Спортивні новини

У нашому попередньому номері, анонсуючи виїзний поєдинок з київською командою «Оболонь- Бровар» ми зазначали, що «пивовари» для нас є особливо незручним суперником, здається, єдиним, з-поміж усіх інших команд як Першої, так і Другої ліги, якого «Інгульцеві» ще жодного разу не вдалося перемогти. І все ж, говоритимемо прямо, цього разу мали надію, що, нарешті, невтішна для нас тенденція буде перервана, адже загалом якість гри, яку сьогодні демонструє «Інгулець», є значно вищою, аніж гра нинішньої «Оболоні». Та й це не лише наше відчуття, адже коефіцієнт букмекерських ставок практично усіх ігрових закладів, що спеціалізуються на футбольних тоталізаторах, на користь «Інгульця» був значно нижчим, аніж на нічию і тим більше - на перемогу «Оболоні-Бровар». Тобто, перемога нашої команди майже ні в кого не викликала сумніву. Однак ми знову не встояли перед незрозумілою для нас «магією» «Оболоні».

Звичайно, можемо нарікати й на дуже жахливий стан футбольного газону «Оболоні» - зрештою, грати довелося на полі, яке за своєю структурою нагадувало город. Зрозуміло, що за таких обставин перевага команди в індивідуальній майстерності гравців, у їх технічній підготовці зводиться до мінімуму, а на перший план виходить раціонально побудована стратегія гри і, говоритимемо прямо - звичайне везіння. От саме везіння цього дня у киян виявилося більше: при тому, що «Інгулець» начебто й володів ігровою та територіальною ініціативою, більше атакував, але перемогу за рахунок, фактично, єдиної контратаки, яка й виявилася результативною, вирвали саме господарі.

Таким чином, підсумковий рахунок гри 1:0 на користь «Оболоні-Бровар», а «Інгулець» знову поступається такою омріяною третьою сходинкою «Десні», яка весняну частину першості розпочала напрочуд потужно і переконливо, здобувши у трьох поєдинках 3 перемоги, причому дві з них виїзні, а одна, хоч гра номінально і вважалася домашньою, але відбувалася на нейтральному полі за відсутності уболівальників через накладені на клуб санкції. Щоправда, у нас в запасі є ще пропущена гра з «Сумами», завдяки перемозі в якій ми можемо повернути собі третє місце, що дозволить взяти участь в перехідних матчах за право виступати в Прем”єр - лізі. Однак оновлені в період зимового міжсезоння «Суми» здолати буде дуже непросто, адже сумчани також весняну частину розпочали двома упевненими перемогами, завдяки чому покинули неприємну для будь-якої команди зону «вильоту», і. схоже, на цьому зупинятися не збираються. Тож пропущена гра для «Інгульця» однозначно стане досить непростою, і про підсумок її заздалегідь робити будь-які прогнози необачно.

Повертаючись ще раз до гри з «Оболонню-Бровар» можемо, звичайно, пояснити наш неуспіх як невезінням, так і вкрай незадовільним станом газону, який не дозволив скористатися перевагою в майстерності, а також те, що підготовчий цикл до цієї гри «Інгулець» проводив на штучному покритті, а це є досить суттєвим чинником, здатним вплинути на якість готовності до успішної гри на трав”яному полі. І все ж, навіть погоджуючись з тим, що все перелічене відіграло свою негативну роль, а також беручи до уваги, що «Оболонь-Бровар», обрала на цю гру тактику щільного, ешелонованого захисту, вибудувавши так званий «автобус», усе ж маємо з сумом зауважити, що в атакувальних діях нашої команди не вистачало гостроти. Відверто кажучи, за всю гру в атаці було лише два яскравих епізоди, які можна вважати гострими: в першій половині гри на чудову позицію в цількох метрах навпроти воріт вивели Олександра Кучеренка, але той не зумів вчасно обробити м”яч, через що небезпеку ліквідували захисники «Оболоні». В другому таймі запам”ятався потужний дальній удар Запорожця, який не без труднощів відбив голкіпер господарів Федорівський! Ну от, власне, і все..Малувато, чесно кажучи, якщо ми справді собі за мету ставимо завдання пробитися до найголовнішого футбольного дивізіону. Тож наступна домашня гра з «Миколаєвом», яка має відбутися уже в день виходу цього номера з друку, повинна усім нам довести, що «осічка» в Києві була просто прикрою випадковістю. Інакше, напевне, претендувати на підвищення в класі нам ще зарано.

І насамкінець кілька слів про виїзний друголіговий поєдинок «Інгульця -2» в Харкові. На жаль, жодних сенсацій наші молоді футболісти тут створити не зуміли, і поступилися «Металісту 1925» з розгромним рахунком 0:4. Звичайно, в тому, що «Металіст» вищий за класом, напевне, мало хто сумнівався. Та все ж 0:4 – це трохи забагато… Цікаво, що в складі хар-ків’ян цього разу виступав славетний уже український півзахисник бразильського походження Едмар. Хоча, якимись особливо яскравими діями на полі цього дня «Едік», як його дружньо називають уболівальники, - не запам’ятався.

Уже завтра у Володимирівці «Інгулець – 2» прийматиме дніпровський «Дніпро». Прогнози фахівців на матч знову не на нашу користь. Але чи зуміємо хоч цього разу створити сенсацію – побачимо, чекати залишилося вже недовго.

Володимир Кіфенко