На початку минулотижневої апаратної наради перший заступник голови облдержадміністрації Віктор Серпокрилов подякував за успішний старт реалізації однієї із нових соціальних ініціатив Президента України, що стосується дошкільної освіти. Низка районів області уже провели детальну аналітичну роботу щодо ревізії дошкільних навчальних закладів і їх стану, як того вимагав голова облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко на попередній апаратній нараді.

Перший заступник голови облдержадміністрації наголошує, що на рівні області налагоджено системну роботу у напрямку розвитку дошкільної освіти. Один з прикладів, який він навів, стосувався кіровоградської школи № 33, де восени запрацюють групи для дошкільнят, а зараз там тривають ремонтні роботи, тобто навчально-виховні комплекси з’являються не лише на сільських територіях, а й в обласному центрі.

Інший важливий напрямок роботи з дітьми пов’язаний із їхнім спортивним дозвіллям. Цей напрямок, що також знайшов своє відображення у нових соціальних ініціативах Глави держави, не лишився без уваги і обласної влади – звітна апаратна нарада була присвячена саме цьому питанню.

Віктор Серпокрилов наголосив, що Глава держави Віктор Янукович поставив чітку вимогу перед владою на місцях створити спортивну інфраструктуру – спортивні майданчики – аби забезпечити школярів можливістю фізично розвиватися. Це завдання має на меті забезпечити організацію і системний розвиток масового спорту. Регулярні фізичні навантаження, активний спосіб життя – це запорука здоров’я в цілому, на що також звернув увагу Віктор Серпокрилов. Він загадав про публічне представлення результатів виконання обласного бюджету, що відбулося минулого тижня, і про досить невтішні показники захворюваності серед дітей та молоді, що також озвучувалися під час цього заходу. Саме розвиток масового спорту може стати своєрідною панацеєю по зменшенню сумної статистики різноманітних захворювань серед населення, в тому числі і серед дітей – такою є позиція і керівництва держави, і обласної влади.

Зрозуміло, що для того, аби розвивався спорт, як і будь-яка інша галузь чи сфера, необхідні відповідні умови, у даному випадку – це спортивна інфраструктура: майданчики, тренажери та інший інвентар, якими мають бути забезпечені, у першу чергу, не лише профільні заклади, а й загальноосвітні школи.

Одне із перших, поставлених завдань Віктором Серпокриловим під час апаратної наради керівникам територій, стосувалось вимоги привести до ладу як спортивні майданчики при школах, так і усі спортивні споруди на місцях. А для цього варто внести необхідні зміни при перегляді місцевих бюджетів і залучати соціально відповідальний бізнес, - наголошує перший заступник голови облдержадміністрації. Як приклад успішної підтримки спорту з боку бізнесу він назвав кілька прізвищ кіровоградських спонсорів, які підтримують і чоловічу і жіночу збірні з баскетболу, зокрема, це Андрій Бродський, Руслан Згривець, Сергій Сухий. В контексті баскетбольної теми згадав Віктор Миколайович і про баскетбольне Євро, що відбудеться в Україні у 2015 році. А захід такого рівня, безсумнівно, може зацікавити і популяризувати цей, і не лише цей,  ігровий вид спорту серед молоді та й населення в цілому, і нехтувати даний факт також не варто.