У Києві відбулась акція на підтримку Надії СавченкоУкраїна закликає генерального секретаря Організації Об’єднаних Націй Пан Гі Муна посилити тиск на Росію, щоб звільнити ув’язнену й засуджену в Росії льотчицю, народного депутата Надію Савченко. Про це йшлося під час телефонної розмови Президента Петра Порошенка з генсеком ООН.

Звільнити нашу співвітчизницю закликав Путіна під час телефонної розмови президент Сполучених Штатів Барак Обама. Раніше з цього приводу відбулася розмова Ангели Меркель із господарем Кремля, і той пообіцяв, що українку відпустять на Батьківщину після вироку суду. Негайно звільнити Надію Савченко та виконувати Мінські домовленості, зокрема щодо звільнення всіх заручників, закликали російську владу посли країн «Великої сімки» в Україні.

У Києві відбулась акція на підтримку Надії Савченко

Зібралось більше тисячі активістів, люди продовжують прибувати. Присутні тримають в руках національні прапори, українську символіку, портрети Надії.

Акції на підтримку української бранки відбуваються в різних українських містах.

Надія СавченкоТак, мітинг відбувся в Одесі під стінами Генерального консульства Російської Федерації. У Дніпропетровську з’явилося Дерево Надії. Саджанець яблуні посадили жителі міста на знак підтримки української бранки. Також на кольорових стрічках поряд із деревом люди прикріпили свої листівки-літачки для Надії.

Сама ж Надія у листі адвокату Марку Фейгіну подякувала за підтримку українцям та громадянам інших держав і заборонила подавати апеляцію на винесений їй вирок.

«Укрпошта» випустила художні немарковані конверти із закликом підтримати укра-їнську льотчицю Надію Савченко, яку за сфабрикованими обвинуваченнями судять у Росії. На лицьовому боці конверта - чорно-біле фото Надії, обрамлене смугою українського прапора, із закликом «Свободу Надії Савченко!/Freedom to Nadiіa Savchenko!».

Гасло подане двома мовами, для того, аби привернути увагу всього світу до проблеми незаконного утримання українки під арештом. На звороті конверта подана інформація про льотчицю.

Тим часом Україна запроваджує санкції проти осіб із так званого «списку Савченко» і для цього скликає засідання Ради національної безпеки і оборони. Про це повідомив Президент Петро Порошенко

За його словами, відповідний список має найближчим часом розглянути Уряд.

Раніше Україна передала так званий «список Савченко» і Єврокомісії задля запровадження міжнародних санкцій щодо осіб, причетних до незаконного ув’язнення та засудження українки.

Ці російські чиновники можуть бути оголошені у міжнародний розшук і відповідні органи розпочнуть процедуру їх заочного засудження.