Закінчується зимовий святковий цикл – три великі релігійні свята зігрівають добром і злагодою наші серця, вселяють надію на те, що майбутнє буде щасливим, завтрашній день буде радісним, а Україна – вільною й єдиною.

Чи не символічно, що саме по завершенню цих величних свят відбулась вікопомна подія для всього українського народу – 22 січня 1919 року дві суверенні українські держави - Українська Народна Республіка й Західно-Українська Народна Республіка – об’єдналися в самостійну соборну державу.

Ця подія ознаменувала собою здійснення віковічних мрій багатьох поколінь українців. Адже соборність нашої держави означає цілісність нашої землі та єдність наших прагнень на шляху до розбудови квітучої і заможної України. Взаємна готовність працювати над тим, щоб у нашому спільному домі панували мир, закон і благополуччя, невіддільна від почуття національної свободи та гідності.

Для українського народу бій під Крутами, який відбувся 100 років назад, став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність.

Про це нагадує Український інститут національної пам’яті і повідомляє, що нині ця подія відзначається на загальнодержавному рівні.

«Бій під Крутами став успішною оборонною операцією, оскільки зупинив ворога на кілька днів. Це дало змогу представникам Української Народної Республіки підписати Брестський мирний договір із країнами Четверного союзу; незалежність Української Народної Республіки довелося захищати від ро-сійської військової агресії, ворогові протистояли молоді добровольці; сміливість та жертовність учасників бою зробила їх прикладом для майбутніх поколінь захисників України. З ними порівнюють захисників Донецького аеропорту в теперішній російсько-українській війні. Тому Героїв Крут називають першими кіборгами», - підкреслюється в повідомленні.

Доводимо до відома підприємств, установ, організацій та суб’єктів господарювання району, що, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 18 лютого 2016 року № 118 «Про затвердження Порядку подання декларації про відходи та її форми», в термін до 20 лютого 2018 року необхідно подати декларацію про відходи за 2017 рік.

Декларація про відходи подається через електронну систему здійснення дозвільних процедур у сфері поводження з відходами або до центру надання адміністративних послуг Петрівської районної державної адміністрації.

Не так давно освітянську галузь району очолила Наталія Анатоліївна Гавриленко, яка до цього успішно працювала на посаді директора Червонокостянтинівської загальноосвітньої школи. Зрозуміло, що для того, аби освоїтися на новій посаді, потрібен певний час. Сподіваючись, що цей період вже минув, ми звернулися до неї з проханням про інтерв’ю для «Трудової слави», яке і пропонуємо увазі наших читачів.

- Шановна Наталіє Анатоліївно, Вам довелося працювати в закладах освіти поза межами Петрівського району. Як оцінюєте стан освітянської галузі Петрівщини у порівнянні з попереднім досвідом?

- Відповідаючи на це запитання, варто сказати, що тоді доводилося працювати в дещо інших умовах – до того, як сталася знаменна (без перебільшення) подія – прийняття нового Закону України «Про освіту», який визначає розвиток усіх рівнів освіти на тривалу перспективу.

Зима – не краща пора для будівельних робіт. Тому впорядкування прибудинкової території біля будинку № 7 по вулиці Літвінова в Петровому восени велося інтенсивно і завершилося до настання несприятливих погодних умов. Таким чином мешканці вже трьох п’ятиповерхівок мікрорайону «Сонячний», на заздрість іншим, мають біля своїх будинків комфортне оточуюче середовище з гарними тротуарами, альтанками для відпочинку, дитячими майданчиками, місцями для паркування автомобілів.

Втім, заздрити не потрібно, бо Петрівський селищний голова Світлана Тилик, разом зі своєю командою мають намір впорядкувати усе селище, зробити, його більш комфортним, пристосованим для проживання і красивим. І зміни на краще помітні, як кажуть, неозброєним оком, бо зроблено в цьому плані вже чимало. Та попереду ще більше роботи. І вона буде набагато успішнішою, якщо питанням впорядкування свого селища переймуться всі його жителі. Якщо, зокрема, будуть слідкувати за належним порядком, стануть на перешкоді варварам-хуліганам, які час від часу шкодять громаді, псуючи зроблене для загального блага.

ДВАДЦЯТЬ ПЕРША СЕСІЯ СЬОМОГО СКЛИКАННЯ

Рішення

від 21 грудня 2017 року № 367
смт Петрове

Про районний бюджет на 2018 рік

На підставі статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», частини першої статті 20, статті 77 та статті 18 прикінцевих положень Бюджетного кодексу України, Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» районна рада ВИРІШИЛА:

ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська» запрошує на роботу помічника системного адміністратора. Сфера діяльності працівника:
- Технічна підтримка користувачів;
- Обслуговування парку ПК (установка, налаштування, обслуговування);
- Забезпечення безперебійної роботи техніки та сервісів;
- Блочний ремонт та збірка персональних комп’ютерів;
- Обслуговування, розгортання ЛВЗ, WiFі, телефонії;
- Адміністрування, оновлення корпоративних сайтів компанії;
- Допомога в поточних виробничих процесах;
- Ведення обліку техніки, що видається користувачам;
- Базові знання Photoshop, Sony Vegas Pro, Adobe Premiere Prо.
- Інші доручення.

Петрівський РВК повідомляє членів родин загиблих учасників АТО щодо можливості отримання посвідчення (чорного кольору), яке повинне стати гарантом безкоштовного проїзду. Для отримання такого посвідчення потрібно звернутися до Петрівського РВК з наступним переліком документів:

1. Заява членів сім’ї до військового комісаріату, в якому перебував на обліку військовослужбовець перед службою;

2. Витяг з наказу про виключення зі списків особового складу загиблого;

Рідну матусю, бабусю, прабабусю ОЛЕНУ МАКСИМІВНУ ЩЕРБУЛУ з 90-річчям.

Люба матусю, бабусенько мила, спасибі велике, що Ви нас зростили. Спасибі, рідненька, за ласку й тепло, за те, що навчили робити добро, за руки робочі, за хліб на столі спасибі, рідненька, уклін до землі.

Ми дякуєм Богу, що Ви у нас є, хай силу й здоров’я Господь Вам дає.

Спортивні новини

Минулого тижня, нарешті, після більше ніж двомісячної перерви, петрівські уболівальники знову отримали нагоду насолодитися грою своїх улюбленців. Причому, у середу, 24 січня, на стадіоні ім. Олександра Поворознюка, що у Володимирівці, відбулися одразу два контрольних матчі: спочатку о 14.00 на зелений газон штучного поля вийшли гравці першого «Інгульця», аби помірятися силами з «Черкаським Дніпром», а потім, за дві години, вже «Інгулець-2» намагався гідно протистояти дублерам «Зірки» з обласного центру, команді U-21.

Слід зазначити, що з уболівальницькою підтримкою цього дня не особливо склалося – мало того, що ігри проходили посеред тижня саме в робочий час, тож ті з любителів футболу, хто ще має якусь роботу, просто не могли звільнитися, аби підтримати улюблену команду. А, крім того, про поєдинок першої команди стало відомо буквально за добу, адже спочатку планувалося, що цей спаринг відбудеться на Черкащині. І лише останньої миті, з огляду на те, що черкащани не встигли привести свій стадіон до ладу (напередодні там пройшли потужні снігопади), вони самі звернулися з проханням про перенесення зустрічі у Володимирівку.

Закон і порядок

Петрівським відділом Олександрійської місцевої прокуратури проаналізовано стан підліткової злочинності на території регіону упродовж 2017 року.

Проблема злочинності серед неповнолітніх - це трагедія нашої держави, суспільства, оскільки діти, у більшості випадків, унаслідок соціально-економічного становища змушені робити вибір: стати законослухняним громадянином чи злочинцем? І у багатьох випадках, на жаль, Закону при такому виборі перевага не надається, оскільки правосвідомість неповнолітніх і як правило, відрізняється від правосвідомості дорослої людини за змістом і глибиною осягнення суспільної небезпечності та протиправності вчиненого діяння.

Читачі «Трудової слави» вже знайомі з інформацією про пункти обігріву, які діють на території нашого району. А в райцентрі підрозділ ДСНС розгорнув ще й мобільний пункт, який розташований на в’їзді в Петрове з боку Олександрії, поруч з Райавтодором та пожежною частиною. Безхатченків, яким більше ніде зігрітися, в Петровому начебто на даний час немає, тож в пункті обігріву можуть, при потребі, погрітися, випити гарячого чаю пасажири транзитного транспорту, які проїздять мимо, навіть будь-хто з перехожих, кому дошкулив мороз.

Фото Анатолія РЯБОКОНЯ.

Співробітники Олександрійського міського відділу управління СБУ в Кіровоградській області щочетверга з 10-ї до 12 –ї години будуть проводити прийом громадян в приміщенні районної ради, третій поверх, малий зал для засідань.