Отож, як витікає з вищенаведеної інформації, в контексті заходів, спрямованих на популяризацію та реалізацію нових соціальних ініціатив Президента України «Діти – майбутнє України», головною темою тижня, що минув, стало завдання модернізації дитячих спортивних майданчиків. Ключовим же заходом для його реалізації у нашому районі стала нарада з керівниками загальноосвітніх навчальних закладів за підсумками проведення інвентаризації спортивних споруд щодо підготовки пропозицій щодо їх ремонту, реконструкції, будівництва в рамках місячника «Спорт для всіх – спільна турбота», проведена начальником відділу освіти райдержадміністрації Г.Москальцем.

В цьому напрямку, як мовиться, нам ще є куди докладати рук і зусиль, зокрема й з огляду на критичні зауваження заступника директора департаменту освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації Сергія Колодяжного. Щоправда, висловлюючи критику, Сергій Олександрович чомусь не взяв до уваги спорудження стрілецького тиру при Петрівському НВК, про що ми уже розповідали на сторінках районки. Адже завдяки спорудженню названого об’єкта та оснащенню його найсучаснішою стрілецькою зброєю щонайменше кілька десятків школярів долучилися до цього чудового виду спорту.

Водночас, що стосується майданчиків для ігрових видів, то тут критика, певне, є справедливою. І, мабуть, говорячи про потребу в спорудженні чи реконструкції ігрових майданчиків, маємо зазначити, що, разом з тим, не завадило б приділити увагу й  спортивним об’єктам, які уже маємо. Скажімо, порівняно недавно споруджений майданчик зі штучним покриттям, що в Петровому, який, до речі, став одним з найбільш затребуваних об’єктів для захоплених спортом дітей, юнацтва та молоді, сьогодні вже потребує ремонту – як саме ігрове поле, так і паркан довкола. Поки що ці роботи не вимагають значних капіталовкладень, водночас значення футбольного манданчика, на якому, до речі, регулярно відбуваються змагання першості району,  для райцентрівської дітвори важко переоцінити.

Володимир КІФЕНКО.