подякувати дорослим за щедрий дарунок прибули повноправні господарі дитячого майданчика - вихованці ДНЗ «Рудана»Цими днями, попри холодну та вітряну погоду, в житті нашого селища а саме - біля будинку №5, що по вулиці Літвінова в смт Петровому, відбулася визначна подія - урочисте відкриття прибудинкової території та дитячого ігрового майданчика. Ніщо так не тішить серце, як наші діти, особливо, коли вони здорові, щасливі, веселі і дарують нам свою радість. Сьогодні веселощів у нашої дітвори стало ще більше, адже завдяки компанії «Метінвест Холдинг» та соціальному проекту компанії «Місто нашими руками», а також спільній участі Петрівської селищної ради і громадської організації «Молода Петрівщина» в мікрорайоні «Сонячний» з’явився ще один дитячий ігровий майданчик.

На відкриття місця для активного відпочинку дітей завітали: голова Петрівської районної ради Тамара Сакара, директор з побуту та соціальних питань «Центрального гірничо-збагачувального комбінату» Віктор Артюх, менеджер з регіонального розвитку компанії «Метінвест Холдинг» Зоя Пожарська, Петрівський селищний голова Світлана Тилик, депутати Петрівської селищної ради та члени виконавчого комітету.
Відкрили урочистий захід почесні гості. У своїй промові вони зазначили: що протягом цього року в тісній співпраці з селищною радою мали можливість частково покращити благоустрій нашого селища та мають надію і плани й на майбутню співпрацю.

просто важко собі уявити, що ще кілька місяців тому на цьому місці був пустир, захаращений бур”янами та старим будівельним сміттямДепутат Лариса Ситник, звертаючись до гостей свята, наголосила, що головне завдання для неї, як депутата - це довіра людей: «Все, що ми робимо - заради дітей, адже у сільських дітей, на відміну від міських, мало привілеїв для свого розвитку й дозвілля, тому допомога по відкриттю нових дитячих ігрових майданчиків продовжуватиметься й надалі».
Петрівський селищний голова Світлана Тилик  нагородила почесними Грамотами за сумлінну плідну працю, високий професіоналізм, активну участь у житті територіальної громади Петрівської селищної ради та з нагоди відкриття прибудинкової території та дитячого ігрового майданчика Генерального директора ПрАТ «ЦГЗК» Дмитра Володимировича Шевчика, колективи: ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська», ГТЦ №2 ПрАТ «ЦГЗК», працівників Петрівського кар’єру ПрАТ «ЦГЗК», комунального підприємства «Петрівське», колектив ФОП Євгена Геберлейна, ФОП Віталія Вертелецького, депутата Петрівської селищної ради 7-го скликання Олександра Хрокала, Павла Уланова, Сергія Весняного.
-Але найбільші слова вдячності я адресую акти-вістам, мешканцям Петрівщини, які завжди долучаються до всіх добрих справ, що реалізуються органами виконавчої влади та місцевого самоврядування. Безумовно, тільки гуртом, спільними зусиллями ми зможемо покращити рівень життя мешканців нашого району, забезпечити соціально-економічний розвиток регіону, - промовила наостанок Світлана Олександрівна. 
Подякувати за такий чудовий, казковий подарунок прийшли малята з дошкільного навчального закладу «Рудана». які розповідали віршики про своє дозвілля.
Усе, що стосується нашої дітвори, пов’язане з їхніми батьками. Від імені усієї батьківської громади зі словами вдячності звернувся мешканець п’ятого будинку Олександр Васильович Лазарєв.
І ось, нарешті, відбулася така довгоочікувана для малечі подія - червона стрічка перерізана. Діти залюбки опановували нові розважальні об”єкти: гірки, карусель, гойдалку. До того ж, кожен із них отримав солодкі подарунки від селищної ради. Веселий настрій дарували присутнім працівники відділу культури і туризму та викладач музичної школи Катерина Карабилова, яка заспівала веселу українську пісню, під бадьорі ритми якої вий-шли з дітьми у танок і почесні гості.
І ось закінчилися урочистості, дорослі повернулися до своїх справ, а на самому майданчику тривало свято: лунав дитячий сміх, продовжувались ігри та розваги. І кожному, хто долучився до створення цього неймовірно чудового заходу, було зрозуміло: радість в очах дітей - насправді те, заради чого варто жити й працювати.

Олена Приходкова.

На знімках: подякувати дорослим за щедрий дарунок прибули повноправні господарі дитячого майданчика - вихованці ДНЗ «Рудана»; просто важко собі уявити, що ще кілька місяців тому на цьому місці був пустир, захаращений бур”янами та старим будівельним сміттям.