Цикл зимових релігійних урочистостей завершився останнім третім святом Різдвяного циклу –Водохреща або Богоявлення Господнього

Активну участь у його проведенні взяли і петрівчани. Традиційно у церквах молебень водосвяття провели благочинний Петрівського району, настоятель Свято-Покровської церкви протоієрей Дмитро Городецький та настоятель церкви Вознесіння Господнього ієрей Михайло Царук. Як і завжди, на річці Інгулець, у районі дитячого пляжу, вирубали ополонку у вигляді хреста, прикрасивши її гілочками хвої та кетягами калини. Після обряду богослужіння священики опустили у воду хрест і освятили води Йордану. Отець Дмитрій звернувся до присутніх з вітальними словами та побажав усім здоров’я, взаємоповаги, миру та любові Господа.

Навіть люди, далекі від релігії, вірять в цілющі властивості святої води на Богоявлення Господнє і поспішають запастися освяченою водою, яка змінює свою молекулярну структуру і набуває унікальних цілющих властивостей, що підтверджують навіть науковці. Віруючі ж використовують її для зцілення, очищення і освячення житла. Після завершення обряду усі бажаючі занурились у цілющі води Йордану з вірою у збереження здоров’я на цілий рік та любов’ю до Господа, бо саме Він, а не вода зцілює нашу душу і тіло.

Цей звичай – порівняно новий. Колись купалися на Водохреща в країнах з більш теплим кліматом, а ось в Україні ця традиція з’явилася приблизно 100 років тому.

Через нестійкі погодні умови, коливання температури та слабкий лід задля упередження можливих надзвичайних ситуацій на пляжі було організовано чергування поліції, рятувальників та медперсоналу.