Цими днями керівники району завершили зна-йомство зі станом справ на місцях, побувавши 12 липня в Йосипівській та Петрівській сільських радах. Їх відвідали голова райдержадміністрації Сергій Завалій разом зі своїм першим заступником Тетяною Панетою та голова районної ради Тамара Сакара.

Йосипівський сільський голова Іван Шульга, повідомивши, що бюджет та програма соці-ально-економічного розвитку успішно виконуються, запропонував продовжити спілкування у формі діалогу та висловив готовність відповісти на всі запитання керівників району. Його підтримав С.Завалій, в свою чергу зауваживши, що він з колегами хотів би почути від учасників зібрання про місцеві проблеми, вислухати пропозиції щодо їх вирішення. А ще висловив вдячність сільському голові та депутатам Йосипівської сільської ради за ефективну роботу.

Днями своє професійне свято відзначили працівники та ветерани Петрівського кар’єру. Привітати металургів на турбазу «Мрія» приїхали в.о. генерального директора ПрАТ «ЦГЗК» Олексій Федотов, голова профспілки ПрАТ «ЦГЗК» Дмитро Васильченко, начальник Петрівського кар’єру Олександр Тилик, начальник ГТЦ-2 Олег Шитов та Петрівський селищний голова Світлана Тилик. Керівництво ЦГЗК відзначило грамотами та матеріальними винагородами за вагомий внесок і високий професіоналізм найкращих працівників. У вітальному слові зазначалося: «Шановні металурги! Вітаємо вас з професійним святом! Ваша робота вимагає великої майстерності і повної самовіддачі. Завдяки вашій відповідальності, особливого загартування характеру, відданості улюбленій справі зберігаються і примножуються кращі традиції металургійної промисловості. Ми переконані, що ваші колективи будуть і надалі проявляти ініціативу та наполегливість у вирішенні завдань, що стоять перед галуззю. Металургійний комплекс - основа індустрії нашого краю, сьогодні він являє собою потужну виробничу структуру, яка вносить значний вклад у розвиток економіки регіону. Нехай ваша праця завжди приносить задоволення і достаток. Бажаємо вам і вашим близьким здоров’я, щастя, радості і благополуччя!»

Люди на Кіровоградщині точно знають, хто Україні ворог, але не впевнені щодо друзів. Крім того, більшість мешканців області, які визначилися з кандидатом, готові підтримати діючого керівника Сергія Кузьменка, якби посада голови ОДА стала виборною.

До таких висновків прийшли в Центрально-Українській соціологічній лабораторії (ЦУСЛ), яка в червні провела на території нашого регіону дослідження «По-літичні настрої Кіровоградщини». Про його результати минулого тижня журналістам розповіли самі експерти.

Соціологічні дані говорять, що люди в більшості своїй не хочуть нових потрясінь, тому «революційної ситуації» в області немає. У всякому разі, ідея «третього Майдану», яку періодично підкидають українцям, не користується підтримкою тут, в центрі країни. Більше 60% опитаних соціологами вважають, що він не потрібен. «Третій майдан точно потрібен» сказали всього 7,2% - це найбільш радикалізована частина населення області.

Відтоді, коли почалися бойові дії на сході України, в них неодмінно беруть участь і наші земляки. І, практично, на самому початку цих подій небайдужі мешканці району долучилися до волонтерського руху, який очолила депутат Петрівської селищної ради А.П.Горністова. Алла Павлівна завжди в курсі потреб батальйонів, у яких служать воїни Петрівщини. Про дієву підтримку воїнів неодноразово повідомляла і наша газета. З того часу волонтерський рух досить поширився, і до нього приєдналися органи місцевого самоврядування, різні організації, установи, приватні підприємства, за-клади освіти та культури. Головними і активними координаторами благодійництва стали громадські організації «Допоможемо воїнам Петрівщини» та «Захисник Петрівщини». Нещодавно вони звернулися до керівника ПСП «Дружба» Віталія Волкова з проханням надати автомобіль марки УАЗ для потреб підшефного батальйону. Віталій Вікторович вже вкотре погодився допомогти землякам. Це відзначила Алла Горністова під час передачі воїнам добре підготовленого УАЗа. Віталій Вікторович подякував за теплі слова на адресу сільгосппідприємства. «Все це стало можливим завдяки наполегливості завідуючого гаражем Володимира Петреченка та його підлеглих Юрія Білого і Євгена Гриви, яким вдалося оперативно реанімувати цей автомобіль. Ми і надалі будемо підтримувати наших захисників, - пообіцяв Віталій Вікторович. Далі у своєму коротенькому виступі Алла Павлівна акцентувала увагу на плідній співпраці з Пет-рівською селищною радою, адже її голова С.О.Тилик зі своїм депутатським корпусом завжди готові надати суттєву допомогу. Без їх підтримки волонтерській організації було б нелегко утримувати своє приміщення, де постійно підготовляють потрібні речі та продуктові набори для потреб війська. Ось і сьогодні, завдячуючи їм, цей вантажний УАЗ поїде в зону АТО не порожнім. Присутній під час передачі автомобіля заступник селищного голови Андрій Сидоренко зазначив: «Дуже відрадно, що у нас є такі підприємці, які надають безкорисливу допомогу. За це їм велика шана і подяка. Зокрема, сьогодні вона адресована голові ПСП «Дружба» Віталію Волкову та його підлеглим». Андрій Анд-рійович також подякував волонтерам Петрівщини за небайдужість та благодійність. А ще повідомив, що Петрівська селищна рада придбала квартиру для учасника АТО Віктора Куницького. Затим сторонами було підписано акт передачі авто, і, приймаючи його, представник батальйону Сергій Савченко подякував благодійникам та запевнив, що вони і надалі надійно боронитимуть рубежі нашої Батьківщини.

Сергій АНДРУСЕНКО.

На знімках: зі словами подяки до присутніх звертається Алла Горністова.

Офіційно!

Управління соціального захисту населення Петрівської райдержадміністрації здійснює направлення осіб з інвалідністю на професійне навчання до реабілітаційних закладів, які знаходяться в сфері управління Мінсоцполітики.

Обов’язковою умовою направлення для профе-сійної реабілітації є наявність медичних показань (відмітка в індивідуальній програмі реабілітації в розділі 4 «Професійна реабілітація» в колонці «Місце проведення» - запис «Центр професійної реабілітації») та наявність повної загальної середньої освіти.

За більш детальною інформацією (стосовно переліку професій та необхідних документів) звертайтесь до управління соціального захисту населення за адресою: смт Петрове, вул. Центральна, 32, тел. 9-63-33.

Управління соціального захисту населення районної державної адміністрації

Петрівський районний сектор У ДСНС України у Кіровоградській області звертається до керівників сільськогосподарських підприємств, фермерських господарств, фізичних осіб підприємців та одноосібників з проханням заборонити спалювання стерні та пожнивних залишків, оскільки це може призвести до виникнення пожеж в лісових масивах та лісопосадках, а також повідомляє, що чинним законодавством передбачена відповідальність за спалювання сухої рослинності у природних екосистемах, а саме ст. 175 КУпАП «Порушення правил пожежної безпеки», ст. 188-8 КУпАП «Невиконання приписів органів державного пожежного нагляду», стаття 77-1 КУпАП «Самовільне випалювання рослинності або її залишків, випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища.

Перебуваючи в лісі, слід пам’ятати деякі правила для того, щоб уникнути виникнення пожежі:

- виберіть місце для вогнища та обладнайте його, звільнивши від сухої трави
- ніколи не залишайте вогнище без догляду;
- не кидайте де попало недопалки та сірники;
- уникайте диких тварин;
- будьте обережні зі зміями, не чіпайте їх;
- відпочивши, загасіть вогнище землею або водою.

З метою протипожежної пропаганди та висвітлення організаційних питань, що стосуються, пожежно-рятувальної служби, 20 липня 2017 року, з 10 до 11.30 години, відбулась «пряма телефонна лінія» з начальником Петрівського РС У ДСНС у Кіровоградській області Малютою Володимиром Васильовичем.

За даний проміжок часу було прийнято 5 телефонних дзвінків, та, не дивлячись на те, що час вийшов, громадяни продовжували телефонувати і отримувати відповіді на запитання та консультації.

Головними питаннями дня були: вимоги до працевлаштування в підрозділи ДСНС, та чи потрібно платити за виїзд пожежної охорони.

Володимир Васильович наголосив на тому, що виїзд на пожежу та надзвичайну ситуацію пожежно-рятувуальної служби безкоштовний! А для того, щоб стати одним з рятувальників, потрібно бути добре фізично розвиненим, мати середню спеціальну освіту, а за більш детальною інформацією звернутись безпосередньо в пожежно-рятувальний підрозділ.

Сергій Тюпін, Головний інспектор Петрівського РС У ДСНС в області

Дорогого чоловіка, батька, дідуся і прадідуся Андрія Андрійовича Смолового!

Тобі сьогодні, рідний, 70!
Із вдячністю ми хочемо вітати
Тебе за мудрість батьківських порад,
За вміння всім завжди допомагати,
За приклад чоловіка й сім’янина
І за могутні руки золоті!
Нехай Господь пошле благословення,
Здоров’я й сил дарують всі святі!

З повагою дружина, дочка, зять, син, невістка, онуки, правнучка.

До уваги жителів вулиць Чумацької, Миру, Зоряної та провулку Зоряного, що в смт Петровому (колишні Кіровоградська, Фрунзе та Радянської Армії).

З метою вивчення споживчого попиту на забезпечення послугою з безперебійного централізованого водопостачання, КП «Петрівське» проводить опитування серед потенційних споживачів – мешканців вказаних вулиць, зацікавлених в отриманні такої послуги.

Шановні громадяни! Якщо ви маєте потребу в най-ближчій перспективі підвести до вашого двору чи до вашої оселі відгалуження від центрального селищного водогону, просимо зареєструватися за телефонами 9-75-95 або 097-211-45-59.

Адміністрація КП «Петрівське».

Ганнівська сільська рада оголошує конкурс на заміщення вакантної посади головного спеціаліста-юрисконсульта.

Загальні вимоги до кандидатів: повна вища освіта відповідного профілю, стаж роботи за спеціальністю не менше трьох років, уміння володіти комп’ютером в обсязі користувача програмного забезпечення.

Заяви приймаються протягом місяця з дня опублікування оголошення у газеті.

За детальнішою інформацією щодо умов та оплати праці звертатися за телефоном: 9-42-21, 068-850-69-40