7 грудня в Україні традиційно відзначається День місцевого самоврядування. З нагоди цього свята в приміщенні Кіровоградського обласного академічного українського музично-драматичного театру ім. Кропивницького відбулися урочистості, участь в яких взяв голова Кіровоградської обласної ради Олександр Чорноіваненко.

Це знакове свято зібрало в одну велику родину представників органів місцевого самоврядування, депутатів рад усіх рівнів, керівників підприємств, голів квартальних ко-мітетів, ветеранів самоврядної ниви, журналістів.

З вітальним словом до присутніх звернувся голова обласної ради Олександр Чорноіваненко.

За участі голови обласної ради Олександра Чорноіваненка відбулося засідання круглого столу, у ході якого обговорено проект обласного бюджету на 2018 рік та проект програми соціально-економічного розвитку.

У ході засідання фахівці зазначили, що доходи обласного бюджету на 2018 рік передбачають у розмірі 2248,5 млн. грн. З них: частка державної субвенції складатиме 53,8 %, дотації з державного бюджету – 9,2%, власні доходи – 37,0%. Стосовно власних доходів, то 80 % від загальної суми 831,7 млн. грн. складають податки з доходів фізичних осіб. Спеціалісти повідомили, що у проекті програми соціально-економічного розвитку на 2018 рік передбачено зростання середньої заробітної плати до 7100 гривень з 1 січня, що збільшить власні надходження до обласного бюджету.

17 грудня - День працівника державної виконавчої служби

Мова йде про державну виконавчу службу. Діяльність цієї інституції є дуже важливою, але непростою. Основною функціональною одиницею державної виконавчої служби, на яку Законом покладається здійснення виконавчих проваджень, є державний виконавець, який є представником влади і здійснює примусове виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб), виконання яких покладено на державну виконавчу службу. Робота державного виконавця достатньо складна і, чого гріха таїти, невдячна, адже це повсякденне спілкування з десятками людей: учасниками виконавчого провадження, посадовими і службовими особами, керівниками підприємств – боржників. Тому вона постійно пов’язана з гострими конфліктними ситуаціями – вилученням і позбавленням боржників майна, виселенням громадян, розв’язанням корпоративних спорів, стягненням аліментів.

80-ту річницю від дня народження відзначила
Віра Григорівна Смєлова

Днями Петрівщина вітала свого Почесного громадянина, гордість району, сумлінну, відповідальну трудівницю, шановану жінку, петрівчанку Віру Григорівну Смєлову. Отже, ще раз про основні факти з її біографії, народилася Віра Григорівна у Петровому, закінчила Львівський державний інститут фізичної культури і спорту. Має звання заслуженого тренера СРСР, заслуженого тренера України з плавання, заслуженого працівника фізичної культури, відмінника народної освіти. Працювала старшим тренером збірної СРСР з плавання. Підготувала двох олімпійських чемпіонів - Сергія Фесенка та Олександра Сидоренка (1980), десятки майстрів спорту та майстрів міжнародного класу, чимало спортсменів-розрядників. Повернулася до рідного Петрового у 1990 році, одразу очоливши районний спортивний комітет. Багато зусиль доклала до створення дитячої спортивної школи «Олімп», ще й до сьогодні бере активну участь у громадському житті району.

19 грудня - День святого Миколая

Цьому святу налічується вже багато століть. Виникло воно приблизно після 345-го року від Різдва Христового. Присвячене дню, коли один з яскравих послідовників Христових був покликаний Господом на Небо. Цього щирого християнина звали Миколою. Він ніс своє служіння в стародавній Лікії, місті Миру (нині ця місцевість знаходиться поблизу сучасного турецького міста Демре) і був єпископом у місцевій церкві.

Микола прийняв Христа, будучи багатою людиною. Перейнявшись вченням, отримав без-цінні дари Духа Святого. Виконуючи Слово Боже і проповідуючи спасіння Христове, не залишався байдужим в турботах про бідних, малозабезпечених і ближніх своїх. Творив дивовижні справи, а безкорисливість і лагідність вважав великим привілеєм. Був чудовим благодійником.

Для християн в ті роки, як втім і в сучасності, було і залишається найважливішим життєвим завданням намагатися мати мир з усіма і святість, без якої ніхто не побачить Господа. Па-м’ятаючи слова Христові, передані нам Апостолами в Святому Євангеліє, Микола в усьому намагався показувати, як, працюючи, треба підтримувати слабких і пам’ятати слова Господа Ісуса, бо Він Сам сказав нам: «Блаженніше давати, ніж брати».

Серед значного масиву політичних новин, які щодня продовжують нас дивувати своєю непередбачуваністю і, на жаль, не завжди зрозумілою логікою, останнім часом з’явилися і такі, що не залишать байдужими навіть тих, хто абсолютно не цікавиться ні політикою, ні боротьбою за владу, ні іншими навколополітичними речами.

Новенькі, зручні та ошатні — із такими вікнами в ДНЗ «Колосок» тепло і затишно. Тут у двох групах виховується 36 дітей, працюють і педагогічні працівники та обслуговуючий персонал, тому питання теплозбереження і здоров’я малечі донедавна було дуже гострим.

Завдяки участі в програмі взаємодії «Майбутнє – спільна справа» цієї зими в приміщеннях буде комфортна температура, без жодних протягів. Уже встановлено 22 віконних прорізи, облаштовано внутрішні та зовнішні укоси, встановлено 2 металевих дверей.

Переглянути результат реалізації одного з переможців конкурсу – проекту громадської організації «Агенція розвитку громади» «Енергозберігаючі заходи в ДНЗ «Колосок» с. Козацьке. Капітальний ремонт: заміна вікон на металопластикові» приїхали голова районної державної адміністрації Сергій Завалій, голова районної ради Тамара Сакара, перший заступник голови райдержадміністрації Тетяна Панета, начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури РДА Геннадій Горбанець. Разом із сільським головою Наталією Лепською вони оглянули приміщення дитячого садка та переконалися, що умови перебування дошкільнят стали комфортнішими.

Зміцнюємо козацьку славу
Мій рідний край, земля батьків,
Козаків сивочолих.
Тут дух козацький із віків,
Живе не від учора.
О. Бережний

«Козак» з тюркського - вільна людина. Вільною людина може бути лише тоді, коли має право вибору і коли вона готова це право захищати. Саме за це право обирати наш шлях стояв під тортурами на морозі справжній козак - Михайло Гаврилюк. Саме за це право стояли українці на Майдані!...» (О.Турчинов).

Ми визначились із своїм вибором, обравши путь до рівності, свободи та розвитку. Кожного дня наші воїни на Сході країни відстоюють наш мир і спокій. Доводять всьому світу, що ми незалежні і вільні. Вільні ще й тому, що є справжніми спадкоємцями вільних людей - козаків

В обласному театрі Кропивницького відбулися урочистості з нагоди 26-ї річниці Дня Збройних Сил України. Голова обласної ради Олександр Чорноіваненко привітав військовослужбовців, добровольців, волонтерів із святом та побажав родинного затишку і мирного неба.

- Ви зробили все для того, щоб війна не дійшла до нас, ваш подвиг – неоціненний. У свою чергу, ви можете розраховувати на підтримку та допомогу влади. Я гордий тим, що серед вас є молоді хлопці, для яких військова служба стала частиною життя. Бажаю вам здоров’я, щастя і мирного неба, - зазначив Олександр Чорноіваненко.

З нагоди Дня Збройних Сил України відзнакою Кіровоградської області «За мужність і відвагу» нагородили:

Гирника Андрія Олеговича – прокурора військової прокуратури Кірово-градського гарнізону Південного регіону України, полковника юстиції, учасника АТО, учасника бойових дій;

Шановні дорослі та маленькі петрівчани, а також гості нашого селища та району!

Запрошуємо вас 19 грудня 2017 року взяти участь в заходах до Дня Святого Миколая:

- о 10.00 в районному Будинку культури відбудеться свято «Ой, хто, хто Миколая любить»;

- о 15.00 - відкриття новорічної ялинки. Театралізоване дійство «В пошуках Діда Мороза» за участю казкових героїв відбудеться на площі біля парку відпочинку селища Петрового. На гостей святкового заходу чекають веселі ігри, конкурси, розваги та подарунки від Діда Мороза і Снігуроньки.

Чекаємо на Вас!

Культурні Новини

У 125-й день народження видатного художника і педагога Олександра Осмьоркіна в обласному центрі відбулося урочисте нагородження лауреатів обласної премії у сфері образотворчого мистецтва та мистецтвознавства імені Олександра Осмьоркіна.

Лауреатами обласної премії в 2017 стали: у но-мінації “Національна традиція” Анатолій Олександрович Горбенко — художник-земляк, народний художник України, голова Одеської обласної організації Національної спілки художників України (м. Одеса), за серію творів різних років;

у номінації “Мистецтво-знавство та історія мистецтв” Юлія Олександрівна Литвинець — генеральний директор національного художнього музею України (м. Київ), за створення каталогу “СПЕЦФОНД. 1937-1939 з колекції НХМУ”.

Голова обласної ради Олександр Чорноіваненко привітав лауреатів і вручив нагрудний знак та почесну відзнаку – скульптуру “Степовий орел”.

Звертаючись, зокрема, до художньої еліти краю, Олександр Чорноіваненко зазначив:

Бублик Олександр Васильович, старший дільничний офіцер, капітан поліції

Територія обслуговування:
Петрівська селищна рада,
Богданівська сільська рада,
Водянська сільська рада.

Графік прийому:
Петрівська селищна рада
Понеділок: з 09:00 до 12:00 години
Середа: з 09:00 до 12:00 години

Водянська сільська рада
Вівторок: з 10:00 до 13:00 години

Богданівська сільська рада
Четвер: з 10:00 до 13:00 години

Телефон: 0988738822

Петрівський РС У ДСНС в області з 20 квітня по 20 червня 2017 року проводив конкурс на кращий скульптурний виріб «Служба порятунку 101». Нещодавно переможець був нагороджений цінним подарунком.

* * *

19 травня 2017 року на території Чечеліївської ЗШ І-ІІІ ступенів в с. Чечеліївка проходила акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти.»

Цими днями переможці за підсумками змагань отримали цінні подарунки, а головне - ще раз згадали правила поведінки під час різних надзвичайних ситуаціях.

До уваги суб'єктів господарської діяльності!

З 18 грудня 2017 року вступає в дію Закон України від 23.05.2017 року № 2059-VIII «Про оцінку впливу на довкілля». Цей Закон встановлює правові та організаційні засади оцінки впливу на довкілля, спрямованої на запобігання шкоді довкіллю, забезпечення екологічної безпеки, охорони довкілля, раціонального використання і відтворення природних ресурсів, у процесі прийняття рішень про провадження господарської діяльності, яка може мати значний вплив на довкілля, з урахуванням державних, громадських та приватних інтересів.