2 квітня - Міжнародний день дитячої книги

«Книга - це джерело освіти, знання, і якщо збагачення, то збагачення ку-льтурного та духовного.» (М.Рильський)

Під таким гаслом в дошкільному навчальному закладі «Колосок» (с. Козацьке) пройшов «Ти-ждень дитячої книги», присвячений Міжнародному дню дитячої книги, який святкує світ 2 квітня (у день народження датського казкаря Г.К.Андерсена).

Всі ми знаємо, що сучасні діти все частіше проводять свій час за комп’ютерними іграми, переглядом телепередач і, на жаль, все рідше читають книжки. Нині актуальність розв’язання цієї проблеми очевидна, адже читання формує ідеали, ро-зширює світогляд, збагачує внутрішній світ людини. В умовах, коли створюються електронні бібліотеки, складно змусити дитину взяти до рук книжку. Однак, якщо долучати дітей до читання з дошкільного віку, захоплюючи їх цим процесом, то любов до книжки залишається на все життя.

Саме тому вихователі Галина Василівна Бєляєва та Вікторія Павлівна Лепська, разом з вихованцями, мандрували цього тижня «Сторінками книжки» за творами Василя Сухомлинського.

Адже саме книга вселяє в нас любов до рідної України, повагу до інших народів, інтерес до їхньої культури, виховує почуття патріотизму. Вона навчає рідної мови, доносить до нас глибину і красу слова, допомагає усвідомити його велику силу.

Крім того, читання книжок – ефективний засіб пізнавального та мовленнєвого розвитку малюка.

У кожній групі для дітей були організовані літературні полички «Книга - друг назавжди», «Моя улюблена казка», на яких представлені твори сучасних дитячих українських та зарубіжних пи-сьменників.

Педагоги ДНЗ «Колосок» впевнені, що саме книжка допоможе дитині швидко і цікаво пізнавати навколишній світ, вона залишається найбільш доступним засобом духовного й етичного розвитку особистості.

Книга - це мудрий, розважливий, найвірніший друг, який супроводжує нас усе життя. Світ змінюється на краще, коли ми читаємо.

Отож, у результаті проведеної роботи діти познайомилися з творчістю дитячих письменників, навчилися ремонтувати книги та виготовляти ілюстрації за прочитаними творами. Також малюки інсценізували казку «Вовк і семеро козенят», а батьки познайомилися з інформацією по вихованню любові у дітей до читання.

Всі отримали задоволення від зустрічі з прекрасним.

Тетяна Біденко

На знімках: у «книжковій лікарні» діти самостійно ремонтують «хворі» книги; театралізована діяльність: інсценізація української народної казки «Вовк і семеро козенят».