Спортивні новини

На цьому тижні вийшли з відпустки на перший перед майбутнім чемпіонатом тренувальний збір футболісти «Інгульця». Передбачається, що за цей період (з 19 по 30 червня) наша команда проведе три контрольних спаринги: 24 червня з криворізьким ФК «Гірник», 27 червня – з дублем «Олександрії» і 30 червня – з «Гірником-Спорт» в Горішніх Плавнях. Затим, після дводенної перерви, розпочнеться другий тренувальний збір, в ході якого також за-плановано кілька товариських поєдинків. Зокрема, 7-го липня «Інгулець» поміряється силами з суттєво оновленим СК «Дніпро-1», 10 липня – з краматорським «Авангардом», а хто стане ще одним з суперників – буде відомо невдовзі, коли завершаться перемовини. Можливо, навіть, що ним стане одна з команд Прем’єр-ліги.

Поки що досі не визначена дата початку наступної першості, передбачається, що її буде оприлюднено після конференції ФФУ, яка відбудеться 27 червня. Зрозуміло, що раніше, ніж закінчиться Чемпіонат світу (тобто 15 липня) цього очікувати не варто. Але те, що наступний чемпіонат в Першій лізі за своєю інтригою буде ще більш непередбачуваний, ще більш складний, ніж попередній – можна спрогнозувати вже зараз. Чого варті лише імена клубів, які цього року боротимуться тут за нагороди першості – одні лише «Дніпро» чи харківський «Металіст» чого варті! І хоч сьогодні до назви цих команд з певних юридичних міркувань додані символи «СК…-1» чи «…1925», однак уболівальники добре розуміють, що йдеться, насамперед, про найсильніші команди саме Дніпра (донедавна Дніпропетровська) та Харкова, тобто міст з давніми і славетними футбольними традиціями. Напевне, не затьмяніє в цьому переліку і горде ім’я одеського «Чорноморця», хоча зараз ця команда переживає й не найкращі свої часи. А ще за інформацією, що надходить з відкритих джерел, значно посилюються перед чемпіонатом «Суми» та луцька «Волинь», які, очевидно, ставитимуть перед собою найвищі задачі. Напевне також чимало сюрпризів футбольним уболівальникам країни піднесуть переможці друголігової групи «А» – футболісти волочиського «Агробізнесу», адже, не зважаючи на молодість цієї команди, вона створила вже кілька сенсацій, серед яких перемоги над тими ж «Дніпром» та «Металістом»… Словом, схоже – на усіх нас чекає неймовірно цікавий, сповнений інтриги й непередбачуваності чемпіонат, головних фаворитів та невдах якого сьогодні навряд чи ризикне спрогнозувати будь-хто з найавторитет-ніших футбольних спеціалістів… І вже за місяць кожен з нас може стати свідком цієї інтриги, в ході якої, сподіватимемося, найбільше приємних і радісних емоцій ми отримуватимемо від виступів саме нашого «Інгульця», якому й побажаємо чудової гри, удачі та високих результатів.

* * *

Отже, попередній чемпіонат України з футболу в Першій лізі уже став історією: три команди, що по його завершенні опинилися нагорі турнірної таблиці, відтепер почнуть свої виступи в когорті найсильніших: «Арсенал - Київ» – напряму, а ФК «Полтава» та «Десна» через упевнені перемоги в так званих «стикових» поєдинках. І хоч, здавалося, уже за наслідками минулого сезону вручені усі нагороди, роздані усі призи, але, як виявилося, підсумки попереднього чемпіонату ще продовжують підбиватися. І ось цими днями зі стану керівних органів ПФЛ ми отримали чудову новину: виявилося саме прес-служба нашого ФК «Інгулець» стала переможцем у номінації по виготовленню найкращих передматчевих програмок. Причому, футбольні програмки «Інгульця» визнані найкращими як за змістовим наповненням, так і за поліграфічним виконанням.

А в Другій лізі найкращими визнано програмки вінницької команди «Нива-В». Вони за поліграфією відчутно поступаються нашим, однак вінничани знайшли свою «родзинку», випускаючи програмки у так званому ретро-стилі, тобто, узявши за основу дизайн футбольних програмок зразка 60-х – 70-х років минулого століття.

Володимир Кіфенко