Проект

(вноситься головою районної державної адміністрації)

 

___________________ СЕСІЯ

ШОСТОГО СКЛИКАННЯ

Рішення

від «____» ____________ 2015 року№ _____

Про затвердження Порядку розміщення, встановлення технічних елементів (пристроїв) телекомунікаційних мереж (Інтернету, кабельного телебачення) слабкострумного обладнання, супутникових антен, охоронних засобів та вартості відшкодування витрат за використання елементів будинків житлового призначення та споруд, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ Петрівського району Кіровоградської області, суб’єктами підприємницької діяльності, які займаються відповідною діяльністю

Розглянувши пропозицію голови Петрівської районної державної адміністрації від _________________ № ________, відповідно до частини 2 статті 43, статті 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», пункту 11 частини 1 статті 38 Закону України «Про телекомунакації» та з метою встановлення єдиного порядку розміщення телекомунікаційних мереж в житлових та інших будівлях, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ Петрівського району Кіровоградської області, організації належного контролю з боку власника майна, суб’єкта управління майном та балансоутримувача майна за його використанням, забезпечення належного оформлення правовідносин щодо надання послуг доступу та використання елементів житлових будинків та інших споруд між балансоутримувачами об’єктів і майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ Петрівського району Кіровоградської області та суб’єктами господарювання, які здійснюють розміщення, встановлення телекомунікаційних мереж та їх технічних елементів, шляхом укладання відповідних договорів районна рада ВИРІШИЛА:

1. Затвердити Порядок розміщення, встановлення технічних елементів (пристроїв) телекомунікаційних мереж (Інтернету, кабельного телебачення) слабкострумного обладнання, супутникових антен, охоронних засобів та вартості відшкодування витрат за використання елементів будинків житлового призначення та споруд, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ Петрівського району Кіровоградської області суб’єктами підприємницької діяльності, які займаються відповідною діяльністю (далі – Порядок) (додається).

2. Рішення районної ради набирає чинності з дня його оприлюднення на офіційному веб-сайті Петрівської районної ради Кіровоградської області.

3. Балансоутримувачам майна, яке перебуває у спільній власності територіальних громад сіл, селищ Петрівського району Кіровоградської області, забезпечити виконання даного Порядку та провести організаційні заходи з суб’єктами господарювання щодо приведення ними розміщених та встановлених технічних елементів (пристроїв) телекомунікаційних мереж (Інтернету, кабельного телебачення) слабкострумного обладнання, супутникових антен, охоронних засобів у відповідність до прийнятого Порядку протягом одного року з моменту набрання чинності цього рішення.

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань благоустрою, розвитку населених пунктів, житлово-комунального господарства, транспорту та зв’язку.

Голова районної ради С. Тилик

Додаток 

до рішення Петрівської районної ради

«__» _______________ 2015 № ______

ПОРЯДОК

розміщення, встановлення технічних елементів (пристроїв) телекомунікаційних мереж (Інтернету, кабельного телебачення) слабкострумного обладнання, супутникових антен, охоронних засобів та вартості відшкодування витрат за використання елементів будинків житлового призначення та споруд, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ Петрівського району Кіровоградської області суб’єктами підприємницької діяльності, які займаються відповідною діяльністю 

1. Загальні положення

1.1. Порядок розміщення, встановлення технічних елементів (пристроїв) телекомунікаційних мереж (Інтернету, кабельного телебачення) слабкострумного обладнання, супутникових антен, охоронних засобів та вартості відшкодування витрат за використання елементів будинків житлового призначення та споруд, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ Петрівського району Кіровоградської області суб’єктами підприємницької діяльності, які займаються відповідною діяльністю (далі – Порядок) розроблений відповідно до Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення», «Про житлово-комунальні послуги», «Про телекомунікації», «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», «Про відповідальність за правопорушення у сфері містобудівної діяльності», Постанови Кабінету Міністрів України від 11 квітня 2012 року № 295  «Про затвердження Правил надання та отримання телекомунікаційних послуг», наказу Держжитлокомунгоспу України від 17.05.2005 р № 76 «Про затвердження Правил утримання жилих будинків та прибудинкових територій», ДБН В.2.2-15-2005 «Будинки і споруди. Житлові будинки. Основні положення», затверджених наказом Держбуду України від 18 травня 2005 р. № 80, Примірного переліку послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій та послуг з ремонту приміщень, будинків, споруд», затвердженого наказом Державного комітету України з питань житлово-комунального господарства від 10.08.2004 р. № 150.

1.2. Цей Порядок регулює процедуру розміщення, встановлення технічних елементів телекомунікаційних мереж (Інтернету, кабельного телебачення), мереж зв’язку, супутникових антен, охоронних засобів та іншого слабкострумного обладнання на житлових будинках, будівлях, спорудах, інших об’єктах, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ Петрівського району Кіровоградської області.

1.3. Порядок є обов’язковим для суб’єктів підприємницької діяльності всіх форм власності, які приймають участь у відносинах щодо розміщення, встановлення технічних елементів телекомунікаційних мереж (Інтернету, кабельного телебачення), мереж зв’язку, супутникових антен, охоронних засобів та іншого слабкострумного обладнання на будівлях, спорудах, що належать (перебувають) до спільної власності територіальних громад сіл, селищ Петрівського району Кіровоградської області (далі – технічні елементи телекомунікаційних мереж).

1.4. Дія цього Порядку поширюється на всі правовідносини суб’єктів підприємницької діяльності всіх форм власності при організації розміщення і встановлення ними технічних елементів телекомунікаційних мереж з власником об’єктів та майна спільної  власності територіальних громад сіл, селищ Петрівського району Кіровоградської області – Петрівською районною радою та підприємствами, установами, організаціями, за якими закріплене нерухоме майно без права відчуження та обтяження на праві господарського відання або оперативного управління (далі – Балансоутримувачі).

1.5. Забороняється: 

розміщення суб’єктами підприємницької діяльності технічних елементів телекомунікаційних мереж в житлових будинках та інших об’єктах спільної власності територіальних громад сіл, селищ Петрівського району без погодження балансоутримувача та рішення власника про надання дозволу на їх встановлення;

встановлення технічних елементів телекомунікаційних мереж з кріпленням до цегляних оголовків димовентиляційних каналів.

розміщення та встановлення технічних елементів телекомунікаційних мереж з ушкодженням зовнішніх будівельних конструкцій будинків і споруд.

1.6. Всі технічні елементи телекомунікаційних мереж, які встановлюються суб’єктами підприємницької діяльності в житлових будинках, будівлях і спорудах громадського призначення, повинні бути сертифіковані на території України, а пристрої, які випромінюють електромагнітну енергію в навколишнє середовище, мати висновок санітарної епідеміологічної експертизи Міністерства охорони здоров’я України.

1.7. Встановлення технічних елементів телекомунікаційних мереж повинно здійснюватись із дотриманням пожежних, санітарних, будівельних та інших норм, передбачених чинним законодавством України. 

1.8. Терміни, що вживаються у даному Порядку: 

Житловий будинок – будівля капітального типу, споруджена з дотриманням вимог, установлених законом, іншими нормативно-правовими актами, здана в експлуатацію та на яку отримані правовстановлюючі документи, і призначена для постійного в ній проживання.

Будівлі і споруди громадського призначення - основні типи дитячих та шкільних закладів, охорони здоров’я і відпочинку, спортивних, фізкультурно - оздоровчих, культурно-видовищних закладів, дозвілля та культових закладів, будинки для підприємств торгівлі та громадського харчування, адміністративні будівлі, будинки підприємств побутового обслуговування, соціального захисту населення, для науково-дослідних установ, проектних організацій та управлінь та інші технічні споруди.

Об’єкти - житлові будинки (разом з неподільним і спільним майном), нежитлові будинки та споруди, інші об’єкти, що віднесені до спільної власності територіальних громад сіл, селищ Петрівського району Кіровоградської області. 

Балансоутримувач будинку, споруди, житлового комплексу або комплексу будинків і споруд (далі - балансоутримувач) – власник або юридична особа, яка за договором з власником утримує на балансі відповідне майно, а також веде бухгалтерську, статистичну та іншу передбачену законодавством звітність, здійснює розрахунки коштів, необхідних для своєчасного проведення капітального і поточного ремонтів та утримання, а також забезпечує управління цим майном і несе відповідальність за його експлуатацію.

Власник об’єктів – Петрівська районна рада Кіровоградської області (далі – районна рада).

Ліцензія - документ, що засвідчує право суб’єкта господарювання на здійснення зазначеного в ньому виду діяльності у сфері телекомунікацій протягом визначеного строку на конкретних територіях з виконанням ліцензійних умов.

Телекомунікаційна мережа – комплекс технічних засобів телекомунікацій та споруд, призначених для маршрутизації, комутації, передавання (приймання) знаків, сигналів, письмового тексту, зображень та звуків або повідомлень будь-якого роду по радіо, проводових, оптичних або інших електромагнітних системах між кінцевими обладнаннями.

Телекомунікаційна послуга (послуга) - продукт діяльності оператора та/або провайдера телекомунікацій, спрямований на задоволення потреб споживачів у сфері телекомунікацій.

Загальнодоступні (універсальні) телекомунікаційні послуги - мінімальний набір визначених Законом України «Про телекомунікації» послуг нормованої якості, доступний усім споживачам на всій території України;

Технічні засоби телекомунікацій - обладнання, станційні та лінійні споруди, призначені для утворення телекомунікаційних мереж.

Абонент - споживач телекомунікаційних послуг, який отримує телекомунікаційні послуги на умовах договору, котрий передбачає підключення кінцевого обладнання, що перебуває в його власності або користуванні, до телекомунікаційної мережі.

Споживач телекомунікаційних послуг (споживач) - юридична або фізична особа, яка потребує, замовляє та/або отримує телекомунікаційні послуги для власних потреб.

Оператор телекомунікацій - суб’єкт господарювання, який має право на здійснення діяльності у сфері телекомунікацій із правом на технічне обслуговування та експлуатацію телекомунікаційних мереж.

Провайдер телекомунікацій - суб’єкт господарювання, який має право на здійснення діяльності у сфері телекомунікацій без права на технічне обслуговування та експлуатацію телекомунікаційних мереж і надання в користування каналів електрозв’язку.

Самовільне встановлення технічних елементів телекомунікаційних мереж – це розміщення та встановлення технічних елементів телекомунікаційних мереж (Інтернету, кабельного телебачення), мереж зв’язку, супутникових антен, охоронних засобів та іншого слабкострумного обладнання на будівлях, спорудах, що віднесені до спільної власності територіальних громад сіл, селищ Петрівського району Кіровоградської області без оформлення у визначеному порядку погодження та надання дозволу на їх розміщення з порушенням вимог цього Порядку.

Ушкодження будівельних конструкцій будівель і споруд – це погіршення їх фізичного стану, зовнішнього вигляду фасадів, покрівель, оголовків димовентканалів та інших елементів будинків і споруд, внаслідок розміщення, встановлення та експлуатації технічних елементів телекомунікаційних мереж, охоронних та інших засобів.

Заявник – суб’єкт підприємницької діяльності, який замовляє та отримує погодження і дозвіл на розміщення та встановлення технічних елементів телекомунікаційних мереж на будівельних конструкціях будівель та споруд.

Користувач – суб’єкт підприємницької діяльності, який за дозволом власника та погодженням Балансоутримувача використовує будівельні конструкції житлових будинків, будівель, споруд для встановлення технічних елементів телекомунікаційних мереж.

Радіозв’язок - електрозв’язок, який здійснюється з використанням радіохвиль; 

Радіоелектронний засіб (РЕЗ) - технічний засіб, призначений для передавання та/або приймання радіосигналів радіослужбами;

Висновок щодо електромагнітної сумісності (далі - висновок) - технічний висновок щодо можливості застосування конкретного радіоелектронного засобу у визначених умовах.

Дозвіл на експлуатацію радіоелектронного засобу або випромінювального пристрою (далі - дозвіл на експлуатацію) - документ, який засвідчує право власника конкретного радіоелектронного засобу або випромінювального пристрою на його експлуатацію протягом визначеного терміну в певних умовах.

Користування радіочастотним ресурсом - діяльність, пов’язана із застосуванням радіоелектронних засобів та/або випромінювальних пристроїв, що  випромінюють електромагнітну енергію в навколишній простір у межах радіочастотного ресурсу.

Користувач радіочастотного ресурсу - юридична або фізична особа, діяльність якої безпосередньо пов’язана з користуванням радіочастотним ресурсом відповідно до законодавства.

Ліцензія на користування радіочастотним ресурсом України - документ, який засвідчує право суб’єкта господарювання на користування радіочастотним ресурсом України протягом визначеного терміну в конкретних регіонах та в межах певних смуг, номіналів радіочастот з виконанням ліцензійних умов.

2. Погодження встановлення суб’єктами підприємницької діяльності технічних елементів телекомунікаційних мереж

2.1. Суб’єкти підприємницької діяльності за рахунок власних коштів мають право проводити встановлення технічних елементів телекомунікаційних мереж виключно за дозволом Власника.

2.2. Для отримання дозволу Власника на встановлення технічних елементів телекомунікаційних мереж Заявник подає на адресу районної ради такі документи:

заяву щодо надання дозволу на встановлення технічних елементів телекомунікаційних мереж на житлових будинках та інших об’єктах, що віднесені до спільної власності територіальних громад сіл, селищ Петрівського району Кіровоградської області (Додаток 1);

Погодження Балансоутримувача на встановлення технічних елементів телекомунікаційних мереж на житлових будинках, інших будівлях та спорудах (Додаток 2);

копію виписки або витягу із Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців;

копія довідки про взяття на облік платника податку;

копії передбачених Законами України «Про телекомунікації», «Про радіочастотний ресурс України», «Про телебачення і радіомовлення» ліцензій, інших дозвільних документів у сфері телекомунікацій, у тому числі;

ліцензії на здійснення діяльності у сфері телекомунікацій, виданої Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації;

ліцензії на користування радіочастотним ресурсом України, виданої Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації;

ліцензії на мовлення (супутникове, ефірне, кабельне, проводове та багатоканальне), виданої Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення

ліцензії провайдера програмної послуги, виданої  Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення

висновку щодо електромагнітної сумісності радіоелектронного засобу, виданого Українським державним центром радіочастот;

дозволу на експлуатацію радіоелектронного засобу, виданого Українським державним центром радіочастот;

копії санітарного паспорту радіотехнічного об’єкта, який випромінює в навколишнє середовище електромагнітну енергію, згідно з вимогами Державних санітарних норм і правил захисту населення від впливу електромагнітних випромінювань, затверджених Наказом Міністерства охорони здоров’я України від 01.08.1996 р. № 239 зі змінами;

у передбачених законодавством випадках копії відповідних висновків органів СЕС, ДСНС, ДАБК тощо; 

копія проектної документації (робочого проекту) розміщення мережі, виготовленої суб’єктом господарювання (проектною організацією), який має ліцензію на право здійснення господарської діяльності, пов’язаної із виконанням проектних робіт та погодженої усіма зацікавленими органами у встановленому порядку і Балансоутримувачем. 

2.3. Виконавчий апарат Петрівської районної ради попередньо вивчає та опрацьовує подані документи та за наслідками їх розгляду готує пропозиції на засідання постійної комісії районної ради з питань благоустрою, розвитку населених пунктів, житлово-комунального господарства, транспорту та зв’язку (далі - постійна комісія) разом із проектом рішення районної ради про надання дозволу Балансоутримувачу на укладення договору на встановлення технічних елементів телекомунікаційних мереж з Заявником.

2.4. У разі подання Заявником у неповному обсязі або неналежно оформлених документів, виконавчий апарат Петрівської районної ради в семиденний термін повідомляє заявника про необхідність усунення встановлених недоліків.

У випадку неусунення Заявником встановлених недоліків у місячний термін, подані документи повертаються Заявнику без розгляду.

2.5. Постійна комісія розглядає внесений головою районної ради проект рішення та подані Заявником документи.

За наслідками розгляду питання постійна комісія виносить висновки та рекомендації щодо розгляду питання на пленарному засіданні районної ради та прийняття проекту рішення районної ради за основу або вмотивованої відмови у розгляді питання на пленарному засіданні районної ради.

2.6. У разі погодження постійною комісією, дане питання вноситься на розгляд районної ради.

Про результати вирішення питання щодо надання дозволу районної ради на встановлення технічних елементів телекомунікаційних мереж районна рада інформує заявника в термін, визначений Регламентом Петрівської районної ради Кіровоградської області.

2.7. У разі позитивного розгляду районною радою на пленарному засіданні проекту рішення про надання дозволу Балансоутримувачу на укладення договору на встановлення технічних елементів телекомунікаційних мереж (далі - Договір) з Заявником та прийняття відповідного рішення Балансоутримувач протягом двох місяців з моменту набрання чинності даного рішення укладає Договір (Додаток 3) з Користувачем у двох примірниках, які мають однакову юридичну силу, один з яких передається Користувачу, другий залишається у Балансоутримувача.

Копія Договору надається до виконавчого апарату районної ради в 3-денний строк з моменту його підписання сторонами.

2.8. Користувачу забороняється приступати до встановлення технічних елементів телекомунікаційних мереж на житлових будинках та інших об’єктах, що віднесені до спільної власності територіальних громад сіл, селищ Петрівського району Кіровоградської області без укладення з Балансоутримувачем Договору.

2.9. Після укладання Договору між Балансоутримувачем та Користувачем Балансоутримувач забезпечує доступ представників Користувача до житлових будинків та інших об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ Петрівського району Кіровоградської області для проведення робіт Користувачем, призначає наказом (рішенням, розпорядженням, іншим нормативним документом) відповідальну особу для здійснення технічного нагляду за встановленням технічних елементів телекомунікаційних мереж Користувачем відповідно до проектної документації (робочого проекту).

2.10. Протягом 5 днів з дня закінчення розміщення, встановлення технічних елементів телекомунікаційних мереж на Об’єктах Користувач звертається до Балансоутримувача для оформлення Акта виконання робіт з розміщення та встановлення технічних елементів телекомунікаційних мереж відповідно до погодженої проектної документації (робочого проекту) (далі - Акт виконання робіт - додаток 4).

2.11. Всі технічні елементи телекомунікаційних мереж, що розміщені, встановлені Користувачем для надання телекомунікаційних послуг, є власністю Користувача і на баланс Балансоутримувача не передаються.

3. Розрахунок вартості відшкодування суб’єктами підприємницької діяльності витрат за використання елементів будинків житлового призначення та споруд, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ Петрівського району Кіровоградської області.

3.1. Розрахунок вартості відшкодування суб’єктами підприємницької діяльності витрат за використання елементів житлових будинків, нежитлових будинків та споруд, інших об’єктів, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ Петрівського району Кіровоградської області при розміщенні, встановленні та подальшій експлуатації технічних елементів телекомунікаційних мереж (далі – відшкодування витрат) розроблено з метою створення єдиного організаційно-економічного механізму управління та експлуатації мереж зв’язку , теле,- радіокомунікацій.

3.2. Відшкодування витрат є платежем, який вносить Користувач незалежно від наслідків своєї господарської діяльності щомісячно до 10 числа місяця, що настає за звітним, відповідно до умов укладеного Договору.

3.3. Розмір відшкодування витрат визначається Балансоутримувачем за формулою:

В= (КПА х АП серед. х 1 %) : 100 % х І інф.

де: КПА - кількість ідключень абонентів, які

фактично користуються послугами, що надає Користувч в результаті встановлення технічних елементів телекомунікаційних мереж;

АП серед. - середнє значення абонплати за місяць, яку сплачують споживачі телекомунікаційних послуг Користувачу;

І інф. - щомісячний індекс інфляції.

3.4. Розрахунок відшкодування витрат здійснюється індивідуально по кожному Користувачу.

3.5. Платежі за користування електричною енергію для живлення розташованого обладнання оплачуються Користувачем за окремим договором.

3.6. У разі розміщення, встановлення технічних елементів телекомунікаційних мереж на Об’єктах для власних потреб Балансоутримувача, відшкодування витрат не здійснюється.

4. Розрахунок вартості відшкодування суб’єктами підприємницької діяльності витрат за розміщення телекомунікаційних мереж на опорах Балансоутримувача

4.1. Платежі за розміщення телекомунікаційних мереж на опорах Балансоутримувача оплачуються Користувачем за окремим договором.

4.2. Розмір відшкодування Користувачем витрат за розміщення телекомунікаційних мереж на опорах Балансоутримувача визначається Балансоутримувачем за формулою:

П(опор) = Бс х N х Кк,

де: П(опор) - розмір місячної плати за розміщення телекомунікаційних мереж на опорах Блан-соутримувача;

Бс - базова ставка (встановлюється в розмірі одного неоподаткованого мінімуму доходу громадян);

N - кількість опор, що використовуються суб’єктами для прокладання мереж;

Кк - коригючий коефіцієнт.

Коригуючі коефіцієнти:

з/п

Кількість розміщених

на опорі кабелів

Коригуючий

коефіцієнт

1 Один-два кабелі 0,50
2 Три кабелі 0,33
3 Чотири кабелі 0,25
4 Пять кабелів і більше 0,20

4.3. В разі зміни кількості кабелів, що розміщуються на опорі, розмір відшкодування витрат підлягає коригуванню.

4.4. Розрахунок відшкодування витрат здійснюється індивідуально по кожному Користувачу.

5. Перехідні положення

4.1. Всі Користувачі, чиє обладнання на момент затвердження цього Порядку вже встановлено в житлових будинках та інших об’єктах спільної власності територіальних громад сіл, селищ Петрівського району Кіровоградської області, мають привести його розміщення у відповідність до цього Порядку протягом одного року.

_______________________________________

Додаток 1 

до Порядку розміщення, встановлення технічних елементів (пристроїв) телекомунікаційних мереж (Інтернету, кабельного телебачення) слабкострумного обладнання, супутникових антен, охоронних засобів та вартості відшкодування витрат за використання елементів будинків житлового призначення та споруд, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ Петрівського району Кіровоградської області суб’єктами підприємницької діяльності, які займаються відповідною діяльністю, затвердженого рішенням Петрівської районної ради 

 «___» ___________ 2015 № _______

 

 

Голові Петрівської районної ради 

__________________________________________

__________________________________________

(назва юридичної особи або П.І.Б. фізичної особи-підприємця)

Код ЄДРПОУ / ідентифікаційний номер

__________________________________________

Паспорт: серія ____№________________ виданий 

__________________________________________

__________________________________________

Місцезнаходження / адреса:

__________________________________________

Телефон __________________________________

Банківські реквізити ________________________

__________________________________________

 

З А Я В А

 

Прошу надати дозвіл на розміщення, встановлення таких технічних елементів телекомунікаційних мереж на житлових будинках та інших об’єктах, що віднесені до спільної власності територіальних громад сіл, селищ Петрівського району Кіровоградської області:

________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________,

(назва)

які будуть розташовані в/на _____________________ ___________________________________

 (житловий будинок, назва будівлі, споруди)

за адресою: ______________________ _____________________ __________________________.

_________________________________________________

(посада керівника (підпис) (прізвище та ініціали)

юридичної особи 

або фізична особа-підприємець )

 

«___» __________________ 20 ___ року 

До заяви додаються наступні документи:

___________________________________________________________________

___________________________________________________________________

___________________________________________________________________

___________________________________________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________

Додаток 2 

до Порядку розміщення, встановлення технічних елементів (пристроїв) телекомунікаційних мереж (Інтернету, кабельного телебачення) слабкострумного обладнання, супутникових антен, охоронних засобів та вартості відшкодування витрат за використання елементів будинків житлового призначення та споруд, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ Петрівського району Кіровоградської області суб’єктами підприємницької діяльності, які займаються відповідною діяльністю, затвердженого рішенням Петрівської районної ради 

 «___» ___________ 2015 № _______

 

___________________________________________________________________

(назва Балансоутримувача та його адреса)

Погодження 

на встановлення технічних елементів телекомунікаційних мереж

 

від «___»___________20___р.№__________

 

видано__________________________________________

(назва юридичної особи або прізвище, ім’я, по-батькові фізичної особи-підприємця)

 

Код ЄДРПОУ / ідентифікаційний номер______________

Паспорт: серія_____№___________ виданий__________________________________________ Місцезнаходження/адреса: ___________ ______________________________ 

Телефон _______________________

Банківські реквізити_____________________________ _____________________

на розміщення та встановлення технічних елементів телекомунікаційних мереж

_____________________________________________________________________

(назва)

які будуть розташовані на будівлі № ____ по вул.______________________________________

в _______________________________________ Петрівського району Кіровоградської області

(назва населеного пункту)

 

Кріплення здійснюється відповідно до проектної документації (робочого проекту), погодженої _____________________________________________ від «___»__________20 __р.

Монтажні роботи проводить _________________________________

_____________________________________________________________________

(назва юридичної особи або прізвище, ім’я, по-батькові фізичної особи-підприємця, адреса, телефон)

________________________________________________

(керівник підприємства, (підпис) (прізвище та ініціали)

 установи, організації - балансоутримувача )

«___» __________________ 20 ___ року 

Додаток 3

до Порядку розміщення, встановлення технічних елементів (пристроїв) телекомунікаційних мереж (Інтернету, кабельного телебачення) слабкострумного обладнання, супутникових антен, охоронних засобів та вартості відшкодування витрат за використання елементів будинків житлового призначення та споруд, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ Петрівського району Кіровоградської області суб’єктами підприємницької діяльності, які займаються відповідною діяльністю, затвердженого рішенням Петрівської районної ради 

 «___» ___________ 2015 № _______

 

 

ДОГОВІР №____

на розміщення, встановлення технічних елементів телекомунікаційних мереж (Інтернету, кабельного телебачення), мереж зв’язку, супутникових антен, охоронних засобів та іншого слабкострумового обладнання на житлових будинках, будівлях, спорудах, інших об’єктах, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ Петрівського району Кіровоградської області (далі – Об’єкти)

 

_____________________ 

«___»____________201__ р.

 

 

____________________________________________ в особі ____________________________ _________________________, що діє на підставі ______________________________________ (надалі – Балансоутримувач), з однієї сторони, та _____________________________________ в особі _____________________________, що діє на підставі _________________ ______________________________________________ (надалі - Користувач), з другої сторони, в подальшому іменуються Сторони, уклали цей Договір про наступне:

1. Предмет договору

1.1. Балансоутримувач надає Користувачу можливість встановлення таких технічних елементів телекомунікаційних мереж:____________________________________________ 

на житлових будинках, будівлях, спорудах, інших об’єктах, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ Петрівського району Кіровоградської області.

1.2 Перелік Об’єктів, на яких встановлюються технічні елементи телекомунікаційних мереж, зазначені в пункту 1.1 цього Договору, наведений в додатку 1 до цього Договору .

1.3. Разом із розміщенням телекомунікаційного обладнання Користувачу надається право прокладати телекомунікаційні мережі, які з’єднуватимуть розміщене телекомунікаційне обладнання з абонентським обладнанням, а також телекомунікаційне обладнання між собою.

2. Права і обов’язки Сторін

2.1. Права та обов’язки Користувача:

2.1.1. Виконувати роботи по будівництву, монтажу, технічному обслуговуванню та реконструкції телекомунікаційного обладнання і мереж та їх технічних елементів у відповідності до встановлених нормативів, норм та правил у сфері будівництва, житлово-комунального господарства та телекомунікацій.

2.1.2. Не допускати виконання робіт та інших дій, що порушують умови проживання мешканців будинків та викликають псування приміщень, приладів та обладнання будинку.

2.1.3. У випадку порушення цілісності конструктивних елементів, інженерних мереж або іншого обладнання Об’єкта зобов’язаний протягом 10 днів після встановлення устаткування або проведення робіт по технічному обслуговуванню мереж, виконати ремонтно-відновлювальні роботи, направлені на усунення встановлених порушень, усунути протікання покрівель, які виникли внаслідок встановлення устаткування й обслуговування мережі, та виконати інші роботи за власний рахунок або відшкодувати вартість зазначених робіт Балансоутримувачу або майну третіх сторін, яке розміщене на Об’єкті.

2.1.4. Узгодити з Балансоутримувачем порядок, умови та час доступу до приміщень житлових будинків та інших об’єктів, в яких встановлені технічні елементи телекомунікаційних мереж. 

Будь-які роботи на Об’єкті, пов’язані з забезпеченням надання телекомунікаційних послуг, повинні виконуватись Користувачем або уповноваженими ним особами в робочі дні з 8.00 до 21.00. У випадку необхідності проведення невідкладних робіт, пов’язаних із запобіганням надзвичайних ситуацій, аварій та усуненням їх наслідків, Користувач або уповноважені ним особи мають право проводити такі роботи у вихідні і святкові дні та у робочі дні після 21.00.

Персонал Користувача при виконанні будь-яких робіт на Об’єктах повинен мати при собі відповідні посвідчення.

2.1.5. Узгоджувати підключення електропостачання (електроживлення) свого обладнання з Балансоутримувачем, а також порядок розрахунків  за спожиту електричну енергію.

2.1.6. Вживати заходи із збереження та утримання технічних елементів телекомунікаційних мереж відповідно до правил та норм пожежної безпеки, електробезпеки, охорони праці та інших нормативно-правових актів.

2.1.7. Не здійснювати переобладнання або реконструкцію нежитлових приміщень, будівельних конструкцій на Об’єктах, на яких розміщені або будуть розміщені технічні елементи телекомунікаційних мереж, без узгодження із Балансоутримувачем.

2.1.8. У випадку отримання повідомлення від Балансоутримувача щодо реконструкції, капітального чи поточного ремонту Об’єкта, вирішувати питання щодо впорядкування, переносу або відновлення технічних елементів телекомунікаційних мереж.

2.1.10. Проводити щомісячну оплату за цим Договором в порядку та в строки, визначені в розділі 3 цього договору.

2.1.11. На оскарження неправомірних дій Балансоутримувача шляхом звернення до суду та уповноважених державних органів.

2.1.12. В разі розірвання або закінчення строку дії цього Договору зобов’язаний демонтувати телекомунікаційні мережі та їх технічні елементи протягом десяти робочих днів з дня закінчення дії Договору.

2.2. Права та обов’язки Балансоутримувача:

2.2.1. Контролювати стан виконання Користувачем робіт по встановленню (розміщенню) телекомунікаційних мереж та їх технічних елементів на Об’єктах.

2.2.2. У випадку виявлення недоліків використання Об’єкта, його конструктивних елементів, інженерних мереж або іншого обладнання, виявлених під час або після встановлення технічних елементів телекомунікаційних мереж, вимагати їх усунення.

2.2.3. У випадку виникнення не з вини Користувача аварій, пов’язаних з пошкодженням електропровідних мереж тощо, зобов’язується негайно інформувати Користувача про виникнення і терміни ліквідації таких аварій, вжити заходів щодо якнайшвидшого усунення їх наслідків.

2.2.4. При переобладнанні, реконструкції, ремонті Об’єкта за 10 днів перед початком робіт повідомляє письмово Користувача про це для вирішення питань щодо впорядкування, переносу або відновлення технічних елементів телекомунікаційних мереж.

2.2.5. Вимагати своєчасної та повної оплати вартості відшкодування витрат, визначених відповідно до умов цього Договору. 

2.2.6. За зверненням Користувача направляти відповідального працівника для доступу до приміщень, будівельних та житлових конструкцій Об’єкта, проведення технічного нагляду за виконанням робіт тощо.

2.2.7. У випадку, якщо Користувач не проведе демонтаж телекомунікаційних мереж та їх технічних елементів у строк, зазначений в п. 2.1.12 цього Порядку, має право самостійно за власний рахунок демонтувати телекомунікаційні мережі та обладнання з подальшим відшкодуванням Користувачем цих витрат.

3. Оплата вартості відшкодування витрат за використання Об’єктів 

3.1. Оплата суб’єктами підприємницької діяльності вартості відшкодування витрат за використання Об’єктів (далі – вартість відшкодування витрат) розраховується Балансоутримувачем на підставі розділу 3 Порядку і становить без ПДВ за перший місяць оренди (______________ 20___ року) – _______________ грн.

3.2. Нарахування ПДВ на вартість відшкодування витрат здійснюється у порядку, визначеному чинним законодавством.

3.3. Вартість відшкодування витрат за кожний наступний місяць визначається шляхом коригування вартості відшкодування витрат з урахуванням індексу інфляції.

3.4. У разі використання Об’єктів протягом неповного календарного місяця, вартість відшкодування витрат визначається пропорційно фактичній кількості днів використання.

3.5. Розмір вартості відшкодування витрат переглядається на вимогу однієї із Сторін у разі внесення змін до Порядку (стосовно зміни її розрахунку), в разі зміни кількості споживачів телекомунікаційних послуг, встановлення додаткових технічних елементів телекомунікаційних мереж, збільшення площі використання елементів будинків житлового призначення та споруд, а також в інших випадках, передбачених чинним законодавством.

3.6. Вартість відшкодування витрат перераховується Балансоутримувачу щомісяця не пізніше 10 числа місяця, наступного за звітним.

3.7. Вартість відшкодування витрат, перерахована несвоєчасно або не в повному обсязі, підлягає індексації і стягується відповідно до чинного законодавства України з урахуванням пені в розмірі подвійної облікової ставки НБУ на дату нарахування пені від суми заборгованості за кожний день прострочення, включаючи день оплати.

3.8. У разі, якщо на дату сплати вартості відшкодування витрат заборгованість за нею становить загалом не менше як два  місяці, Користувач також сплачує штраф у розмірі 10% від суми заборгованості. 

3.9. Зайва сума вартості відшкодування витрат, що надійшла Балансоутримувачу, підлягає заліку в рахунок подальших платежів. 

3.10. Закінчення строку дії Договору не звільняє Користувача від обов’язку сплатити заборгованість за вартістю відшкодування витрат, якщо така виникла, у повному обсязі, ураховуючи санкції, до районного бюджету та Балансоутримувачу.

4. Відповідальність сторін і вирішення спорів за Договором

4.1. Балансоутримувач не несе відповідальності по майнових збитках Користувача, які трапились внаслідок виходу з ладу підключеного до внутрішньобудинкової мережі обладнання, в разі тимчасового зниження показників якості або повного відключення електроенергії, які трапились не з вини Балансоутримувача.

4.2. Балансоутримувач не несе відповідальності за дії третіх осіб, що призвели до пошкодження/викрадення мереж, обладнання та каналів Користувача або до погіршення якості послуг, що надаються Користувачем.

4.3. За невиконання або неналежне виконання зобов’язань за цим Договором Сторони несуть відповідальність згідно з чинним законодавством України. 

4.4. Спори, які виникають за цим Договором або в зв’язку з ним, не вирішені шляхом переговорів, вирішуються в судовому порядку. 

5. Форс-мажор

5.1. Сторони звільняються від відповідальності за невиконання (неналежне виконання) зобов’язань за Договором, якщо вказане невиконання (неналежне виконання) стало наслідком дії обставин непереборної сили (форс-мажорних обставин).

5.2. До форс-мажорних належать обставини непереборної сили або події надзвичайного характеру, такі як війна, страйки, пожежа, повінь, землетрус, буревій, інші дії чи бездіяльність органів влади та/або органів місцевого самоврядування, дії третіх осіб, громадське безладдя, що виникли після укладання цього Договору, якщо ці обставини вплинули на виконання сторонами своїх зобов’язань за даним Договором. 

5.3. Сторона зобов’язана письмово, не пізніше 7 (семи) календарних днів з моменту настання обставин непереборної сили, повідомити іншу Сторону про настання таких обставин, якщо вони перешкоджають належному виконанню зобов’язань за Договором. Дія обставин форс-мажору повинна бути підтверджена компетентним органом, за винятком випадків, коли ці обставини загальновідомі або відповідно до цього прийняті нормативно-правові акти органів влади в межах їх компетенції.

6. Строк дії Договору, порядок внесення змін та розірвання Договору

6.1. Строк дії договору встановлюється з моменту його підписання до „____”______________ року. У разі відсутності заяви однієї із сторін про припинення або зміну цього договору за один місяць до закінчення дії договору, він вважається продовженим на той самий строк і на тих саме умовах, які були передбачені цим договором.

6.2. Умови договору зберігають чинність впродовж всього строку його дії.

6.3. Невиконання Користувачем обов’язку із сплати вартості відшкодування витрат протягом більше 3 календарних місяців є підставою для Балансоутримувача для дострокового одностороннього розірвання договору.

6.4. Зміни до цього Договору або його розірвання допускаються, за винятком обставин, викладених в п. 6.3 договору, за взаємної згоди Сторін шляхом укладення додаткової угоди до договору. Зміни, що пропонуються внести, розглядаються протягом одного місяця з дати їх подання до розгляду іншою Стороною.

6.5. Дія цього договору припиняється в разі ліквідації, реорганізації або визнання Користувача банкрутом.

6.6. Закінчення строку дії договору не звільняє сторони від відповідальності за його порушення, які мали місце під час дії договору.

7. Прикінцеві положення

7.1. Даний Договір складений українською мовою у двох оригінальних примірниках, які мають однакову юридичну силу, по одному примірнику для кожної із Сторін.

7.2 Сторони зобов’язуються негайно повідомляти одна одну про зміну своєї адреси, банківських реквізитів та службових телефонів шляхом надіслання відповідного письмового повідомлення. 

7.3. По питаннях, що неврегульовані даним Договором, сторони керуються чинним законодавством України.

7.4. Сторони не мають права передавати свої права та обов’язки за даним Договором третій особі без попередньої письмової згоди на це іншої Сторони.

7.5. Зміна Балансоутримувача і його реорганізація не є підставою для припинення чинності цього Договору. Договір зберігає свою чинність для нового Балансоутримувача за винятком приватизації Об’єкта.

8. Додатки до Договору

8.1. Додатки до цього Договору є його невід’ємною і складовою частиною. До цього Договору додаються:

додаток 1 - перелік Об’єктів, на яких встановлюються технічні елементи телекомунікаційних мереж.

додаток 2 – розрахунок вартості відшкодування витрат за використання елементів будинків житлового призначення та споруд, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ Петрівського району Кіровоградської області.

9. Юридичні адреси та банківські реквізити Сторін.

 

БАЛАНСОУТРИМУВАЧКОРИСТУВАЧ

______________________  _______________________

 

М.П.                                                    М. П.

 

Додаток 4

до Порядку розміщення, встановлення технічних елементів (пристроїв) телекомунікаційних мереж (Інтернету, кабельного телебачення) слабкострумного обладнання, супутникових антен, охоронних засобів та вартості відшкодування витрат за використання елементів будинків житлового призначення та споруд, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ Петрівського району Кіровоградської області суб’єктами підприємницької діяльності, які займаються відповідною діяльністю, затвердженого рішенням Петрівської районної ради 

 «___» ___________ 2015 № _______

 

АКТ

виконання робіт з розміщення та встановлення технічних елементів телекомунікаційних мереж

 

_____________________                                                                     «___»____________201__ р.

 

Ми, що нижче підписалися:

_____________________________________________________________________________

(посада, прізвище та ініціали представника Власника)

_____________________________________________________________________________

(посада, прізвище та ініціали представника Балансоутримувача)

_____________________________________________________________________________

(посада, прізвище та ініціали представника Користувача)

_____________________________________________________________________________

(посада, прізвище та ініціали представника підрядника у випадку залучення до виконання робіт)

 

склали цей Акт про те, що Користувачем виконані роботи по розміщенню та встановленню таких технічних елементів телекомунікаційних мереж ___________________

___________________________________________________________________

(назва)

що розташовані на будівлі № ____ по вул.___________________в _____________________ Петрівського району Кіровоградської області

 (назва населеного пункту)

відповідно до погодження на розміщення та встановлення технічних елементів телекомунікаційних мереж від «___»___________20___ р. №_______ та наданої проектної документації (робочого проекту), в повному обсязі.

______________________           _________________

________________        ______________

 

АНАЛІЗ РЕГУЛЯТОРНОГО ВПЛИВУ 

проекту регуляторного акта – проекту рішення Петрівської районної ради «Про затвердження Порядку розміщення, встановлення технічних елементів (пристроїв) телекомунікаційних мереж (Інтернету, кабельного телебачення) слабкострумного обладнання, супутникових антен, охоронних засобів та вартості відшкодування витрат за використання елементів будинків житлового призначення та споруд, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ Петрівського району Кіровоградської області суб’єктами підприємницької діяльності, які займаються відповідною діяльністю»

Цей аналіз регуляторного впливу розроблений на виконання та з дотриманням вимог Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» та Методики проведення аналізу впливу регуляторного акту, затвердженої Постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2004 року № 308 зі змінами.

1. Проблема, яку пропонується розв’язати шляхом державного регулювання господарських відносин

Проблема, яку передбачається вирішити в результаті прийняття регуляторного акта,  полягає в тому, що на даний час в Петрівському районі відсутні нормативні акти, якими б було встановлено Порядок розміщення, встановлення технічних елементів (пристроїв) телекомунікаційних мереж (Інтернету, кабельного телебачення) слабкострумного обладнання, супутникових антен, охоронних засобів на житлових будинках, будівлях, спорудах, інших об’єктах, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ Петрівського району Кіровоградської області суб’єктами підприємницької діяльності, які займаються відповідною діяльністю. 

Все це призводить до самовільного та безконтрольного встановлення обладнання, яке інколи може тягнути за собою руйнування конструктивних елементів будинків та споруд (пошкодження покрівлі, руйнування оголовків димовентиляційних каналів, пошкодження фасадів тощо).

З метою врегулювання відносин та спірних питань між балансоутримувачами будинків та споруд і суб’єктами господарювання – власниками технічних елементів (пристроїв) телекомунікаційних мереж (Інтернету, кабельного телебачення) слабкострумного обладнання, супутникових антен, охоронних засобів (далі – технічні елементи телекомунікаційних мереж) пропонується зазначений регуляторний акт.

2. Обґрунтування розв’язання проблеми шляхом державного регулювання

Створення єдиного організаційно-економічного механізму розміщення, встановлення на житлових будинках, будівлях, спорудах, інших об’єктах, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ Петрівського району Кіровоградської області (далі – Об’єкти) технічних елементів телекомунікаційних мереж та оформлення правовідносин між балансоутримувачами та суб’єктами підприємницької діяльності – юридичними особами та фізичними особами-підприємцями, які за дозволом Власника та погодженням Балансоутримувача використовують будівельні конструкції Об’єктів для встановлення технічних елементів телекомунікаційних мереж (далі – Користувачі) не може бути проведене за допомогою ринкових механізмів і потребує державного регулювання.

Визначена проблема не може бути розв’язана за допомогою діючих регуляторних актів та шляхом внесення змін до них у зв’язку з їх відсутністю.

3. Очікувані результати прийняття запропонованого регуляторного акта

Прийняття запропонованого Порядку дозволить врегулювати механізм та процедуру розміщення, встановлення технічних елементів телекомунікаційних мереж  на житлових будинках, будівлях, спорудах, інших об’єктах, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ Петрівського району Кіровоградської області, а також визначити вартість відшкодування витрат за використання елементів Об’єктів та опор суб’єктами підприємницької діяльності, які займаються відповідною діяльністю, їх балансоутримувачам.

4. Цілі державного регулювання:

впорядкування розміщення на житлових будинках, будівлях, спорудах, інших об’єктах, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ Петрівського району Кіровоградської області, наявних технічних елементів телекомунікаційних мереж та врегулювання встановлення нових відповідно до чинного законодавства України;

здійснення районною радою та районною державною адміністрацією повноважень щодо управління майном, яке належить до спільної власності територіальної громади сіл, селищ Петрівського району, організація ефективного використання та контролю за надходженням платежів в якості відшкодування Користувачами витрат за використання елементів Об’єктів та розміщення телекомунікаційних мереж на опорах Балансоутримувачів;

збереження майна комунальної власності району (в основному будівельних конструкцій будівель і споруд) від пошкоджень при прокладанні телекомунікаційних мереж та розміщенні, встановленні їх технічних елементів на Об’єктах та опорах Балансоутримувачів;

належне оформлення правовідносин між Балансоутримувачами Об’єктів та Користувачами шляхом укладання відповідних договорів.

5. Способи досягнення встановлених цілей

Обраний спосіб досягнення запропонованим регуляторним актом встановлених цілей є єдиним відповідно до вимог чинного законодавства.

Запропонований спосіб вирішення зазначеної проблеми відповідає положенням Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про житлово-комунальні послуги», «Про регулювання містобудівної діяльності», «Про телекомунікації», «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», «Про відповідальність за правопорушення у сфері містобудівної діяльності», «Про радіочастотний ресурс України», «Про телекомунікації», «Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення», Постанови Кабінету Міністрів України від 11 квітня 2012 року № 295 «Про затвердження Правил надання та отримання телекомунікаційних послуг», наказу Держжитлокомунгоспу України від 17.05.2005 р № 76 «Про затвердження Правил утримання жилих будинків та прибудинкових територій», ДБН В.2.2-15-2005 «Будинки і споруди. Житлові будинки. Основні положення», затверджених наказом Держбуду України від 18 травня 2005 р. № 80, Примірного переліку послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій та послуг з ремонту приміщень, будинків, споруд» затвердженого наказом Державного комітету України з питань житлово-комунального господарства від 10.08.2004 р. № 150 та ін.

Альтернативи запропонованому способу досягнення цілей немає, оскільки регуляторна діяльність здійснюється виключно на підставі Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» та інших нормативно-правових актів.

6. Механізми і заходи, які забезпечать розв’язання визначеної проблеми 

Вказану вище проблему планується розв’язати шляхом прийняття рішення Петрівської районної ради «Про затвердження Порядку розміщення, встановлення технічних елементів (пристроїв) телекомунікаційних мереж (Інтернету, кабельного телебачення) слабкострумного обладнання, супутникових антен, охоронних засобів та вартості відшкодування витрат за використання елементів будинків житлового призначення та споруд, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ Петрівського району Кіровоградської області суб’єктами підприємницької діяльності, які займаються відповідною діяльністю».

Проект рішення підлягає оприлюдненню для громадського обговорення. Із урахуванням зауважень і пропозицій від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань його буде внесено у встановленому законодавством порядку на розгляд та затвердження на сесії районної ради.

7. Обґрунтування можливості досягнення визначених цілей у разі прийняття регуляторного акта

Прийняття цього регуляторного акту дасть можливість:

вимагати від суб’єктів господарювання – власників технічних елементів телекомунікаційних мереж, які встановлені, розміщені на Об’єктах, приведення їх у відповідність до прийнятого Порядку протягом одного року з моменту набрання чинності цього рішення;

забезпечити контроль за оформленням у визначеному порядку погодження та надання дозволу на розміщення, встановлення нових технічних елементів телекомунікаційних мереж та не допускати їх самовільного встановлення;

отримання Балансоутримувачами Об’єктів відшкодування суб’єктами підприємницької діяльності витрат за використання елементів житлових будинків, нежитлових будинків та споруд, інших об’єктів, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ Петрівського району Кіровоградської області при розміщенні, встановленні та подальшій експлуатації технічних елементів телекомунікаційних мереж та витрат за розміщення телекомунікаційних мереж на опорах Балансоутримувача відповідно до затверджених Порядком розрахунків;

оформити правовідносини між Балансоутримувачами Об’єктів та Користувачами шляхом укладання відповідних договорів, форми яких затверджені даним Порядком. 

8. Строк дії регуляторного акта

Регуляторний акт пропонується прийняти на необмежений термін.

Він, як і інші регуляторні акти запроваджується без встановлення обмежень по часу, тому що на нього можуть вплинути невизначені зовнішні чинники, такі як, наприклад, зміна чинного законодавства України, передбачити які на сьогодні не є реальним.

Дія даного акту передбачається до моменту настання фактів, які можуть вплинути на суттєвий зміст цього акту або на його ціль, що призведе до необхідності внесення в нього змін, його скасування або викладення в новій редакції.

Внесення (за необхідності) до нього змін також можливе на підставі аналізу звіту про відстеження результативності цього регуляторного акта.

9. Показники результативності регуляторного акта

Показниками результативності даного проекту рішення визначено наступні:

кількість звернень заявників - суб’єктів підприємницької діяльності до Петрівської районної ради на встановлення технічних елементів телекомунікаційних мереж;

кількість виданих Заявникам погоджень Балансоутримувачів на встановлення технічних елементів телекомунікаційних мереж на Об’єктах;

кількість прийнятих Петрівською районною радою рішень про надання дозволу Балансоутримувачам на укладення договору на встановлення технічних елементів телекомунікаційних мереж з Заявниками;

кількість укладених між Балансоутримувачами Об’єктів та Користувачами договорів на розміщення, встановлення технічних елементів телекомунікаційних мереж на Об’єктах;

кількість укладених між Балансоутримувачами опор та Користувачами договорів про розміщення телекомунікаційних мереж (кабелів);

суми коштів, які надійшли на рахунки Балансоутримувачів Об’єктів в якості відшкодування Користувачами витрат за використання елементів Об’єктів при розміщенні, встановленні та подальшій експлуатації технічних елементів телекомунікаційних мереж;

суми коштів, які надійшли на рахунки Балансоутримувачів опор в якості відшкодування Користувачами витрат за розміщення телекомунікаційних мереж на опорах Балансоутримувачів.

10. Заходи, за допомогою яких буде здійснюватися відстеження результативності регуляторного акта

Відстеження результативності даного регуляторного акта буде здійснюватися відповідно до статті 10 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» та Методики відстеження результативності регуляторного акта, затвердженої Постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2004 року № 308 зі змінами.

До набрання чинності даним регуляторним актом буде здійснене базове відстеження його результативності.

В подальшому будуть проводитись: повторне відстеження результативності (через рік з дня набрання ним чинності, але не пізніше двох років з дня набрання чинності цим актом) та періодичні відстеження  результативності (раз на кожні три роки починаючи з дня закінчення заходів з повторного відстеження результативності цього акта). 

Геннадій Горбанець, начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури районної державної адміністрації