17 червня - День медичного працівника України

Медпрацівник не Бог – людина,
Але від нього, як від Бога,
Для зцілення украй потрібна
Недужим людям допомога.

Ці віршовані рядки є якнайкращим епіграфом для звіту про відзначення Дня медичного працівника, яке відбулося минулої п’ятниці в залі засідань районної ради. Щоправда, слід внести до цього вірша деяке уточнення – медичні працівники потрібні не тільки недужим людям, а всім, навіть тим, які почуваються здоровими. Бо з їхньою допомогою можна суттєво відстрочити той час, коли хвороби таки ж рано, чи пізно наздоганяють навіть найміцніших.

У заході взяли участь голова райдержадміністрації Сергій Завалій, голова районної ради Тамара Сакара, Петрівський селищний голова Світлана Тилик, головні лікарі ЦРЛ та центру первинної медико-санітарної допомоги Микола Яновський і Геннадій Кім, працівники лікувальних установ району, керівники і працівники підрозділів райдержадміністрації та районної ради, ветерани медичної служби, представники громадськості.

Завершився об’їзд територій керівництвом району. Завершальним акордом цього заходу, який тривав впродовж кількох місяців, став візит голови райдержадміністрації Сергія Завалія, голови районної ради Тамари Сакари, першого заступника голови райдерж- адміністрації Тетяни Панети та ряду керівників структурних підрозділів райдержадміністрації до Петрівської селищної ради, де зібралися, крім працівників органу місцевого самоврядування, представники депутатського корпусу та активісти громади.

С.Завалій у вступному слові визнав, що сільські та селищні голови, активісти громад перебувають, так би мовити, на передовій, в гущі суспільного життя, ніхто, крім них, не знає краще проблеми, що хвилюють людей, які повинна вирішувати громада разом з владою. Тому тільки разом можна ефективно займатися їх вирішенням.

Фотофакт

Житловому фонду Петрового вже чимало років, адже значна частина багатоквартирних будинків побудовані ще в 60-і, а решта – у 80-і роки минулого століття. Зрозуміло, що будівлі потребують ремонту. Цим займаються житлово-комунальні підприємства райцентру - КП «Петрівське» та Петрівський ККП.

Як повідомив начальник ККП Володимир Колісник, на поточний рік було заплановано відремонтувати покрівлі багатоквартирних будинків, розташованих за адресами: вул. Паркова, № 20-Г та вул. Святкова, № 13. Покрівля першого з названих будинків вже відремонтована, а на другому будинку, що по вулиці Святковій (на знімку), ремонтні роботи тривають. Вони будуть закінчені до кінця поточного місяця.

Нещодавно в залі засідань районної ради пройшов щорічний районний фестиваль «Гордість і надія Петрівщини». Обдаровані, талановиті, розумні діти району отримали визнання та нагороди. Старанніть, наполегливість, рішучість, віра у власні сили – саме ці якості допомогли здобути перемогу! Для того, щоб діти розуміли, що результати їхньої праці помічають і цінують не тільки батьки і вчителі, а й уся наша Пе-трівщина, організовується цей фестиваль, де кожна дитина відчуває свою значущість. У святі взяли участь керівники району, які постійно підтримують ініціативи, спрямовані на розвиток творчого й інтелектуального потенціалу підростаючого покоління: голова ра-йонної державної адмі-ністрації Сергій Завалій, голова районної ради Тамара Сакара та перший заступник голови районної де-ржавної адміністрації Тетяна Панета.

22.06.1941 – початок бойових дій на Східному фронті Другої світової війни.
Напад Німеччини на СРСР

77 років тому Україна стала об’єктом найкровопролитнішої війни у світовій історії

Завтра Україна схилить голову в зажурі в ознаменування чергової сумної дати – Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни. І хоч виповнюється вже 77-а річниця від того гіркого червня 1941-го року – тобто, фактично, відрізок часу, що перевищує навіть тривалість життя середньостатистичного українця, однак біль у наших душах і наших серцях не стихає, ми знову і знову в ці дні згадуємо тих, чиє життя обірвалося у розквіті літ, хто став мимовільною жертвою чиїхось геополітичних «розбірок», розмінною монетою в боротьбі двох тоталітарних систем, заліплених маніакальною ідеєю світового панування.

Ще зі шкільної лави ми знаємо про найбільш героїчні і найбільш визначальні етапи тієї війни, такі, як захист Брестської фортеці, блокада Ленінграда, битва на Курській дузі, оборона Сталінграда... Наприкінці 70-х років минулого століття, прагнучи догодити тоді- шньому лідеру країни Л.І. Брєжнєву, компартійні ідеологи ще одним з таких начебто «епохальних» етапів назвали битву за плацдарм «Мала земля», поблизу Новоросійська, де Леонід Ілліч служив начальником політвідділу 18-ї армії… Але, насправді, Мала земля була лише одним з багатьох рівнозначних епізодів, яких у ході тієї війни можна було знайти десятки, а , можливо, й сотні. Скажімо, не меншим трагізмом і прикладами героїчної мужності були позначені бої й за визволення нашої рідної Петрівщини, хоча якісь помітні літературні пам’ятки, присвячениі цим подіям, на жаль, пригадати важко, та й документальних свідчень залишилося не так багато. Водночас, саме на таких територіях, як наш район, і вирішувалася, в основному, доля Перемоги, зайвим доказом чого є безпристрасні цифри статистики: в боях за визволення Петрівщини загинуло понад 10 тис. радянських солдат і офіцерів, приблизно співмірними були і втрати ворога. Тож можемо лише уявити собі, з якою інтенсивністю, з якою запеклістю тут відбувалися бойові дії, адже значна частина цих втрат сталися в період з початку 1943-го по кінець березня 1944-го років, коли тут майже півроку, в кількох кілометрах західніше Петрового, проходила лінія фронту. Фактично, за ці півроку лише на території нашого району кількість загиблих була такою, якою вона є сьогодні на Донбасі, за чотири роки неоголошеної російсько-української війни.

ОФІЦІЙНО

Чечеліївська сільська рада
Петрівського району Кіровоградської області
сімнадцята сесія сільської ради сьомого скликання
Р І Ш Е Н Н Я

від 31 травня 2018 року №215/7
с. Чечеліївка

Про встановлення місцевих податків і зборів на 2019 рік

Відповідно до статті 10, пункту 12.3 статті 12, статтей 265, 266, 267, 268, 268-1 Пода-ткового кодексу України ( далі - ПКУ) , із змінами внесеними Законом України № 654-VIII від 17.07.2015, Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» , постанови Кабінету Міністрів України від 23.09.2014 р. № 634 «Про порядок підготовки пропозицій щодо удосконалення проектів регуляторних актів, які розробляються органами місцевого самоврядування», відповідно до пункту 24 частини 1 статті 26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні ”, сільська рада
ВИРІШИЛА:

Чечеліївська сільська рада
Петрівського району Кіровоградської області
сімнадцята сесія сільської ради сьомого скликання
Р І Ш Е Н Н Я

від 31 травня 2018 року № 216/7
с.Чечеліївка

Про встановлення на території
Чечеліївської сільської ради плати за землю в частині
земельного податку на 2019 рік та затвердження
Порядку її справляння.

З метою встановлення ставок земельного податку на території Чечеліївської сільської ради, відповідно до Податкового кодексу України від 02.12.2010 року No 2755-VI , Закону України від 28.12.2014р. N71 – VІІІ « Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» ,керуючись статтею 26,33 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», сільська рада
В И Р І Ш И Л А:

БАЛАХІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА ПЕТРІВСЬКОГО РАЙОНУ КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ДВАДЦЯТЬ ШОСТА СЕСІЯ СЬОМОГО СКЛИКАННЯ

РІШЕННЯ: від 14 червня 2018 року № 126/7,смт Балахівка

Про встановлення ставок та пільг із сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, на території Балахівської селищної на 2019 рік

Керуючись статтею 266 Податкового кодексу України, пунктом 24 частини 1 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», селищна рада

В И Р І Ш И Л А:

БАЛАХІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА ПЕТРІВСЬКОГО РАЙОНУ КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ДВАДЦЯТЬ ШОСТА СЕСІЯ СЬОМОГО СКЛИКАННЯ

РІШЕННЯ: від 14 червня 2018 року № 127/7, смт Балахівка

Про встановлення ставок та пільг зі сплати земельного податку на території Балахівської селищної ради на 2019 рік

Керуючись статтями 143,144 Конституції України, абзацами 2 та 3 пункту 284.1 ст. 284 Податкового кодексу України, пунктом 24 частини 1 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» селищна рада
ВИРІШИЛА:

БАЛАХІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА ПЕТРІВСЬКОГО РАЙОНУ КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ДВАДЦЯТЬ ШОСТА СЕСІЯ СЬОМОГО СКЛИКАННЯ

РІШЕННЯ: від 14 червня 2018 року № 128/7, смт Балахівка

Про встановлення розмірів ставок єдиного податку

Керуючись статтями 140, 143, 144 Конституції України, статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Податковим кодексом України зі змінами та доповненнями, селищна рада

ВИРІШИЛА:

Я йшов і йшов, тремтячи від холоду, нескінченними коридорами, заглядаючи у всі двері в надії, що вже наступні неодмінно виявля-ться Дверима в Літо.
Р. Гайнлайн

Є щось прекрасне в літі,
А з літом прекрасне в нас.
С. Єсенін

Як добре літнім вечором сидіти на веранді; як легко і спокійно; от якби цей вечір ніколи не кінчався!
Р. Бредбері

Напевне, влітку в голові у кожної людини спрацьовує секретний перемикач «робота - відпочинок» і відключає відсотків вісімдесят мізків.
С. Лук’яненко

Таку назву має новий роман, автором якого є Джонатан Сафран Фоєр – один із найнеординарніших авторів сучасності, володар численних літературних відзнак. Не обійшов увагою його творчий доробок і кінематограф, екранізації творів Фоєра мають тисячі шанувальників у різних країнах.

- «Ось я» з тих книжок, які розкривають психологію шлюбу й родинних стосунків, зображують глибокі почуття та приголомшливу реальність. Після прочитання ви обов’язково переглянете стосунки у своїй родині – говориться в рецензії на книжку в газеті «Time», а «The New York Times» пише лаконічно, але точно: «Блискуче та, як завжди, надзвичайно оригінально».

Про що ж книжка?

Джейкоб і Джулія разом уже півжиття. Троє чудових синів, затишний будинок – щаслива родина. Траплялося всяке; і добре, і погане. Та останнім часом погане переважало добре… Між подружжям пролягла прірва непорозуміння. Близькі, рідні душі раптово стали віддалятися. І щось немов надірвалося в серці Джулії, коли в телефоні Джейкоба вона знайшла відверті повідомлення до іншої жінки. З’являється бажання помститися… Егоїзм, вир образ і болю затягують усіх членів родини. Де та любов, яка єднала їх? На них чекає довгий шлях до омріяного щастя…

Слід додати, що книжка написана у сміливому, вільному від умовностей, для когось, хто перебуває у полоні пуританської моралі, шокуючому стилі. Але від того реалізм твору тільки виграє.

Літа всі чекають з нетерпінням, зустрічають з радістю. Сонце, тепло, вода, ліс, легкий одяг, ароматні фрукти та ягоди. Як не ра-діти! Але не потрібно забувати, що літо приховує безліч небезпек: тепловий і сонячний удари, укуси кліща, бджоли чи оси, змії, харчове отруєння, ураження блискавкою, допомога при утопленні. Про ці літні небезпеки ви чули, але чи кожен знає, що робити, якщо трапилося нещастя.

Перебуваючи довгий час на сонці, людина може навіть втратити свідомість. У цьому випадку необхідно перевірити пульс і переконатися в наявності дихання. При відсутності його ознак відразу зробіть штучне дихання. Потім перемістіть постраждалого в прохолодне приміщення, підніміть ноги і покладіть під коліна валик з одягу. На голову покладіть рушник, змочений холодною водою. Якщо людина не приходить в свідомість – викликайте швидку, а тим часом покладіть постраждалого на бік, щоб виключити потра-пляння блювоти в дихальні шляхи. Якщо людина у свідомості – потрібно напоїти її міцним холодним чаєм.

Куточок поезії

- Медичним працівникам присвячується -

Спасибо вам, люди, что в белых халатах,
За ваше добро и тепло.
Живите счастливо и будьте богаты,
Чтоб радостно в жизни было.
В труде вы себя никогда не щадили,
На помощь шли всюду й всегда.
Вы людям всю ласку и сердце дарили,
Коль с ними случалась беда.
Больному вы были за лучшего друга,
А, может, и Богом под час.
Жара ли была, иль февральская вьюга,
У койки стояли не раз.
Больные вас ждали всегда с нетерпеньем,
Как ангелов, ночи и дни.
Вы были для них и лучом озаренья,
И солнцем в ненастные дни.
Вы шли, как на бой, силой бодрости полны,
Стирая слезинки с лица.
Спасибо, родные, за ночи бессонны
И горячие ваши сердца.

Шановні петрівчани та гості району!

Запрошуємо взяти участь у святкових заходах з нагоди ДНЯ МОЛОДІ, які відбудуться 24 червня 2018 року в Парку відпочинку селища Петрове.

В програмі заходу:

концертно-розважальна програма «Молодь – наше майбутнє!» за участю кращих артистів районного Будинку культури.

Конкурси, ігри, розваги - активні учасники отримають гарні призи!

Молодіжна дискотека просто неба – вперше на Петрівщині один з кращих колективів м.Кривого Рогу презентує незабутній вечір для нашої молоді. Запальна й дотепна ведуча Оля-ля, шоу-балет «Сузsр’я», модний ді-джей з PJ-підтримкою та використання різноманітних сучасних спецефектів (конфеті, вогняні машини, холодні фонтани) створять чудовий настрій, запалять літній вечір та подарують море вражень!

Під час заходу працюватиме виїзна торгівля.

Чекаємо на вас о 19.00

Оргкомітет

Спортивні новини

На цьому тижні вийшли з відпустки на перший перед майбутнім чемпіонатом тренувальний збір футболісти «Інгульця». Передбачається, що за цей період (з 19 по 30 червня) наша команда проведе три контрольних спаринги: 24 червня з криворізьким ФК «Гірник», 27 червня – з дублем «Олександрії» і 30 червня – з «Гірником-Спорт» в Горішніх Плавнях. Затим, після дводенної перерви, розпочнеться другий тренувальний збір, в ході якого також за-плановано кілька товариських поєдинків. Зокрема, 7-го липня «Інгулець» поміряється силами з суттєво оновленим СК «Дніпро-1», 10 липня – з краматорським «Авангардом», а хто стане ще одним з суперників – буде відомо невдовзі, коли завершаться перемовини. Можливо, навіть, що ним стане одна з команд Прем’єр-ліги.

Оприлюднюється для відкритого обговорення: здійснення діяльності Товариства з обмеженою відповідальністю “ВЕСТ СОЛАР ” згідно «зеленого тарифу» на фотовольтаїчній електростанції (об’єкту альтернативної енергетики), потужністю 9,3 МВт, розташованого за адресою, суміжною з вул. Олександрівською, смт Балахівка, Балахівської селищної ради, Петрівського району, Кіровоградської області

Товариство з обмеженою відповідальністю “ВЕСТ СОЛАР” повідомляє про проведення відкритого обговорення діяльності Товариства з обмеженою відповідальністю “ВЕСТ СОЛАР” згідно «зеленого тарифу» на фотовольтаїчній електростанції (об’єкту альтернативної енергетики), потужністю 9,3 МВт, розташованого за адресою, суміжною з вул. Олександрівською, смт Балахівка, Балахівської селищної ради, Петрівського району, Кіровоградської області.

Відкрите обговорення оприлюднено з метою одержання зауважень і пропозицій у письмовому та/або електронному вигляді за адресою: 01133, м. Київ, вул. Євгена Коновальця, буд. 36Д, 8 поверх, ТОВ “ВЕСТ СОЛАР”; e-mail: vsevolod_koshel@ukr.net Контактна особа: Кошель Всеволод Віталійович, тел. +380961192191.