Днями керівники району здійснили попередній огляд об’єктів соціально-культурної сфери на території Новостародубської сільської, Петрівської селищної та Червонокостянтинівської сільської рад, в яких у 2018 році проводяться роботи з реконструкції, капітальних і поточних ремонтів.

У Новому Стародубі Сергій Завалій, Тамара Сакара і Тетяна Панета побували в місцевій дитячій музичній школі, де наразі проводяться завершальні роботи по капітальному ремонту будівлі. Пришкільна територія вже облаштована тротуарною плиткою, придбано меблі та обладнано дзеркалами хореографічний клас. Невдовзі біля дитячої музичної школи буде встановлено огорожу.

Наступний об’єкт огляду - покрівля житлового будинку по вул. Святковій, 13 в селищі Петровому, де керівники ра-йону, разом із директором Петрівського ККП Володимиром Колісником, оглянули проведені роботи. Ремонт покрівлі виконаний вчасно і якісно. Це вже другий завершений об’єкт з ремонту покрівлі, запланований на 2018 рік. З початку сезону будівельних робіт підприємством за кошти районного бюджету було відремонтовано покрівлю на багатоповерхівці по вул.Парковій, 21в у Петровому і до кінця серпня заплановано такі ж роботи на будинку № 21 по вул. Святковій.

Голова районної державної адміністрації Сергій Завалій, голова районної ради Тамара Сакара, разом із Петрівським селищним головою Світланою Тилик, привітали пра-цівників поліції із професійним святом, яке цьогоріч уперше відзначалося 4 липня.

У своїх виступах на урочистих зборах вони відзначали, що робота поліцейського непроста та відповідальна, вона не знає вихідних та свят.

Петрівські поліцейські охороняють життя та спокій наших громадян, стоять на варті законності та правопорядку. Про дієздатність Петрівського відділення поліції свідчать події, які відбувалися не так давно на території Луганської сільської ради – працівники поліції із честю виконали свій службовий обов’язок.

Офіційно

Україна

РОЗПОРЯДЖЕННЯ
ГОЛОВИ ПЕТРІВСЬКОЇ РАЙОННОЇ РАДИ
КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ
від 03 липня 2018 року № 23- р
смт Петрове

Про скликання двадцять п’ятої сесії районної ради сьомого скликання

Відповідно до пункту 1 частини 6, частини 7 статті 55, частини 8 статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», пункту 2.4 розділу ІІ, пункту 13.6 розділу ХІІІ Регламенту Петрівської районної ради сьомого скликання:

1. Скликати двадцять п’яту сесію районної ради сьомого скликання 27 липня 2018 року на 10.00 годину в сесійній залі районної ради за адресою: смт Петрове, вул. Святкова, 20.

Петрівська районна державна адміністрація (Організатор)
оголошує про проведення 15 серпня 2018 року конкурсу з перевезення пасажирів на внутрішньорайонних автобусних маршрутах загального користування

ПЕРЕЛІК об’єктів конкурсу

Умови (обов’язкові та додаткові)

конкурсу з перевезення пасажирів на внутрішньорайонних автобусних маршрутах загального користування, що відбудеться 15 серпня 2018 року (далі - Умови)

УКРАЇНА
ВОДЯНСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА
ПЕТРІВСЬКОГО РАЙОНУ КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ
28330, с.Водяне, вул. Засядько, 22, тел. 9-75-04
Двадцять п’ята сесія сьомого скликання
Р І Ш Е Н Н Я
від 20 червня 2018 року № 146/7
с.Водяне

Про встановлення місцевих податків і зборів на території Водянської сільської ради на 2019 рік

Відповідно до статей 10, 12, 265, 266, 267, 269-289, 293 Податкового Кодексу України, п.24 ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою зміцнення матеріальної і фінансової бази місцевого самоврядування, сприяння соціально- економічному розвитку Водянської сільської ради та наповнення дохіодної частини сільського бюджету, сільська рада

ВИРІШИЛА:

ПП «Землі Півдня» виконує роботи щодо документального оформлення права користування земельною ділянкою ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» під розміщення хвостосховища балки «Щербаківська» Гідрометалургійного заводу, яка розташована на території Ганнівської сільської ради Петрівського району (за межами населеного пункту) і просить власників суміжних земельних ділянок, а саме:

гр. Мирук Н.Т. (кадастровий номер 3524980400:02:000:0260),

гр.. Куріпка В.В. (кадастровий номер 3524980400:02:000:0259),

гр.. Тімурджі В.А. (кадастровий номер 3524980400:02:000:0177),

гр.. Тімурджі О.П. (кадастровий номер 3524980400:02:000:0176),

гр.. Горова О.В. (кадастровий номер 3524980400:02:000:0166),

kr.dms.gov.uа, електронна пошта: kr_zmi@dms.gov.uа, тел.: (0522) 24-73-21

Прес-реліз

Іноземці документуватимуться по-новому

Уряд прийняв рішення про видачу іноземцям та особам без громадянства, які прибули в України з метою по-стійного або тимчасового проживання, документів нового зразка - посвідок на тимчасове та постійне проживання у формі карток з безконтактним електронним носієм. Відповідні постанови Кабінету Міністрів України набули чинності з 1 червня 2018 року.

Досить часто зловмисники намагаються ошукати довірливих громадян, використовуючи мережу Інтернет - розміщують оголошення про продаж неіснуючих товарів на умовах передоплати. Також вдаються до телефонних шахрайств – так само під виглядом «продавців», або «працівників» банківських установ та під приводом інших причин передачі грошей.

Будьте пильними при здійсненні покупок через Інтернет, обирайте тільки перевірені Інтернет-магазини, уникайте купівлі з попередньою оплатою.

Якщо під час телефонної розмови у вас під будь-яким приводом намагаються дізнатися конфіденційні платіжні дані (пін-код, термін дії чи номер картки, тризначний код безпеки на зворотному боці, sms-паролі) - у жодному разі не повідомляйте їх.

ОФІЦІЙНО!

До проекту рішення Про встановлення місцевих податків і зборів на території Богданівської сільської ради на 2019 рік з додатками № 1, 2, 3, 4, 5 можна ознайомитися в адміністративному приміщенні Богданівської сільської ради

  

«Школьные годы, чудесные…» Певне, мелодія цієї геніальної пісні, написаної талановитим Дмитром Кабалевським на слова не менш талановитого Євгена Долматовського, яка вперше пролунала в радіоефірі ще далекого 1956 року, викликає щирі ностальгічні спогади про найкращі, найбезтурботніші, найщасливіші роки життя вже не в одного покоління школярів – як нинішніх, так ще й більшою мірою колишніх.

Одного з останніх червневих днів цю мелодію, напевне, подумки згадував і відтворював у своїй свідомості чи не кожен з колишніх випускників Петрівської середньої школи 1978 року випуску. Адже для того, щоб зустрітися, поспілкуватися чи просто побачитися з однокласниками, до старої розкидистої груші на шкільному подвір’ї, яка давно вже стала сакральним символом для усіх поколінь її колишніх учнів, зібралися випускники одразу трьох класів. 40 років! Відрізок часу наче й немалий, але деякі фрагменти, найяскравіші епізоди колишнього шкільного життя цього дня пригадувалися з такими подробицями, такими най-дрібнішими і чіткими деталями, що, здавалося, останній наш шкільний дзвоник пролунав лише вчора.

Від імені батьків, дітей та тренерів ДЮСШ «Олімп» хотілося б висловити величезну подяку керівникам району – Сергію Завалію, Тамарі Сакарі, Тетяні Панеті, керівнику ПСП «Зарічне» Андрію Давидовському за організацію перебування наших дітей у червні 2018 р. на навчально – тренувальних зборах у с. Новий Стародуб. Чудове поле, тренування, проведення занять з плавання на Блакитному озері, насичені екскурсії та гарні умови проживання, харчування – наші діти повернулися додому з гарними враженнями.

Також велика подяка приватному підприємцю Р.М. Притулі за безкоштовні перевезення. Дітям дуже сподобались екскурсії до с.Головківка та м.Олександрія на футбольний стадіон «Ніка» і надану можливість побачити та сфотографуватись разом із зіркою українського футболу Андрієм Ярмоленком.

Вихованці Петрівської ДЮСШ «Олімп» достойно представили свої вміння на відкритому чемпіонаті України зі стрільби кульової серед юнаків та дівчат 2000 року народження та молодше, який відбувся з 01 по 07 липня 2018 року у Києві.

Серед представників різних спортивних клубів, дитячо-юнацьких спортивних шкіл, що кожного дня змагалися, аби довести, що вони – найкращі, петрівчани Дарія Семенко і Роман Копійка в дисципліні «мікс» вибороли бронзу та виконали нормативи на майстрів спорту з кульової стрільби.

Особливо хотілося б відмітити Дарію Семенко, яка в одиночних виступах завоювала бронзу та у виступах за збірну Кіровоградської області команда нашої спортсменки зайняла два ІІІ-х місця в Чемпіонаті України.

Порушується проблема!

Шановна редакціє!

Я хотів би привернути увагу громади нашого селища до такої проблеми. Напевне, серед петрівчан немає таких, хто б не знав про трагічний випадок, що стався 19 травня близько першої години ночі в Петровому неподалік пам’ятника загиблим воїнам, що по вулиці Святковій. Водій автомобіля ВАЗ 2107 на великій швидкості не впорався з керуванням, внаслідок чого машина врізалася в дерево. Один з пасажирів одразу загинув на місці пригоди, інші , зокрема й сам водій, отримали травми різного ступеня тяжкості. Слід зауважити, що ділянка дороги, де сталася ця дорожньо-транспортна пригода, має досить складний рельєф та конфігурацію - ігрекоподібне перехрестя, розташоване, фактично, на місці спуску з крутим поворотом. Водночас, дорожнє покриття тут у відмінному стані, що спонукає водіїв, особливо недосвідчених, перевищувати визначену правилами дорожнього руху швидкість, а отже становить смертельну загрозу як безпосередньо самим учасникам дорожнього руху, так і пішоходам, які можуть знаходитися неподалік. Певне, петрівчани пам’ятають, що саме на цьому місці сталися уже щонайменше чотири аварії з трагічними наслідками.

Зазвичай слово «випускник» ми пов’язуємо з веселою шкільною юністю, яка відлітає у самостійне життя. Та в сучасному житті випускні вечори є і у людей поважного віку.

Так, 4 липня 2018 року в Петрівському територіальному центрі відбувся п’ятий ювілейний випуск слухачів Університету третього віку «На крилах чарівного вальсу».

Тож з особливим хвилюванням та піднесенням, святково одягненні випускники прийшли отримати сертифікати про проходження ними курсу навчання.

Розпочалося свято зворушливим «вальсом поколінь», який зачарував присутніх ліричністю та майстерним виконанням. Далі ректор Університету Інна Лук’янова розповіла як п’ять років тому при територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) власними силами створювали Університет третього віку. І вже сьогодні є чим пишатися: є гарна матеріально-технічна база для подальшої плідної роботи, є багато людей поважного віку, бажаючих в ньому навчатись. Тож Інна Олександрівна подякувала керівникам району за розуміння і підтримку в роботі та привітала усіх зі святом.

Спортивні новини

Досить цікава деталь: третій поспіль контрольний матч наш «Інгулець» закінчує з однаковим ра хунком 2:2. Саме так завершилась гра минулої суботи в Придніпровську на тренувальній базі «Дніпра-1» з її господарями. Як відомо, «Дніпро-1», упевнено вигравши чемпіонат Другої ліги в Східній групі, в Першій також довго затримуватися не планує, ставлячи собі завдання вже за рік домогтися чергового підвищення в класі. Тож цього дня гравці «Дніпра-1» намагалися і самі собі, і своїм численним прихильникам довести, що такі амбіції небезпідставні. До того ж, маємо зазначити, що в міжсезоння «Дніпро-1» був чи не найактивнішим і на трансферному ринку, ще більш серйозно посиливши свій склад. Відтак гру «товариською» можна було назвати лише умовно, адже господарі за будь-яку ціну прагнули довести обгрунтованість своїх амбіцій. Саме дніпряни першими і відкрили рахунок у грі: влучним ударом по воротах Ганєва відзначився екс-гравець донедавна прем’єрлігівської «Зірки», який ще минулого чемпіонату виступав за команду з Кропивницького, Ігор Загальський. Втім, перевага ця протрималася менше двадцяти хвилин: на 36-й хвилині кращий бомбардир команди та й взагалі – минулорічної першості Олександр Акименко замкнув головою прострільну передачу одного з новачків нашої команди – Іллі Коваленка. На початку другого тайму вже «Інгулець» вів у рахунку: той же Акименко, скориставшись нерозторопністю захисника господарів, відібрав у нього м’яч і влучно, повз голкіпера, відправив у сітку. Щоправда, й дніпряни у ролі наздоганяючих перебували недовго: Войцеховський, вчасно опинився на добиванні, після того, як Антон Ситніков, який у другому таймі змінив у «рамці» Ганєва, відбив потужний удар Сніжка. Сталося це на 58-й хвилині, і хоч до кінця гри залишалося ще понад півгодини, однак саме рахунок 2:2 і виявився остаточним.

Перед початком нового чемпіонату України з футболу в Першій лізі наш «Інгулець» проводить серйозну підготовчу роботу, аби виступити як мінімум, не гірше, ніж торік. Окрім серйозного і системного тренувального процесу значна увага приділяється і посиленню складу, зокрема на ті позиції, де ще немає бажаного «запасу міцності». Минулого тижня до переліку гравців «Інгульця» додалися одразу два досить досвідчені виконавці – екс-півзахисник «Нафтовик-Укрнафти», краматорського «Авангарду» та кам’янської сталі Станіслав Передистий, а також донедавна ще гравець ПФК «Суми» Ілля Коваленко, з яким підписано річний контракт на правах оренди з чернігівською «Десною» – клубом, що має юридичні права власності на цього півзахисника.

У липні свій день народження святкує дорога наша мама, бабуся - Ніна Василівна Гуренко!

Століттями історію вершили чоловіки, але за кожним навіть сильним воїном стояла жінка - його Мати. Материнська любов і слова залишаються в душі людини на все життя . Тож сьогодні ми низько вклоняємось Вам, Мамо, за Ваші терпіння, витримку, оптимізм, дивовижну мудрість і мужність, з якими Ви, долаючи нинішні негаразди, зберігаєте віру у завтрашній кращий день для своїх рідних і близьких. Здоров’я Вам, тепла і благополуччя. Ми Вас дуже любимо!

Доньки Лариса і Таня із своїми родинами (с. Козацьке, смт. Петрове)

Поздравляем с 75-летием дорогого любимого отца и дедушку Лоцмана Николая Феоктистовича

С днем рожденья поздравляем,
И от всей души желаем
Счастья, радости, успеха.
Не болеть, не унывать,
Есть побольше, крепче спать,
Не сердиться, не ругаться,
Никогда не волноваться.
И тогда наверняка
Проживешь ты лет до ста!

* * *

Хотим поздравить с днем рожденья
И счастья в жизни пожелать.
На жизнь не стоит обижаться,
Не стоит в жизни унывать.
Пусть будет все: гроза, метели,
Пусть будет радость и покой.
А если очень будет трудно,
То, знай, что мы всегда с Тобой!

С уважением и любовью дочь, зять и внуки

Приходить хворий до лікаря:

- Доктор, допоможіть, вже місяць не сплю спокійно. Мені постійно сняться пацюки, які грають у футбол.

- Ось вам мікстура, випийте, у вас все пройде.

- А можна я вип'ю її після- завтра?

- Так, але чому?

- А у них завтра фінал!