Шановні колеги!

Вітаю вас з професійним святом – Днем енергетика!

Успішна робота кожної окремої галузі господарства безпосередньо залежить від ефективного функціонування енергетичного сектору. Завдяки вам, шановні енергетики, працює промисловість, функціонують транспорт і зв’язок, ви створюєте світло і затишок у кожній оселі. Щодня, щогодини ви виконуєте свою професійну справу з повною віддачею всіх своїх знань, вмінь, найкращих якостей душі. Тому професія енергетика є не тільки необхідною, але і дуже почесною.

Бажаю всім вам та вашим сім’ям міцного здоров’я, родинного щастя, добробуту, хороших відносин у колективах та професійного зростання.

Минулого тижня перебіг виконання програми «Майбутнє – спільна справа» у нашому районі відстежували голова обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко та генеральний директор ПрАТ «ЦГЗК» Дмитро Шевчик

Найголовнішою політичною подією районного масштабу минулого тижня на Петрівщині став черговий візит голови облдержадміністрації Сергія Кузьменка та генерального директора ПрАТ «ЦГЗК» Дмитра Шевчика.

Власне, як Сергій Анатолійович, так і Дмитро Володимирович на Петрівщині доволі часті гості, але чи не вперше їх візит був спільним. І метою його став намір відстежити, як у нашому районі здійснюється комплекс заходів з соціально-економічного розвитку, що започаткований у рамках програми взаємодії «Майбутнє – спільна справа», активним спонсором і співучасником якої є комбінат.

Минулого тижня в управлінні соціального захисту населення відбувся круглий стіл з нагоди вшанування учасників ліквідації наслідків на Чорнобильській АЕС. Захід називався «Ми пам’ять свято збережемо», а локація засідання була невипадковою, адже саме працівники названого підрозділу рай-держадміністрації опікуються справами ліквідаторів, здійснюють соціальний супровід чорнобильців.

Як зазначила ведуча заходу Галина Бискуб, про жахливу подію останніх днів квітня 1986 року важко згадувати, її неможливо забути, бо ще багато років ця трагедія нагадуватиме про себе. Нам є над чим замислитися, адже живемо в техногенному світі, що будь-якої миті може перетворитися на справжній смертоносний вулкан.

Відповідно до статті 5 Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» до Петрівського селищного голови надійшла пропозиція не менш як третини депутатів від загального складу Петрівської селищної ради сьомого скликання щодо ініціювання добровільного об’єднання територіальних громад, а саме - створення Петрівської селищної об’єднаної територіальної громади з адміністративним центром у селищі міського типу Петрове.

З метою отримання від членів Петрівської територіальної громади пропозицій і зауважень щодо добровільного об’єднання територіальних громад, відповідно до Порядку проведення громадських обговорень з питань добровільного об’єднання територіальних громад, затвердженого рішенням Петрівської селищної ради сьомого скликання від 24 жовтня 2016 року №323/7 «Про затвердження Порядку проведення громадських обговорень з питань, добровільного об’єднання територіальних громад», проводиться громадське обговорення.

Населення. На 1 жовтня 2017р. в районі проживало 23,8 тис. осіб.

За січень–вересень 2017р. чисельність населення скоротилася на 271 особу.

Ринок праці. Кількість зареєстрованих безробітних на кінець жовтня 2017р. становила 283 особи.

Оплата праці. Середня номінальна заробітна плата штатного працівника у III кварталі 2017р. становила 5689 грн, що на 5,7% менше середнього рівня по області.

У січні–вересні 2017р. підприємствами та організаціями Петрівського району освоєно 224 млн.грн капітальних інвестицій, що становить 5% загальнообласного обсягу.

На кожного мешканця району в середньому припало 9282 грн

капітальних інвестицій, мешканця області – 4640 грн.

Незабаром – 21 грудня виповниться три роки, як пішов з життя Олександр Іванович Задорожній. Він впродовж багатьох років очолював районний вузол зв’язку, був одним із найавторитетніших серед керівників установ і організацій району. Причому, його шанувало не тільки районне та обласне керівництво, а й підлеглі, що трапляється нечасто.

Народився О.Задорожній в с.Баштиному 2 січня 1942 року. Закінчив Одеський технікум зв’язку та Одеський інститут народного господарства. З 1964 року працював економістом, а з 1977 - начальником райвузла зв’язку. Трудився на цій посаді до 65 років.

Цими днями в редакції газети побувала Олена Крицька (Тончак), яка від імені всіх колишніх колег О.Задорожнього висловила слова шани на його адресу, розповіла, якою чудовою людиною був покійний.

Столиця Фінляндії, Гельсінкі, щорічно займає перші рядки в рейтингу кращих міст світу. У 2011 році місто зайняло 1-е місце.

Чисельність населення Фінляндії складає близько 5 млн. осіб.

У Гельсінкі назви вулиць на табличках пишуть на двох мовах - фінській та шведській, тому що в країні дві офіційні мови: фінська і шведська.

Сама назва Фінляндії - Suomi - перекладається як «країна боліт».

Для шестирічних дітей початок шкільного навчання – це час, коли дитина захоплюється та розчаровується, перемагає і зазнає перших поразок. На малюків обрушується лавина інформації, яку маленькій голівці потрібно переосмислити, а це вимагає великого розумового і фізичного напруження. Батькам, педагогам, вихователям, шкільним психологам потрібно пам’ятати про це і докладати всіх зусиль, щоб допомогти дітям справитися з таким навантаженням. Адже, багато в чому, саме від дорослих залежить, за яким шляхом піде розвиток школяра у найближчі роки. І чим тіснішою буде співпраця школи і сім”ї, тим успішніше відбуватиметься адаптація шестирічних першокласників до шкільного життя. Одним із видів такої співпраці є родинні свята. Діти з нетерпінням чекають святкового дійства, якщо знають, що в ньому візмуть участь і їхні батьки.

Нещодавно Зеленська сільська рада зробила членам своєї громади гарний і довгоочікуваний подарунок – придбала за кошти місцевого бюджету автобус, який передала на баланс комунального підприємства «Комунсервіс». Автобус буде використовуватися для підвезення учнів місцевої школи, налагодження регулярного сполучення з районним центром, Жовтими Водами, інших потреб громади.

З жовтня по грудень 2017 року в загальноосвітніх, дошкільних навчальних закладах, закладах охорони здоров’я та закладах культури проводяться перевірки стану техногенної та пожежної безпеки з метою виконання розпорядження КМУ від 20 вересня 2017 року № 643-р «Деякі питання державного нагляду у сфері техногенної та пожежної безпеки». А також планові перевірки управління соціального захисту населення у Петрівському районі.

Сергій Тюпін, головний інспектор Петрівського РС У ДСНС у Кіровоградській області

Петрівський РС У ДСНС в області з 20 жовтня по 20 грудня 2017 року проводив конкурс на кращу аплікацію з природного матеріалу «Герой рятівник завжди поруч!». Переможець був нагороджений цінним подарунком.

Сергій Тюпін, головний інспектор Петрівського РС У ДСНС у Кіровоградській області