22 червня - початок Другої світової війни

22 червня представники громадськості райцентру, підприємств, установ і організацій, на чолі з керівництвом району та селища, зібралися біля будівлі районної ради, аби відзначити трагічну дату в історії не тільки нашої країни, а й людства – початок німецько-радянської війни, яка увійшла в радянську історіографію під назвою Великої Вітчизняної.

Вишикувавшись в колону, учасники заходу вирушили до меморіалу радянських воїнів, які загинули під час визволення Петрового і району. Тут відбувся короткий мітинг, який вела перший заступник голови райдержадміністрації Тетяна Панета.

Голова районної державної адміністрації Сергій Завалій, голова районної ради Тамара Сакара і Петрівський се- лищний голова Світлана Тилик, звертаючись до присутніх, говорили про те, що 22 червня 1941 року розпочався новий відлік часу: «до» і «після». Ця дата змінила історію нашої країни, змінила долі мільйонів людей, доторкнувшись своїм чорним крилом до кожної родини.

24 червня в актовій залі районного Будинку культури відбувся масштабний захід, який об’єднав відзначення трьох свят загальнодержавного значення: Дня Конституції України, Дня державного службовця і Дня молоді.

Присутніх привітали голова районної державної адміністрації Сергій Завалій та голова районної ради Тамара Сакара.

С.Завалій повідомив, що робочий день керівництва ра-йону розпочався з зустрічі з ветеранами державної служби.

- Ми їм щиро вдячні за мудрі поради і добрі слова на нашу адресу, які вважаємо найвагомішим визнанням нашої праці, спрямованої на розвиток району, поліпшення життя його жителів. Ми переконані, що кожен громадянин і, в першу чергу, державні службовці мають неухильно керуватися у своїй діяльності Основним Законом держави, що в даний непростий період має надзвичайно велике значення. Мабуть, кожна людина, не зважаючи на кількість прожитих років, відчуває себе в душі молодою, тому День молоді – це наше загальне свято. Тож бажаю всім добра, миру, благополуччя, процвітання і щастя! – сказав Сергій Володимирович.

Швидкоплинність часу, напевно, помічена кожним жителем планети. Однак, як би не хотілося уповільнити хід годинника, він все одно рухаються в заданому природою темпі. Здається, що ще вчора продзвенів для першокласників перший дзвінок, а сьогодні вони вже дорослі і статечні випускники, що назавжди залишають шкільні двері за спиною. Остання яскрава подія для школярів - це випускний бал, який повинен стати найбільш пам’ятним і приголомшливим святом за всю історію шкільного життя. Випускний ... Свято, яке не повторюється!

Тож і урочистості для випускників КЗ «Навчально - виховне об’єднання «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-гімназія» 2018 року стали останнім незабутнім моментом їхнього шкільного життя. До свята завітали поважні гості та привітали 11-класників: голова райдержадміністрації Сергій Завалій, голова районної ради Тамара Сакара, перший заступник голови райдержадміністрації Тетяна Панета, начальник відділу освіти райдержадміністрації Наталія Гавриленко та протоієрей Михайло Царук.

На Петрівщині відбулися святкові заходи з нагоди Дня молоді

Вже давно у парку відпочинку селища Петрове не збиралася така сила-силенна людей. День молоді, який відбувся 24 червня 2018 року в селищі Петровому, перетворився на насичене яскраве сучасне шоу, під час якого веселилися усі - від малого до великого, всі хто молодий душею.

З нагоди свята, яке організували районна державна адміністрація, районна рада, за підтримки народного депутата України Анатолія Кузьменка та представників соціально-відповідального бізнесу, було проведено концертно-розважальну програму та дискотеку просто неба.

Відкрили свято перший заступник голови райдержадміністрації Тетяна Панета і голова районної ради Тамара Сакара. Вони щиро вітали петрівчан з Днем молоді: «Молодість – це не просто період у житті, це - особливий стан душі. Це час щирих надій та великих планів, молодість – фундамент для подальшого життя. Будьте активними, здобувайте знання, наполегливо працюйте над собою, будуйте великі плани на майбутнє!»

День Молоді – це свято, коли кожен має можливість відчути себе молодим. Окрім загальнорайонного заходу, присвяченого цьому дню, для мешканців свого селища свято організувала і Петрівська селищна рада. Привітала молодь із Днем молоді і Днем Конституції України Петрівський селищний голова Світлана Тилик. Побажала натхнення, бути щасливими і дарувати щастя всім, бути потрібними, коханими і дарувати близьким свою любов, гарного настрою і, звичайно ж, добре розважитися. Саме такими теплими словами почалося наше подвійне свято!

Порадували усіх присутніх виступи петрівських виконавців, а саме: Катерини Карабилової, Юлії Білої та Дмитра Суліми. Чудові, дзвінкі голоси розливалися усюди та перепліталися з гучними оплесками. Світлана Тилик особисто висловила подяку та слова захоплення талантом наших односельчан. Зазначила, що саме вони є головною окрасою усіх наших свят, тож нагородила їх грамотами та подарунками.

ІСКРІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА
Петрівського району Кіровоградської області
шістнадцята СЕСІЯ СЬОМОГО СКЛИКАННЯ

Р І Ш Е Н Н Я

від 27 червня 2018 року № 159

с. Іскрівка

Про встановлення місцевих податків і зборів на 2019 рік

Керуючись ч.1 ст.143 Конституції України , п.24 ч.1 ст.26, ст.59 ч.1 ст.69 Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності, відповідно до статтей 7,10,12, розділом XII ( перелік необхідних статей), пунктом 5 розділу XIX та підрозділу 8 розділу XX Податкового кодексу України, Указу Президента України від 03.09.1998 року № 727/98 «Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб’єктів малого підприємництва»( із змінами та доповненнями ) з метою забезпечення наповнення місцевого бюджету ,

сільська рада В И Р І Ш И Л А:

ІСКРІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА
Петрівського району Кіровоградської області
шістнадцята сесія сьомого скликання

Р І Ш Е Н Н Я

від 27 червня 2018 року № 160

с. Іскрівка

Про встановлення ставок та пільг із сплати земельного податку та орендної плати за землю на 2019 рік

Керуючись ст. 143, 144 Конституції України, абзацами другим і третім пункту 284.1 ст.ст. 274, 284 Податкового Кодексу України та пунктом 24 частини першої статті 26, ст. 33 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», сільська рада - ВИРІШИЛА:

Двадцять п’ята сесія Луганської сільської ради сьомого скликання Петрівського району Кіровоградської області

Р І Ш Е Н Н Я

від 19 червня 2018 року № __164__

с.Луганка

Про встановлення ставок та пільг із сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, на 2019 рік

Керуючися статтею 266 Податкового кодексу України, пунктом 24 частини першої статті 26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, сільська рада

В И Р І Ш И Л А:

Двадцять п’ята сесія Луганської сільської ради сьомого скликання Петрівського району Кіровоградської області

Р І Ш Е Н Н Я

від 19 червня 2018 року № __165__

с.Луганка

Про встановлення розмірів ставок єдиного податку на 2019 рік

Керуючись статтями 140, 143, 144 Конституції України, статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Податковим кодексом України зі змінами та доповненнями, Луганська сільська рада

В И Р І Ш И Л А:

Двадцять п’ята сесія Луганської сільської ради сьомого скликання Петрівського району Кіровоградської області

Р І Ш Е Н Н Я

від 19 червня 2018 року № __166__

с.Луганка

Про встановлення акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів на 2019 рік

Керуючись статтями 140, 146 Конституції України, статтями 7, 8, 9, 12, 14, 212 – 215 Податкового кодексу України, статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України від 28.12.2014 №71-VІІІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи», Луганська сільська рада

В И Р І Ш И Л А:

Двадцять п’ята сесія Луганської сільської ради сьомого скликання Петрівського району Кіровоградської області

Р І Ш Е Н Н Я

від 19 червня 2018 року № _ 167 _

с.Луганка

Про встановлення транспортного податку на 2019 рік

Керуючись ст. 140, 143, 144 Конституції України, ст. 7, 12, 267 Податкового кодексу України, Закону України від 28.12.2014 №71-VІІІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи», ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Луганська сільська рада

В И Р І Ш И Л А:

Двадцять п’ята сесія сьомого скликання Луганської сільської ради,Петрівського району,Кіровоградської області

Р І Ш Е Н Н Я

від 19 червня 2018 року №_168____

с.Луганка

Про встановлення ставок та пільг із сплати земельного податку на території Луганської сільської ради на 2019 рік

Керуючись абзацами другим і третім пункту 284.1 статті 284 Податкового кодексу України та пунктом 24 частини першої статті 26 Закону України”Про місцеве самоврядування в Україні, сільська рада

ВИРІШИЛА:

Вільний час є складовою частиною організації життя суспільства і людини. Дозвілля, як частина вільного часу, вабить молодь своєю нерегламентованістю і добровільністю вибору різних його форм, демократичністю, емоційною насиченістю, можливістю поєднати в ньому фізичну й інтелектуальну діяльність.

З метою профілактики негативних явищ в дитячому середовищі, запобіганню бездоглядності, безпритульності неповнолітніх, виявлення дітей, які бродяжать, жебракують, вживають тютюнові вироби та алкогольні напої, психотропні речовини, перебувають на вулиці в пізній час без супроводу батьків чи осіб, що їх замінюють, на території Петрівського району перший заступник голови райдержадміністрації Тетяна Панета провела засідання координаційної ради служби у справах дітей Петрівської РДА за участі:

- Фіма, а ти знаєш, що коли я вип’ю, то нікого не боюсь?
- Навіть жінку?
- Ой, до такого стану я ще не напивався.

* * *

- Як Ви думаєте, наша Розочка буде співачкою чи та-нцівницею?
- Танцівницею.
- Ви бачили, як вона танцює?
- Ні, я чув, як вона співає.

* * *

- Абрамчику, дорогенький, скажи, а як так вийшло, що ти у мене закохався?
- От бачиш, це навіть тебе дивує…

* * *

- Вибачте, це не ви витягли вчора з ями єврейського хлопчика?
- Так, я.
- А шапка, вибачте, де?

1 липня - день народження територіального центру та всіх тих людей , на яких покладена дуже відповідальна і почесна місія: служити людям

Життя людини до тих пір має цінність, поки вона може допомагати іншим. Ці слова відомого українського класика Івана Франка дуже влучно характеризують тих, хто віддає себе справі служіння людям. Є така професія – соціальний робітник. Це люди, які за професійним обов’язком, а головне – за покликом душі надають допомогу і різні соціальні послуги тим, хто їх потребує. Ми мало знаємо про будні звичайних соцробітників, і мало кому відомо, з чого складається їхня щоденна робота. Сьогодні ми пропонуємо вам познайомитися з тими, хто кожного дня за будь-якої погоди несе у світ добро і милосердя, хто завжди там, де потрібна допомога, і для кого поняття людяності стало основою життя.

1.06.18

«Сонячна територія»

Довгождане літечко всіх навкруг чарує,
Пришкільний наш табір радість нам дарує.
Зібрала «Фантазія» діток всіх до школи:
Гамірно і весело всім тут, як ніколи!

Цього дня розпочав роботу пришкільний табір відпочинку «Фантазія», гостинно зустрівши 230 вихованців.

Вони креативно презентували свої загони: 5-А — «Хаос розуму»; 5-Б — «Невідомі»; 5-В — «Мурашки»; 6-А — «Богема»; 6-Б — «Вишукані діаманти»; 7-А — «Сила зірок»; 7-Б — «Топ-НЛО»; 7-В — «На позитиві».

На посиденьках під вербою ознайомилися із правилами безпеки під час перебування у таборі відпочинку. Оформили колективні куточки – свої сонячні території.

ОФІЦІЙНО!

про початок процедури розгляду та врахування пропозиції громадських інтересів у проекті детального плану території земельної ділянки «Нове будівництво берегоукріплювальних споруд із габіонних конструкцій на р. Березніговата в смт. Петрове Кіровоградської області» орієнтовною площею 1,5 га. на території Петрівської селищної ради Петрівського району Кіровоградської області

1. Інформація про мету, склад та зміст містобудівної документації:

Виконання містобудівної документації «Детальний план території земельної ділянки «Нове будівництво берегоукріплювальних споруд із габіонних конструкцій на р. Березніговата в смт. Петрове Кіровоградської області» орієнтовною площею 1,5 га. на території Петрівської селищної ради Петрівського району Кіровоградської області» обумовлене вирішенням поточних питань забудови території смт Петрове та розчищення русла річки Березніговата, а також укріплення її берегової лінії берегоукріплювальними спорудами від розмиву.

Проектом детального плану території розглядається центральна частина селища, і є частиною центрального парку смт Петрове.

Детальний план території земельної ділянки «Нове бу-дівництво берегоукріплювальних споруд із габіонних конструкцій на р. Березніговата в смт. Петрове Кіровоградської області» орієнтовною площею 1,5 га. на території Петрівської селищної ради Петрівського району Кіровоградської області» складається з пояснювальної записки, додатків та графічних матеріалів.

2. Основні техніко-економічні показники:

Податкова служба інформує!

Рахунки по Єдиному соціальному внеску (ЄСВ), не змінюються, а залишаються ті самі, що і на початку року.

Всі необхідні рахунки розміщені на сайті районної державної адміністрації, офіційному сайті ДФС в розділі «Бюджетні рахунки» та в приміщенні податкової. За новими рахунками платники почнуть сплачувати з 02.08.2018 року.

ГУ ДФС у Кіровоградській обл.

Управління Державної казначейської служби України у Петрівському районі інформує, що у зв’язку із запровадженням централізованої моделі виконання доходної частини бюджетів, як одного із Пріоритетних напрямків діяльності Казначейства на 2017-2018 роки, затверджених Міністром фінансів України, з 2 липня 2018 року змінюються реквізити бюджетних рахунків для зарахування платежів до державного та місцевих бюджетів.

З реквізитами нових відкритих рахунків можна озна-йомитись на Веб-сторінці Головного управління Державної казначейської служби України у Кіровоградській області Веб-порталу Державної казначейської служби України за адресою:  www.treasury.gov.ua в рубриці «Реквізити рахунків».

Начальник управління Ольга Кондратенко

 

Спортивні новини

Минулого тижня двома контрольними спарингами завершився перший тренувальний збір ФК «Інгулець» в рамках підготовки до майбутньої першості чемпіонату України з футболу в Першій лізі 2018-2019 років. Що цікаво,- обидва поєдинки за участі нашої команди завершилися з однаковим нічийним рахунком- 2:2. Спочатку, минулої середи, якраз напередодні Дня Конституції, наші хлопці розійшлися миром з молодіжкою «Олександрії» (U-1), а в суботу, також як і в першому випадку – на виїзді, з «Гірником-Спорт» з Горішніх Плавнів. Як зазначив головний тренер нашої команди Сергій Лавриненко, завдання, визначені планом збору, виконані успішно, тим більш, що цього разу результат обох ігор мав другорядне значення. На перший же план висувався огляд функціонального стану гравців, ну й, звичайно ж, перегляд потенціальній новачків, які, окрім згадуваних в попередніх номерах Козака, Козлова та Ситнікова, також можуть приєднатися до нашої команди в разі, якщо клуб виявить зацікавленість в їх послугах, а їх влаштують умови, запропоновані клубом.

Олег Кириченко впродовж свого життя змушений був займатися багатьма справами. Довелося заробляти гроші і за кордоном, як і багатьом нашим землякам. Чимало їх залишилося в різних країнах, бо Україні, бач, виявилися не потрібними їхні робочі руки і знання. Всі керманичі держави, яких ми з вами обирали, сподіваючись на те, що дбатимуть про майбутнє України, насправді, переважно, дбали про власне благополуччя. Жоден з них не захотів увійти в історію як державний діяч, що привів країну у світову спільноту, як рівну, достойну поваги. Всі вони, починаючи з Кравчука і закінчуючи нинішнім гарантом, в історію «вляпалися», долучившись до ганебного процесу перетворення України у жебрачку, з якої тікають найрозумніші, найзавзятіші, найперспективніші. Та Олег повернувся додому. Бо ж тут родина, батьки, друзі.

Вітаємо з 93-м днем народження мужнього і завжди життєрадісного Івана Павловича Заудальського!

Шлях до ваших верховин
Із року в рік життя торує,
В день ваших світлих іменин
Від всього серця вам даруєм.
Хай огортають вас літа теплом таким,
Що з серця вашого струмує.
Хай доля вас ощедрує добром,
З яким людина в серці радість чує.
Живіть, творіть під сонцем осяйним,
Хай вашим другом буде кожна днина,
Будьте вічно молодим,
Як в колоску хлібнім зернина.

З повагою районна державна адміністрація, районна рада та районна рада ветеранів Петрівського району

Наказом гунп від 15 червня 2018 року нр 242 оголошено конкурс на заміщення вакантних посад поліцейських ітт, поліцейських сектору реагування патрульної поліції, поліцейських логістики обліку збереження речових доказів, озброєння, дільничих офіцерів поліції та оперуповноважених.

Реєстрація кандитатів проводиться на офіційному порталі системи відбору кадрів в національну поліцію україни.

Прийом документів буде здійснюватися в період з 18 червня по 10 липня.