С.Завалій і Т.Сакара вітають В.СмєловуОсь і сталася довгоочікувана подія – 5 серпня в Ріо-де-Жанейро розпочалися ХХХІ Олімпійські ігри сучасності та ХV літні Паралімпійські ігри. З цієї нагоди в Петровому на площі перед будівлею районної ради відбулася урочиста церемонія підняття Державного прапора України. На ній були присутні керівники району Сергій Завалій та Тамара Сакара, працівники установ та підприємств, представники громадськості, юні спортсмени. Почесним гостем заходу стала Віра Смєлова, яка має безпосереднє відношення до олімпійського руху, адже свого часу, як тренер, виховала двох олімпійських чемпіонів, тож по праву відзначена званнями Заслуженого тренера Радянського Союзу і України, державними нагородами, є почесним громадянином Петрового.
С.Завалій і Т. Сакара привітали учасників зібрання, нагадали, що серед 206 членів Олімпійської збірної України, які змагатимуться у 27 видах спорту, є і троє представників нашої області, висловили сподівання, що наша команда виступить гідно, і Державний прапор України не раз майорітиме над олімпійськими аренами. Очільники району наголосили, що підтримують розвиток фізичної культури і спорту, докладають зусиль задля поліпшення матеріальної бази, висловили сподівання, що і наші спортсмени достойно представлятимуть район на різних змаганнях. Вони побажали успіхів спортсменам, всім нам – мирного неба.

підняття Державного Прапора УкраїниПраво підняти Державний прапор України отримали директор ДЮСШ «Олімп» Віра Смєлова, тренер Олександр Гусарєв та вихованець спортивної школи Євген Тіпунов.
С.Завалій і Т.Сакара вшанували нашу легендарну землячку В.Смєлову, вручили їй квіти і подарунок. Віра Григорівна привітала присутніх з визначною подією міжнародного значення – відкриттям Олімпійських ігор, висловила упевненість, що олімпійці України здобудуть чимало нагород, побажала учасникам заходу миру, добробуту і усього найкращого.
Ще в древні часи під час Олімпійських ігор припинялися війни, аби атлети могли помірятися силою і спритністю не на полі бою, а на спортивних аренах. Нині в Олімпійській Хартії також зазначено, що на час проведення ігор повинні припинитися військові дії, та навряд чи стануть дотримуватися цього гуманного правила терористичні держави на кшталт Російської Федерації та їх ментальні спільники на кшталт терористичних організацій типу ІДІЛ чи так званих «народних республік» на теренах Донбасу.
І все ж народи цивілізованих країн світу сприймають Олім-пійські ігри як свято спорту і миру, бажають спортсменам нових рекордів і перемог. Тож і захід в райцентрі закінчився на хвилі оптимізму – молодь скандувала: «Україна – супер! Україна – клас! Тільки перемога задовольнить нас!». Ми всі, звичайно, також бажаємо Україні перемоги – як на олімпійських аренах, так і у боротьбі за свободу і незалежність.

Анатолій РЯБОКОНЬ.

петрівчани підтримують наших олімпійців, скандуючи патріотичні гасла

На знімках: С.Завалій і Т.Сакара вітають В.Смєлову; підняття Державного Прапора України; петрівчани підтримують наших олімпійців, скандуючи патріотичні гасла.