Гіркота поразки і радість перемог

Упродовж останнього тижня усі новини з футбольного життя Петрівщини  були пов’язані з виступами у різних турнірах команди «Інгулець-2», і позначені для нас ці новини як приємними емоціями, так і не дуже.

Тож подамо їх у хронологічній послідовності. Отже минулої суботи, саме тоді, коли перша команда на «Інгулець-Арені» здолала київський «Арсенал», їх дублери з другої команди у другому турі фінального турніру за першість Кіровоградської області у Знам’янці зустрілися з головними своїми опонентами в боротьбі за звання чемпіона Кіровоградщини 2015 року – місцевим «Буревісником». Завдяки чітким і злагодженим діям нашої команди, цю, можливо, найвідповідальнішу гру в чемпіонаті області вдалося довести до перемоги. Рахунок зустрічі 2:1 на нашу користь, обидва м’ячі в нашій команді забив Джаба Фхакадзе.

Водночас у понеділок в Одеській області відбулася гра-відповідь з місцевими «Балканами» за звання володаря Кубку України серед аматорів. Нагадаємо, що в першому поєдинку, який відбувся на полі навчально-тренувальної бази «Інгульця», що у Володимирівці, наша команда здобула перемогу з рахунком 2:0, тож мала досить непогані шанси пробитися до півфіналу змагань. Ще більше ці шанси зросли після того, як у середині першого тайму Олександр Сергієнко відкрив рахунок і у повторній  грі, фактично зменшивши шанси на кінцевий  успіх «Балкан» майже до нуля. Але, до честі господарів - вони не опустили рук, а більш наполегливо стали шукати успіху біля воріт нашої команди. І їхня наполегливість, на жаль (для нас), була винагороджена гідним чином: уже під кінець першого тайму «Балкани» вели з рахунком 2:1, а в другому таймі вони зуміли забити в наші ворота ще два м’ячі. Що завадило нашим хлопцям утримати прийнятний  для себе результат: чи надмірна втомленість після суботнього важкого поєдинку з «Буревісником», а чи складні погодні умови (на Одещині того дня майже протягом усього поєдинку йшов дощ) – мають розбиратися тренери команди. Але факт залишається фактом – завдяки перемозі з рахунком 4:1 до півфіналу Кубку пройшли саме «Балкани».

Натомість уже в середу, знову ж таки у Володимирівці – на щойно збудованому стадіоні зі штучним покриттям (офіційна церемонія відкриття якого запланована на найближчу неділю – 18 жовтня), «Інгулець-2», якому випала честь захищати кольори Кіровоградської області в Кубку регіонів ФФУ, зустрівся в рамках 1/8 фіналу зі збірною Черкаської області, сформованій на базі уманського «УТК-Ятрань». У досить запеклій та непоступливій боротьбі перемогу з рахунком 3:0 вирвали наші футболісти (двічі у воротах гостей відзначився Олександр Сергієнко, ще один м’яч на рахунку Георгія Кобуладзе).

Матч-відповідь на Черкащині відбудеться за тиждень – 21 жовтня.

Володимир Кіфенко.