Вітаю вас із святом справжніх господарів – Днем працівників сільського господарства.

Це день, коли ми віддаємо данину пошани людям, що взяли на себе найважчу і найважливішу турботу – працювати на землі і годувати країну. Адже з маленької зернини починається потужність і сила нашої держави. Ваша праця свята і благородна.

Від усієї душі зичу вам, вашим рідним і близьким міцного здоров’я, щастя і благополуччя, добробуту і життєвої наснаги, впевненості у власних силах та нових звершень на благо України.

Нехай ваші життєві шляхи будуть широкими і ясними, поля – просторими й урожайними, а люди навколо вас – щасливими і вдячними за вашу працю.

З повагою народний депутат України Анатолій Кузьменко

Щиро вітаю вас із професійним святом – Днем працівників сільського господарства, яке в нашому сільськогосподарському регіоні посідає особливе місце серед інших професійних свят.

Це свято людей праці, для яких безмежна шана до рідної землі визначила не лише професію, а й людську долю. Низький уклін ветеранам сільського господарства за важку благородну і самовіддану працю. Досвід, який ви передали молодому поколінню – безцінний. Адже саме від сьогоднішньої молоді залежить подальший розвиток сільськогосподарської галузі.

Дозвольте сердечно подякувати вам - хліборобам, механізаторам, тваринникам, організаторам агропромислового виробництва Кіровоградщини, за те, що ви зберегли й примножили традиції українського села, за самовіддану працю, щедрість душі, теплоту сердець, любов до свого рідного краю, до своєї землі.

Бажаю миру, доброго здоров’я, щастя, благополуччя, злагоди та радості у ваших родинах, благодатної ниви й щедрих врожаїв в ім’я процвітання держави та піднесення добробуту всього українського народу!

З повагою, голова обласної ради Олександр Чорноіваненко

Галузь сільськогосподарського виробництва була, є і залишиться провідною ланкою народно - господарського комплексу держави, адже від його стану значною мірою залежить продовольчо-економічна міць країни в цілому, а значить – і добробуту кожного із нас зокрема. Тож трудівники села роблять усе можливе і неможливе, щоб якомога більше виробити сільськогосподарської продукції, при цьому підвищувати її якість з найменшими затратами людської праці.

Сьогодні на заміну малопотужної техніки в сільськогосподарські підприємства надходять (звичайно, за великі кошти) високопотужні зернозбиральні комбайни, трактори та автомобілі з комп’ютерним обладнанням, які замінюють десятьох попередників, а на молочно - товарні комплекси таке обладнання, щоб до доїння і переробки молока взагалі не торкалася людська рука.

З давніх-давен Україна славилася своїми землями та добрими і працьовитими людьми. Як відомо, найкращі чорноземи - на Кіровоградщині. Тому й не дивно, що наш славетний край має свої традиції та досягнення у сільському господарстві - одній з провідних галузей економіки області.

Виконуючи високий обов’язок щодо формування продовольчого потенціалу держави, ви - невтомні трударі Петрівщини, щоденною копіткою працею робите вагомий внесок у зміцнення економіки держави, покращення добробуту її жителів.

Завдяки «золотим рукам», мудрості, досвіду, умілому господарюванню аграріїв живе українська нива.

Завдяки сільським трудівникам полиці наших магазинів усе більше і більше наповнюються високоякісними конкурентоспроможними українськими продуктами, а в кожній українській оселі є хліб.

Дорогі друзі, хай ваше прагнення бачити Україну квітучою, сильною державою додає вам снаги й віри. Нехай обходять стороною природні стихії, а ваші родини живуть у сімейному затишку, щасті, благополуччі та при доброму здоров’ї!

Сергій Завалій, голова райдержадміністрації
Тамара Сакара, голова районної ради

Сердечно вітаю вас із професійним святом – Днем працівників сільського господарства!

В усі часи, як повелося з діда-прадіда, напружена хліборобська праця була і залишається однією із головних складових розвитку нашої держави, запорукою її процвітання. Ваші працьовиті руки, природна мудрість та багатий професійний досвід плекають сьогодні українську землю.

Впевнена, ваша наполегливість і працелюбність сприятимуть подальшому розвитку сільського господарства на Петрівщині.

Хай врожаї колосяться щедрою нивою успіху, ніколи не переводиться на українській землі славний селянський рід, а наполегливість трударів буде належно поцінованою.

Щиро вдячна вам за вашу віддану працю і за любов до землі!

Світлана Тилик, Петрівський селищний голова

Сердечно вітаю Вас із професійним святом. Відзначення Дня працівників сільського господарства - це визнання державою звитяжної хліборобської праці на благо України, це хвала мозолястим рукам селян, які знають справжню ціну хлібу! Аграрний сектор економіки тому й іменується базовим, що разом з іншими складає основу життя держави та добробуту її громадян. Нам відомо, як нелегко сьогодні працювати на землі. Але лише завдяки Вашій наполегливій праці та умілому господарюванню досягнення в сільському господарстві останніх років стають загальновизнаними. Нарощування обсягів виробництва зерна, іншої продукції поєднуються з поступовим підвищенням їх конкурентоспроможності, безперебійним задоволенням потреб харчової і переробної промисловості у сировині, утворенням сталого експортного потенціалу держави. Це завдяки сільським трудівникам полиці наших магазинів все більше і більше наповнюються високоякісними українськими продуктами, а в кожній українській оселі є і хліб, і до хліба. Хай і надалі рясно колосяться щедрими врожаями ваші ниви, хай втілюються в життя ваші плани, задуми та сподівання на радість вашим рідним, на благо розквіту рідної України та піднесення добробуту всього українського народу. Хай обходять вас стороною природні стихії, а Ваші родини живуть у сімейному затишку, щасті, благополуччі та при доброму здоров’ї!

Олександр Поворознюк, депутат районної ради

Скільки існує село на земельному полотні, воно живе за своїм укладом, менталітетом, розпорядком, які диктує природа. Тож і селяни, завдяки щоденному спілкуванню з природою, повсякденній праці, відзначаються виваженістю і відданістю землі. На ній виростають працьовиті діти, які, в подальшому, через призму знань, отриманих в освітніх закладах, та мудрості і життєвому досвіду батьків, дідів та прадідів, стають кваліфікованими працівниками сільськогосподарського виробництва. І не тільки.

Тож з нагоди професійного свята - Дня працівників сільського господарства тепло і сердечно вітаю усіх працівників галузі, ветеранів та молодь з професійним святом. Це свято всіх, хто розумом і руками, серцем і душею, з великою любов’ю до землі-годувальниці щодня трудяться заради щедрих врожаїв.

Щиро бажаю всім добра, щастя, мирної праці, достатку та родинного затишку. Зичу здоров’я і довголіття вам і вашим родинам.

З повагою Олександр Поворознюк, генеральний директор ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська»

Сердечно вітаю вас із нашим професійним святом.

Відзначення Дня працівників сільського господарства - це визнання державою звитяжної хліборобської праці на благо України, це хвала мозолястим рукам селян, які знають справжню ціну хлібу!

Аграрний сектор економіки тому й іменується базовим, що разом з іншими складає основу життя держави та добробуту її громадян.

Нам відомо, як нелегко сьогодні працювати на землі. Але лише завдяки вашій наполегливій праці та умілому господарюванню досягнення в сільському господарстві останніх років стають загальновизнаними. Це завдяки сільським трудівникам в кожній українській оселі є і хліб, і до хліба.

Нам відомо, як нелегко сьогодні працювати на землі. Але лише завдяки вашій наполегливій праці та умілому господарюванню досягнення в сільському господарстві останніх років стають загальновизнаними. Це завдяки сільським трудівникам в кожній українській оселі є і хліб, і до хліба.

Хай і надалі рясно колосяться щедрими врожаями ваші ниви, хай втілюються в життя ваші плани, задуми та сподівання на радість вашим рідним, на благо розквіту рідної України та піднесення добробуту всього українського народу. Хай обходять вас стороною природні стихії, а ваші родини живуть у сімейному затишку, щасті, благополуччі та при доброму здоров’ї!

Ніна Цапенко, Ганнівський сільський голова

Прийміть щирі вітання з професійним святом - Днем працівників сільського господарства, що увінчує напружений, сповнений клопотами хліборобський рік. Саме він переконливо доводить спроможність і вміння трудівників села гідно виходити зі складних та інколи непередбачуваних ситуацій.

Впевнені у тому, що ваша наполегливість, працелюбність сприятимуть збереженню та розвитку сільськогосподарської галузі.

Нехай не переводиться селянський рід на українській землі, а праця відданих їй трударів буде належно поцінованою. Добрих вам засівів, рясних сходів та щедрих ужинків!

Дирекція та профком ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська»

Вітаємо вас із професійним святом - Днем працівників сільського господарства!

Ваша природна мудрість, працездатність та багатий досвід живлять сьогодні українську ниву, стверджуючи істину: якщо є урожай, то у народі – мир і спокій.

Сердечні вітання і доземний уклін за невтомну працю усім, хто знає справжню ціну хліба і зрощує зерно на нашій благодатній землі!

Нехай під сонячним небом на українських ланах завжди колосяться щедрі врожаї, а в кожній оселі буде духм’яний хліб на столі та добробут!

Дирекція та профком ПСП «Зарічне»

Сердечно вітаю вас з професійним святом - Днем пра-цівника сільського господарства!

Ваша праця в усі часи була і залишається нелегкою, але такою важливою та потрібною для добробуту та благополуччя українського народу.

Завдяки вашій наполегливості та умілому господарюванню досягнення в сільському господарстві останніх років стають загальновизнаними. Один урожай в коморі, в засіках, а наступний вже стелиться зеленими рунами, першими паростками осінньої озимини, уже чекає сонця, вологи, людського догляду.

У день професійного свята бажаю вам прихильної долі, вагомих здобутків, оптимізму, невичерпної енергії та професійної удачі!

Віталій Волков, генеральний директор ПП «Дружба»

Прийміть мої щирі вітання з нагоди Дня працівників сільського господарства України!

Поздоровляючи вас із цим професійним святом, хочу щиро побажати здоров’я, щастя та наснаги в розбудові вітчизняного аграрного сектора.

Нехай ваше життя буде світлим і сонячним, а підґрунтям вашої професійної діяльності стане цілеспрямованість та енергійність у досягненні нових висот.

Бажаю вам гарного настрою, здійснення всіх мрій та задумів!

Анатолій Дорофеєв, генеральний директор ТОВ «Агродар ЛТД»

Щиро вітаємо вас із професійним святом – Днем працівників сільського господарства.

З великою повагою ставимось до всіх, хто обрав цей відповідальний фах, пишаємось результатами кропіткої праці досвідчених спеціалістів-аграріїв. Попереду у нас складні завдання, і лише спільними зусиллями, єдністю та згуртованістю ми зможемо максимально зміцнити потужності вітчизняного виробництва та збільшити конкурентоспроможність його продукції на ринках продовольства.

У цей передсвятковий день зичимо кожному з вас, шановні трудівники села, миру, добра, благополуччя, успіхів і нових професійних звершень

Дирекція та профком ТОВ «Малинівське»

Сердечно вітаємо всіх, хто пов’язав свою діяльність з роботою в сільському господарстві, без кого неможливий розвиток аграрного сектору економіки.

Також з повагою схиляємо голови перед тими працівниками, які чесно відпрацювали в сільському господарстві й пішли на заслужений відпочинок. Адже вони в ті непрості роки, працюючи в колгоспах, радгоспах, забезпечували продуктами харчування населення.

Бажаємо всім вам міцного здоров’я, доброго настрою і вагомих успіхів у роботі, високих урожаїв у наступному сільськогосподарському році. Миру й злагоди, родинного благополуччя, щастя, добра.

Дирекція та профком ПСП «Водянське»

Від усієї душі тепло вітаю вас із цьогорічним нашим професійним святом – Днем працівника сільського господарства. Виконуючи високий обов’язок щодо формування продовольчого потенціалу держави, наші невтомні сільські трударі щоденною клопіткою працею роблять вагомий внесок у зміцнення економіки рідного краю, покращення добробуту його жителів.

Дозвольте подякувати вам за самовіддану й невтомну працю та побажати міцного здоров’я, миру й злагоди в родинах, нових вагомих трудових здобутків в ім’я процвітання усієї України і нашої чарівної Петрівщини, добробуту та благополуччя. Хай вам добре нива засівається і за гарної погоди щедрий врожай вродить!

Катерина Галуган, депутат районної ради

Щиро і сердечно вітаю вас з Днем працівників сільського господарства!

Це день, коли ми віддаємо данину пошани людям, що взяли на себе найважчу і найважливішу турботу – працювати на землі і годувати країну. Адже з маленького хлібного зернятка починається потужність і сила нашої держави. Ваша праця свята і благородна, вона безперервна, як саме життя.

Бажаю всім сільським трудівникам міцного здоров’я, радості. Нехай усі дні вашого життя завжди будуть ясними, ниви рясними, а дощі вчасними!

Наталія Канатенко, Червонокостянтинівський сільський голова

Щиро вітаємо вас з нагоди свята – Дня працівників сільського господарства!

Це - свято усіх, хто розумом і руками, серцем і душею, у селі і в місті щодня долучається до важливих аграрних справ. Це - свято дбайливих господарів, незалежно від форм власності та господарювання. Вони дбайливо плекають землю-годувальницю, яка в повній мірі забезпечує народногосподарський комплекс України сільськогосподарською продукцією та життєво необхідними товарами. Тільки в нашому районі в галузі сільського господарства працює біля 2-х тисяч славних працівників різних професій, які щорічно виробляють більше як по сто тисяч тонн продовольчого зерна та іншої сільськогосподарської продукції.

Щиро бажаємо вам щастя, здоров’я, добробуту, невичерпної снаги та подальших успіхів в ім’я розквіту України. Велика подяка вам за любов до землі, терпіння і витримку!

Дирекція та профком ТОВ «Верес»

Прийміть щирі та сердечні вітання з нагоди професійного свята – Дня працівників сільського господарства!

Від результатів вашої діяльності забезпечується добробут і благополуччя кожної людини, гарантується продовольча безпека нашої держави. Велика вдячність вам, працівники агропромислового комплексу, за вашу невтомну, наполегливу і сумлінну працю, щедрість душі й теплоту сердець!

У цей святковий день бажаю вам і вашим сім’ям міцного здоров’я, щастя і благополуччя, успіхів у праці і оптимізму у всіх ваших справах і починаннях. Хай не знають утоми ваші натруджені руки, нехай щедрою буде ваша життєва нива, а труди ваші й надалі збагачують Україну!

Оксана Гончаренко, Водянський сільський голова

Від усієї душі тепло вітаємо вас із цьогорічним нашим професійним святом – Днем працівників сільського господарства!

Все на землі зростає з рук людських. Хай не болять у вас руки ростити хліб та дітей, творити достаток.

Тож щиро вітаємо усіх людей, причетних до цієї професії: хліборобів, овочівників, тваринників, механізаторів, переробників сільськогосподарської продукції, управлінців галузі зі святом.

Уклінно дякуємо за наполегливу самовіддану працю. Бажаємо здійснення всіх заповітних задумів, здоров’я і радості. Золотими розсипами щастя хай повняться ваші будні й свята.

Хай все задумане здійснити вдасться, і з достатком буде кожна хата!

Дирекція та профком ТОВ «Маяк»

Прийміть найщиріші вітання з нагоди професійного свята!

Хай і надалі рясно колосяться щедрими врожаями ваші ниви, хай втілюються в життя ваші плани, задуми та сподівання на радість вашим рідним, на благо розквіту краю та піднесення добробуту всього українського народу. Хай обходять вас природні стихії, а ваші родини живуть у затишку, щасті, благополуччі та при доброму здоров’ї!

У день професійного свята бажаю всім вам прихильної долі, вагомих здобутків, миру, невичерпної енергії, професійної удачі!

Сергій Дяченко, Чечеліївський сільський голова

Сердечно вітаємо вас із професійним святом - Днем працівників сільського господарства!

Відзначення Дня працівників сільського господарства - це визнання державою хліборобської праці на благо України, це хвала мозолястим рукам селян, які знають справжню ціну хліба!

Хай і надалі рясно колосяться щедрими врожаями ваші ниви, хай втілюються в життя ваші плани, задуми та сподівання на радість вашим рідним, на благо розквіту рідної України та піднесення добробуту всього українського народу. Хай обходять вас стороною природні стихії, а ваші родини живуть у сімейному затишку, щасті, благополуччі та при доброму здоров’ї!

Віктор Заїка, Новостародубський сільський голова

Пізня осінь – традиційна пора завершення сільськогосподарських робіт, а ще на цей час припадає професійне свято аграріїв.Бажаю всім успіхів у праці, енергії, здоров’я міцного, нехай кожному з вас щедро віддячує професійна нива. Тепла і затишку вашим родинам, щедрого святкового застілля.Це - свято усіх, хто розумом і руками, серцем і душею, у селі і в місті щодня долучається до важливих аграрних справ.

Щиро бажаю вам щастя, здоров’я, добробуту, невичерпної снаги та подальших успіхів в ім’я розквіту України.

Добрих вам засівів, рясних сходів та щедрих ужинків!

Людмила Компанієць, Іванівський сільський голова

Щиро вітаю вас із професійним святом!

Висловлюю глибоку подяку хліборобам, механізаторам, тваринникам, організаторам агропромислового виробництва району. Ваша робота нелегка, але дуже важлива. Адже Україна живе і працює завдяки невтомним трудівникам, які постійно дбають про землю.

Нехай ваша віддана праця і надалі служить на користь державі, на благо України.

Бажаю радості, успіхів у праці, міцного здоров’я і людського щастя вам і вашим родинам.

Нехай щедро родять ниви, хай над ними буде мирне небо, завжди світить сонце, а в кожному домі будуть добро та злагода!

Іван Шульга, Йосипівський сільський голова

Прийміть найщиріші вітання з професійним святом та з нагоди завершення сільськогосподарського року, який приніс для багатьох із вас вагомі здобутки.

Ваш трудовий подвиг, служіння землі та найблагороднішій професії - хлібороба й годувальника - залишаються взірцем для багатьох.

У цей святковий день бажаю щастя, миру, міцного здоров”я та успіху в нелегкій землеробській праці. Нехай збудуться всі ваші сподівання, а труднощі та невдачі завжди оминають стороною.

Інна Беркун, Зеленський сільський голова

Жителі Червонокостянтинівської територіальної громади відтепер мають змогу отримувати медичну допомогу в комфортних умовах

На минулому тижні в Червонокостянтинівській місцевій територіальній громаді відбулася знакова подія: після ка-пітального ремонту та реконструкції тут стали до дії одразу два фельдшерсько-акушерських пункти: безпосередньо в Червонокостянтинівці, а також в Баштиному – одному з найвіддаленіших сіл району, точніше – навіть не найвіддаленішому, а важкодоступному, адже більш-менш комфортно сюди можна доїхати лише за гарної погоди ґрунтівкою з Червонокостянтинівки. Колишня ж дорога з твердим покриттям – це випробування не для людей зі слабкими нервами і для автотранспорту… Та про це якось іншим разом.

14 листопада - Міжнародний День логопеда

У минулому номері ми познайомили читачів з історією логопеда, яка колись працювала на теренах нашого району. Зараз же, продовжуючи тему Міжнародного дня логопеда, хочемо також приділити увагу й тим, хто нині працює з маленьким поколінням, і допомагає у становленні їх, як особистостей, та розвитку їх мовленнєвих здібностей. Знайомтесь: на фото Ірина Ситник, працює у стінах ДВНЗ № 1 «Рудана» на території Петрового. Ми поспілкувалися з нею та дізналися глибше про складності такої дещо екзотичної професії.

– Доброго дня, Ірино! У вас досить незвичайна професія. Розкажіть, чому Ви вирішили стати логопедом?

– Про те, що стану логопедом, ніколи навіть не думала. Завжди хотіла бути вчителем української мови та літератури. Все сталося випадково. Мамина колега, розповіла, що її донька працює логопедом, що ця професія набирає популярності, оскільки зростає кількість дітей з порушенням мовлення. Знайшли необхідну інформацію та вирішили спробувати.

– А де Ви навчалися?

– Навчалася у Києві в Інституті корекційної педагогіки та психології Національного педагогічного уні- верситету імені М.П. Драгоманова. Після закінчення вступила до магістратури при цьому ж університеті.

У номері 44 районної газети «Трудова слава» від 25 жовтня 2018 року було надруковано статтю Лідії Меделян «Ким були збиті парапети з малого місточка?». Я хочу подякувати Лідії Михайлівні за короткий екскурс в історію розвитку дорожньої мережі нашого селища, за небайдуже ставлення до проблем територіальної громади та активну життєву позицію.

Міст, про який йде мова у статті, дійсно є аварійним. Таких мостів на території селища Петрове декілька, і всі вони потребують ремонту: це міст у четвертому десятку, міст по вулиці Чумацькій за автобусною зупинкою, «голубий» міст через річку Березніговату, вже відремонтований міст через річку Інгулець. Але мости є власністю Петрівської районної ради, а їх балансоутримувач – Петрівський комбінат комунальних підприємств.

Офіційно

З 8.00 до 16.00 години (крім суботи, неділі) працює «телефон довіри» з питань недопущення, попередження та протидії проявам корупції в головному управлінні Пенсійного фонду України в Кіровоградській області.

Звертатись за телефоном: (0522) 37-70-53. Електронні повідомлення із зазначених питань направляти на електронну скриньку audit@kr.pfu.gov.ua.

 

УКРАЇНА
РОЗПОРЯДЖЕННЯ
ГОЛОВИ ПЕТРІВСЬКОЇ РАЙОННОЇ РАДИ
Кіровоградської області

від 05 листопада 2018 року № 47 - р смт Петрове

Про скликання двадцять дев’ятої сесії районної ради сьомого скликання

Відповідно до пункту 1 частини 6, частини 7 статті 55, частини 8 статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», пункту 2.4 розділу ІІ, пункту 13.6 розділу ХІІІ Регламенту Петрівської районної ради сьомого скликання:

1. Скликати двадцять дев’яту сесію районної ради сьомого скликання 23 листопада 2018 року на 10.00 годину в сесійній залі районної ради за адресою: смт Петрове, вул. Святкова, 20.

2. На обговорення винести наступні питання:

Куточок поезії

Хмурится небо, хмурится, всю ночь бъет грозой.
Знаю, небо, ты злишься, даже когда я с тобой.
Не хочешь ты смириться, что теперь лишь Он в сердце моем.
А когда-то нам с тобой было хорошо только вдвоем.
Знаю небо, ты меня любишь, нежный свет свой даришь мне.
Только от этого совсем не легче мне. Или ты просто ревнуешь?
Ах, не ревнуй, небо, не ревнуй, солнце, что Его люблю я больше!
Мне без Него не жить. Мне так легко Его любить.
Встречать Его в блаженнных снах, витать в твоих облаках.
Где любовь весь мир красит в яркие краски.
Лишь рядом с Ним я стану принцессой из сказки.
Без Него невозможно на Земле лето. Не ревнуй, небо, не ревнуй, небо!
Хмурится небо, хмурится, весь день лъет холодным дождем.
Ты прости меня, небо, что скучаю лишь о нем.
Если хочешь, я тебе спою. Может, поутихнет злой твой гром.
Ну, зачем ты, небо, плачешь?! Сейчас расплачусь я сама.
Хочешь, будем снова мы дружить с тобой вдвоем.
Только не проси меня. Слышишь, не проси меня!
Я не смогу забыть о Нем.

Замріяна Лія

20 листопада – День Дитини

Діти – це наше майбутнє та наше щастя! Ми щиро вітаємо усіх дітей Петрівщини та бажаємо їм рости здоровими, гарно навчатися, завжди радіти та посміхатися!

Із нагоди Дня дитини ми у соціальній мережі Фейсбук влаштували конкурс на краще дитяче фото. Умови були такими: виставити фото своєї дитини та набрати найбільшу кількість «лайків». Нас порадувала активність матерів, котрі поширювали запис на своїй сторінці з закликом, щоб проголосували саме за їхню дитину. Отже, вітаємо переможців : Вікторію Сироклін із сином Святославом, Ірину Ситник із донечкою Ладою, Наталію Гудзенко з донечкою Єлизаветою, Анну Мазур із донечкою Євою, Ірину Оранську з сином Максимом і донечкою Катериною, Юлію Годун із синами Кирилом та Артемом, Лілію Лепську з донечкою Альоною, Світлану Реву з донечкою Єлизаветою та сином Микитою, Юлію Лисенко з донечкою Євою та Олену Пушку з донечкою Альбіною. Батьки мали можливість привітати своїх дітей із шпальт «Трудової слави». Отже – їм слово:

– Станіславчику! Синочку рідненький, ми дякуємо Богу ,що ти у нас є. Будь завжди щасливим і здоровим! Щоб ніколи не знав ти біди та горя. Вітаємо тебе з перемогою!!!! Мама Вікторія.

– Ладусе! Нехай дитинство буде безтурботним, хай радісною буде ця пора. Аби лиш ти, наша маленька донечко, щасливою дитиною росла!!! Мама Ірина.

В житті так трапляється, що не знаєш, що завтра буде. Так було і зі мною. Раптово треба було операцію робити. Я висловлюю щиру подяку лікарям-хірургам – М.М. Яновському та О.В. Доценку, лікарю-анестезіологу- А.В. Побережцю, що доклали усіх зусиль, аби я стала на ноги, ще радувалась життю, спілкувалася з рідними.

Дуже вдячна старшій медсестрі В. Корнієнко, сестрам медичним- Л. Писарчук, О. Копійці, В. Лазоренко, Т. Скарзі; молодим медичним сестрам – Л. Котляр, Л. Олійник, Н. Лисенко, Н. Ященко, Ю. Дерев’янко, Л. Колісник за добре і чуйне серце, за високий професіоналізм, людяність і доброту, відповідальне ставлення до роботи, від вас тепло іде, як промінчик сонця.

Саме завдяки цим якостям, дорогі мої, ви даєте полегшення і віру на краще та швидке одужання, можливість жити повноцінним життям. Тож від щирого серця бажаю вам і вашим рідним здоров’я міцного, миру, добра, сімейного щастя і благополуччя. Хай Бог вас всіх оберігає.

Г.А. Сидоренко, пенсіонер

Сподіваюся, ви вже встигли помітити, що рекламна акція у телевізорі кожні 30-40 хвилин кричить нам з екранів про таку подію, як «Чорна п’ятниця». Це досить нове віяння у нашій країні, але ми постійно йдемо до чогось нового, тож і у цьому питанні вирішили не відставати від інших країн світу. Тож, для тих, хто хоче дізнатися про таке явище, розповідаємо.

«Чорна п’ятниця» — п’ятниця після Дня подяки у США. З неї починається традиційний різдвяний сезон розпродажів. Через те, що День подяки приходиться на четвертий четвер листопада, «Чорна п’ятниця» випадає в проміжок часу з 23 по 29 листопада. У 2018 року цей день припадає на 23 листопада. Зазвичай, розпродаж продовжується на вихідних. Натомість наступний понеділок іноді називають «кіберпонеділком», коли розпродаж продовжується в інтернет-магазинах.

Звернення до батьків начальника Управління ДСНС України у Кіровоградській області, полковника служби цивільного захисту Віталія Миронюка

Щоб сформувати в людини свідоме і відповідальне ставлення до власної безпеки, потрібно робити це змалечку. Традиційно, двічі на рік, напередодні канікул, у навчальних закладах області проводяться тижні знань безпечної життєдіяльності. Фахівці Служби порятунку активно долучаються до усіх освітніх, навчальних і виховних заходів, які покликані дати дітям, відповідно до віку, необхідний обсяг знань з цієї теми. Адже ми як ніхто знаємо ціну людського життя.

Закликаю батьків взяти якнайактивнішу участь у вихованні дітей, підтримати нашу ініціативу та власним прикладом продемонструвати, як без шкоди для себе, свого здоров’я поводитись з вогнем, водою, газом, легкозаймистими речовинами, вибухонебезпечними предметами та побутовими електричними приладами, як користуватись газом та безпечно обігрівати оселю.

Ось воно, наше покоління, що зросло у незалежній Україні! Гордість нашої нації!
Савелій, 16 років, курсант військового ліцею. На війну потрапив у 13 років!
Вчора він виступив на шоу «Х - фактор» із власною піснею. Піснею про те, що пережив сам.
Всі судді сказали йому : «Так!»
Вболіваймо за Саву! Дякуємо тобі, синку, за твою мужність та патріотизм!

27 років. Це багато чи мало?

У історичному вимірі це малопомітна миттєвість, адже історичні періоди вимірюються сотнями і тисячами років. Для людського життя 27 років – досить значний період, впродовж якого новонароджена дитина встигає вирости, здобути освіту, досить часто досягнути вагомих успіхів.

Для держави, як і для людського життя, найважли-вішими є проміжки у кілька років чи кілька десятків років, а століття та тисячоліття – то здобуток істориків.

Спортивні новини

За понад п’ятирічну історію існування на Петрівщині футбольного клубу професійного рівня з нинішньою назвою «Інгулець» його уболівальники переживали різні емоції. Були хвилини радості і розчарування, тріумфу і відвертого розпачу. Однак такого відчуття якогось дикого нерозуміння того, що відбувалося на полі івано-франківського стадіону «Рух» минулої неділі, пригадати важко. «Інгулець» був просто розчавлений «командою рідного краю», як на Галичині називають свій клуб, фактично, цим самим перекресливши усілякі сподівання побачити в наступному чемпіонаті нашу команду в еліті вітчизняного футболу. Що, напевне, сьогодні й на краще, адже з таким рівнем гри , з такою налаштованістю на поєдинок в Прем’єр-лізі робити справді нічого. І річ не лише в дещо принизливому для нас рахунку 0:4, більше засмучує та безвідповідальність, та безвольність, та безпорадність, що її цього дня демонстрували наші футболісти. Що за цим стоїть? В соцмережах доводилося бачити різні припущення – від «зливу» тренера до гри на тоталізаторі. Якщо чесно, то обидва ці припущення здаються доволі малоймовірними. І все ж те, що ми побачили на стадіоні в Івано-Франківську викликає чимало запитань. Це вже друга поспіль поразка нашої команди. Однак, якщо поразку в Краматорську можна трактувати просто як нещасний випадок і шалене невезіння, адже там наші хлопці, попри невдачу, все ж показали доволі непоганий рівень гри, то в грі з «Прикарпаттям» жодних ознак класної команди ми не побачили взагалі. «Інгулець» своїми діями нагадував у кращому разі якусь доволі посередню команду з аматорського чемпіонату, яка, отримавши нагоду позмагатися з командою майстрів, цілком прогнозовано зазнала справжнього фіаско. Наші футболісти цього дня не показали взагалі нічого: ні надійної гри в захисті, ні осмислених атакувальних дій, ні уміння грати у відборі чи в точний пас, та навіть особливого бажання боротися, щоб перемогти – просто не відчувалося. Що казати, якщо перша більш-менш схожа на небезпечну атака на ворота «Прикарпаття» сталася лише на 64-й хвилині. Тобто тоді, коли «Інгулець» вже «горів» 0:4, а «Прикарпаття» дещо розслабилося і не особливо напружувалося, аби не зазнати непотрібних травм та поберегти сили для заключної гри осінньої частини першості, якою для франківців якраз і стане виїзна гра з «Авангардом». Та навіть за цих умов «Прикарпаття» було ближчим до того, щоб збільшити розрив у рахунку, аніж «Інгулець» до того, щоб його скоротити чи забити бодай гол престижу. Невесело якось, якщо згадати, що «Прикарпаття» посідає десяту сходинку турнірної таблиці, тоді як «Інгулець» ще два тури тому входив до п’ятірки і цілком реально міг поборотися й за призові місця, а отже й за одну з путівок до Прем’єр-ліги, можливо, хоча б через перехідні матчі. Тепер, здається, ці перспективи стають досить примарними.

Якщо ви мрієте, щоб ваша дитина росла здоровою, витривалою та фізично міцною, якщо прагнете сформувати у неї відчуття здорового колективізму, якщо, зрештою, не заперечуєте, щоб футбол став для неї не просто розвагою, а вагомою частинкою життя – запрошуємо на навчання до дитячої футбольної школи, яка діє при ФК «Інгулець».

Про прядок зарахування до школи, а також про характер навчання та ведення тренувального процесу детальніше можна дізнатися у тренерів дитячих команд, зателефонувавши за номерами: 095-545-97-39, 096-644-83-20 (Андрій Валентинович), або 068-008-70-24 (Сергій Сергійович).

Наше кредо: бути кращими повсюди – у грі на полі і в житті!

Третя неділя листопада в Україні – День працівників сільського господарства. Отож сердечно вітаю фахівців обласної та районних державних насіннєвих інспекцій і всіх хліборобів нашого краю з професійним святом. Від усієї душі бажаю вам, трудівники села, міцного карпатського здоров’я, великого терпіння та невичерпного оптимізму, щоб, незважаючи на фінансову скруту, своєчасно і тільки добірним насінням поля засівали. Нехай ваші ниви родять щедро завжди і не переводять добро й усілякі життєві гаразди!

Наталія Лепська, Козацький сільський голова

Зі святом працівників сільського господарства! Від усієї душі тепло вітаю вас із цьогорічним нашим професійним святом – Днем працівника сільського господарства. Дозвольте принагідно, насамперед, подякувати вам за самовіддану й невтомну працю та побажати міцного здоров’я, миру й злагоди в родинах, нових вагомих трудових здобутків в ім’я процвітання рідної України і нашого чарівного краю, добробуту та благополуччя. Хай вам добре нива засівається і за гарної погоди щедрий врожай вродить!

Роман Штурмак, Луганський сільський голова