», «Чи знаєте ви історію виникнення книги?». В шкільній бібліотеці працювала «книжкова лікарня». Особливо учням 1-2 класів сподобалась інсценізація казки «Ріпка» на сучасний лад. Здібні учні школи залюбки виконували ролі казкових героїв.

Даний тиждень сприяв вихованню в учнів бережного відношення до книги, спонукав їх до читання художньої літератури.

Підготувала Тамара Коробка, бібліотекар.

учасники заходу