С.Завалій, разом з Т.Панетою та І.Лук’яновою, знайомляться з обсягом виконаних ремонтних робіт будівлі територіального центруОдними з головних завдань територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Петрівського району є виявлення та обслуговування громадян похилого віку, інвалідів (старших за 18 років), які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують надання різних видів соціальних послуг.

Щодня 43 соціальних робітники відділення соціальної допомоги вдома територіального центру у 19 населених пунктах району обслуговують 329 громадян, які потребують постійної сторонньої допомоги, та надають такі соціальні послуги, як закупка і доставка продуктів та медикаментів, допомога в прибиранні приміщення, в приготуванні їжі, в обробітку присадибної ділянки, доставка води, вугілля, дров до помешкання, допомога в оформленні субсидії тощо.

 

Працівники відділення соціально-побутової адаптації територіального центру в приміщенні установи чи на дому у підопічних надають такі соціальні послуги, як юридичні та психологічні консультації, послуги перукаря, швачки, транспортні послуги «соціального таксі», пиляння і рубання дров, дрібний ремонт помешкань та багато інших соціально-побутових послуг.

перукар Ю.Чекун та  швея В.ЩукаУ територіальному центрі створена мультидисциплінарна команда в складі юрисконсульта, психолога, медичної сестри та соціального робітника, яка надає комплекс відповідних соціальних послуг, виїжджаючи у населені пункти нашого району.

Для організації денної зайнятості та дозвілля людей літнього віку і людей з обмеженими можливостями в територіальному центрі створено Університет третього віку, шахово-шашковий клуб, гуртки за інтересами тощо.
Але, щоб послуги були якіснішими, необхідна відповідна матеріально-технічна база, у тому числі окремі приміщення для фахівців з надання різних видів соціальних послуг. Тому першочерговою метою у 2016 році є ремонт власної будівлі територіального центру. Це дасть можливість побудувати свою соціальну траєкторію для кожної людини поважного віку.

Минулого тижня до територіального центру завітали голова Петрівської РДА Сергій Завалій та його заступник Тетяна Панета. У ході зустрічі вони ознайомилися з діяльністю територіального центру, з умовами та порядком надання соціальних послуг.

Під час візиту також оглянули, як виконуються роботи з капітального ремонту адмінбудівлі територіального центру. На сьогодні у новому приміщенні відремонтовано покрівлю, замінено вікна та вхідні двері, утеплено фасад, проведено комунікації та розпочато внутрішні роботи. Сергій Володимирович запевнив, що прикладе максимум зусиль для того, щоб уже в цьому році соціальні послуги громадянам надавались у відремонтованому приміщенні, в якому з’явиться можливість збільшити кількість видів соціальних послуг та покращити якість їх надання.

Інна Лук’янова, директор територіального центру соціального обслуговування.

На знімках: С.Завалій, разом з Т.Панетою та І.Лук’яновою, знайомляться з обсягом виконаних ремонтних робіт будівлі територіального центру; перукар Ю.Чекун та  швея В.Щука.