27 березня відзначали хвилюючу подію: мамі Володимира Маружановича Парануш Меліківні виповнилося сто років.У сім’ї добре знаних і шанованих в Петровому людей – Володимира і Наталії Палян 27 березня відзначали хвилюючу подію: мамі Володимира Маружановича Парануш Меліківні виповнилося сто років.

Народилася вона у Вірменії, в с. Норошен Аржикського району в простій робітничій сім’ї – батько був столяром. В сім’ї було шестеро дітей. Закінчила 4 класи, що для того часу вважалося дуже хорошою освітою.

Вийшла заміж за Маружана Данієловича Паляна, ще у довоєнний період народила 5 дітей, які померли під час голодомору та війни. Впродовж 15 років працювала в колгоспі.

Чоловік під час війни воював у складі Таманської дивізії. Після війни у подружжя народилося ще 6 дітей, п’ятеро з яких на даний час живі, проживають в Росії, Вірменії та Україні.

Парануш Меліківна двічі – в 1957 та 1962 роках нагороджувалася медаллю Материнства. З 1998 року проживає в Петровому, в сім’ї сина Володимира Маружановича, вчителя фізичного виховання Петрівської гімназії. Вона має 12 онуків, 21 правнука і 2 праправнуків. 

Ювілярку відвідали і привітали голова райдержадміністрації О.Анісімов та начальник управління соціального захисту райдержадміністрації В.Сибіра. Вони висловили їй вдячність за те, що прожила 100 років достойно, переборола всі труднощі і негаразди, яких, звичайно ж, траплялося чимало на її життєвому шляху, побажали здоров’я, усього найкращого ще на багато років.

Анатолій РЯБОКОНЬ.