Важливе значення, особливо в селах, для навчальних закладів має автобус, який слугує постійним транспортом для перевезення дітей. Тож ми щиро раді за учнів, що проживають в селах Баштиному й Краснопіллі Червонокостянтинівської сільської ради, для яких тепер проїзд на новенькому автобусі буде комфортним. Варто зазначити, що вартість автобуса сягає 1800,0 тис. грн, придбали його за кошти залишку освітньої субвенції 2018 року та районного бюджету. Це один із 11 нових шкільних автобусів для навчальних закладів Кіровоградщини, які 12 березня 2019 року передав голова Кіровоградської облдержадміністрації Сергій Кузьменко, перебуваючи з робочою поїздкою в Олександрівському районі.

Тож цього дня до червонокостянтиніки завітали, аби урочисто привітати з отриманням транспорту для шкільних потреб і розділити радість школярів і педагогічного колективу, голова райдержадміністрації Сергій Завалій, його перший заступник Тетяна Панета, голова районної ради Тамара Сакара і виконуюча обов’язки начальника відділу освіти РДА Ірина Оранська. Очільники району під бурхливі оплески вручили заступнику директора Червонокостянтинівської ЗШ І-ІІІ ступенів з навчально-виховної роботи Ірині Катрук документи та ключі від новенького автобуса. Побажали учням прагнення до знань, бажання розвиватися та радувати батьків і учителів своїми досягненнями. А цей потрібний подарунок, щоб засвідчив їм підтримку та небайдужість керівництва району. Зі словами подяки виступила Ірина Катрук. Вона зазначила, що учні школи є активними учасниками як районних, так і Всеукраїнських олімпіад, беруть активну участь у конкурсах і турнірах. Тож новий транспорт буде у нагоді задля перевезення дітей разом із наставниками. Депутат районної ради Катерина Галуган теж дуже емоційно дякувала представникам влади району за те, що вони сприяють покращенню умов навчання для учнів (у всіх кабінетах встановлені пластикові вікна, є спортивний майданчик).

Біля школи відбулося справжнє свято, діти тримали у руках повітряні кульки, віршованими рядками дякували за подарунок і співали пісень. Також на знак вдячності був вручений керівництву району гарний коровай. Після закінчення урочистої частини школярі, разом із гостями свята, випробували новенький автобус. Як зазначають діти: «Він дуже зручний і комфортний».

Керівникам району була проведена невеличка екскурсія школою. Вони оглянули декілька класів, поспілкувалися з учителями. Варто зазначити, що завітали також у перший клас Нової української школи, дізналися, як впроваджується методика та поспілкувалися з дітьми.

Таким чином, в історію Червонокостянтинівської школи внесено ще одну пам’ятну сторінку.

Оксана Ліщенюк

На знімках: Ірина Катрук отримала ключі від новенького автобуса; на устах посмішки, оскільки цей день для усіх став справді святковим; керівники району, депутати та працівники освітянської галузі після «тестової» поїздки по шкільному подвір’ю.