танцювальний колектив «Ромашка» ДНЗ «Рудана»Весна – неповторна пора року, адже кожен новий день наповнений подіями… Ти тільки придивись, прислухайся… Що може бути чарівнішим, ніж пробудження природи! Набухають бруньки, з’являються липкі зелені листочки, з землі пробиваються перші квіти – а це така радість, таке щастя! А яке небо! Воно несказанно чисте, синє – синє, а в ньому летять і летять пташки…

Минулого тижня цієї прекрасної пори, в районному Будинку культури відбувся другий відбірковий тур дитячого фестивалю художньої самодіяльності учнівської молоді «Інгулецька росинка» серед представників Центрального, Луганського та Новостародубського освітніх округів. Мета даного заходу - спонукання молоді до активної участі у різноманітних творчих проектах, підвищувати мистецький потенціал, відкривати нові юні обдарування та запалювати яскраві зірочки у вокальному, естрадному, театральному та хореографічному жанрах. Змагалися учасники у чотирьох вікових категоріях: 5-8 років, 9-12 років, 12-15 років, 16-17 років. Дитячі творчі колективи дарували пісні, танці, хореографічні композиції, позитивну енергію, хороший настрій. До складу журі увійшли: Григорій Москалець – начальник відділу освіти Петрівської районної державної адміністрації, Тетяна Швець – методист районного методичного кабінету при відділі освіти, Валентина Бойко –директор центру дитячої та юнацької творчості.

Традиційно відкрили фестиваль наймолодші зірочки першої вікової категорії, а саме: танцювальний колектив «Ромашка», дует у складі Крістіни Мовчан та Марії Корж, дует «Веселка», хореографічний колектив «Домісолька». Дитяча творчість - це дивовижне дійство. Коли дитина посміхається, здається, що навіть хмари зникають з небес. Запалити очі малечі може лише прекрасне, а сцена – це інструмент, що його створює. Вона поєднує в собі всі мистецтва і навчає не лише брати красу, а й творити її. Саме в дитинстві закладається шлях людини до власного щастя!

дует Крістіна Мовчан та Марія КоржУ другій віковій категорії змагались такі учасники, як гурт «Карамельки», вокалісти - Настя Арапова, Валерія Антипенко, Катерина Маловічко, Олеся Глазачева та Уляна Боричевська, тріо «Петрівчаночки», хореографічні колективи «Перлинка», «Калинка», «Краплинка», вокальна група «Горошок», фантастичний театр тіней театральної групи «Силует». Глядачі насолоджувалися пластичністю та чутливістю молодих талантів. Кожен виступ юних артистів був неповторним, захоплюючим, з палаючими очима, юних виконавців та яскравими костюмами.

Щороку на святі збираються митці – ентузіасти, щоб створити свято для дітей, які поринають у світ креативу. «Реп» у селі? Маргарита Шляхова поділилась досвідом сучасної пісні у цьому жанрі і відкрила третю вікову категорію. Виступ продовжили квартет «Веселка», Андрій Сторожук, дует Руслана Савкіна і Анна Настащук, солістка Елеонора Костюк, вокалістка Катерина Мовчан, Вадим Альошин, тріо «Барбарис», Артем Корчій і Марія Шульгіна, Тетяна Луніна та Ірина Нестеренко, хореографічний колектив «Калинка», танцювальна група «Палітра». Це об’єднання молодих і талановитих людей, які допомагають нашому світу стати веселішими. Після таких виступів ще раз переконуєшся в тому, що кожна дитина – талановита і має в собі енергію, фантазію, уяву, про яку дорослі можуть лише мріяти.

хореографічний колектив «Калинка»У четверту вікову категорію увійшли такі виконавці, як  Дарина Трипадуш, Світлана Вензель, дует «Freedom», група хореографічного колективу «Калинка». Незважаючи на досить молодий вік, юні артисти поводились на сцені як справжні професіонали. Згуртовані, відкриті, щирі - вони залишали після себе легку посмішку та бурхливі оплески. Протягом трьох годин рівень адреналіну та хвилювань не вщухав, адже глядацька аудиторія складалась переважно із рідних та близьких конкурсантів, а довгоочікувані моменти оголошення результатів комусь додали радощів, а комусь і розчарувань, утім поза увагою не залишився ніхто.

Слова великої вдячності організатори висловили всім керівникам, батькам, членам журі і тим, хто зміг зробити наше свято яскравим і добрим! Окрема вдячність за емоції, чудовий настрій нашим зіркам – юним талантам. А ще хочу звернутися до наших земляків-петрівчан: якщо ви не змогли прийти на фестиваль цього разу, не раджу надалі пропускати такі події в селищі. Наші діти, безумовно, варті більшої кількості глядачів. Тож до нових зустрічей!

Олена Приходкова

спільне фото учасників фестивалю

На знімках: танцювальний колектив «Ромашка» ДНЗ «Рудана»; дует Крістіна Мовчан та Марія Корж; хореографічний колектив «Калинка»; спільне фото учасників фестивалю.