Діти відвідали сучасний тікВ контексті виконання ініціатив Президента щодо нарощування потенціалу харчової промисловості області, днями заступник голови райдержадміністрації Олександр Лукашов взяв участь в екскурсії для дев’ятикласників Новостародубської ЗШ І-ІІІ ступенів, яка проходила на території одного з передових господарств району - ПСП «Зарічне».

Діти відвідали сучасний тік, де керівник господарства Микола Давидовський розповів про сучасні технології обробітку зерна, показавши нову потужну сушарку, побували на території тракторної бригади, де побачили сучасні комбайни, новітні сівалки, плуги та іншу техніку, а також відвідали ферму, де утримується поголів’я великої рогатої худоби, свиней та коней.

Підбиваючи підсумки побаченого, Олександр Сергійович пояснив учням, що  розвитку сільського господарства владою на сучасному етапі приділяється велика увага. Тож країні вкрай потрібні кваліфіковані кадри зі знанням сучасної техніки: механізатори, технологи, зоотехніки, ветеринари, інженери, слюсарі, токарі, енергетики, агрономи, комп’ютерники тощо. Тож слід добре навчатися, здобути вибрану відповідну освіту і йти працювати у рідні господарства, аби власними силами піднімати їх на належний рівень. Тоді у кожному селі створюватиметься і соціальна інфраструктура - будуватиметься житло, спортивні, клубні та медичні заклади. Та й, врешті, треба вже ставати патріотом своєї держави, району, села, щоб перетворити їх на квітучий сад, тоді й людям житиметься тут не гірше як у місті.

Валентина РЯБОКОНЬ.