У Європу – з яйцями

Згідно з рішенням Єврокомісії, Україну включено до переліку держав, птахофабрики яких мають право продавати свою продукцію країнам Євросоюзу. Перемовини щодо цього між українськими агрокомпаніями і європейськими структурами тривали п’ять років. Європейці провели багато прискіпливих перевірок. Їх цікавило чим годують птицю, як утилізують відходи, чи не завдають птахофабрики шкоди довкіллю. І, звичайно ж, відповідність продукції санітарним нормам ЄС. Пройшли сертифікацію компанії «Миронівський хлібопродукт» ( виробляє продукцію під маркою «Наша Ряба»), «Агромакс» (марки «Ясенсвіт» і «Гаврилівські курчата») і холдинг, який виробляє продукцію під брендами «Квочка», «Квочка Домашня» та «Organic Eggs».
Невдовзі в Європу почнуть експортувати яйця, а згодом – і птицю.

Радянські права водія незабаром стануть недійсними

Згідно із Законом України «Про Єдиний державний демо-графічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її соціальний статус», посвідчення водія, видані в СРСР, будуть дійсні до 1 січня 2014 року.
Щоб замінити радянське посвідчення на українське, водій має звернутися у ВРЕР ДАІ з паспортом, двома кольоровими фото розміром 3,5 х 4,5 см, екзаменаційною карткою водія, медичною довідкою та квитанцією про сплату грошей за бланк і послуги Державтоінспекції.

Росії українська курятина не потрібна

Саме такими заголовками зарясніли останнім часом російські ЗМІ. Ґвалт зчинився з приводу того, що тамтешні ветеринари відмовилися приймати 40 тонн української курятини, мотивуючи це тим, що у ній виявили перевищення допустимого вмісту мікроорганізмів.

Представник компанії-експортера «Агромакс» запевняє, що на виході з України було все гаразд. Зараження могло статися під час транспортування, коли були порушені температурні