Наприкінці минулого року директор Центральноукраїнського (колишнього Кіровоградського) інституту Міжрегіональної Академії управління персоналом Роман Колісніченко у вченій раді Національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова (м. Київ) захистив докторську дисертацію з політології. Відтепер Роман Миколайович є першим науковцем у Кіровоградській області, який здобув науковий ступінь доктора політичних наук.

Для написання дисертації «Глобалістична свідомість як чинник трансформації політичної культури та подолання глобальних проблем людства» Роману Колісніченку знадобилося близько 5 років майже щоденної наполегливої наукової роботи. За цей час опубліковано більше 40 його наукових праць. Окрім того, Роман Миколайович спирався на власний значний досвід практичної політичної діяльності: з 2001 року він є членом партії «Батьківщина», двічі був обраний депутатом Кіровоградської обласної ради, наразі є депутатом Міської ради м. Кропивницького і близько двох років очолює Кропивницьку міську партійну організацію Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина». Роман Колісніченко захистив дисертацію у віці 34 років, тож є наймолодшим доктором наук у Кіровоградській області. Та найголовнішим є те, що, не маючи великих фінансових капіталів, він досяг наукового успіху винятково власними силами: своїм розумом та наполегливою працею.

Редакція приєднується до привітань та бажає молодому, але вже знаному вченому подальших великих досягнень. Повний текст монографії Романа Колісніченка «Глобалістична свідомість людства: політологічний аналіз» розміщено на офіційному сайті Центральноукраїнського інституту МАУП.

Андрій Ткаченко