Чи замислювалися ви над тим, чому майже усі казкові дива відбуваються взимку? Певно, що сама природа підказує нам, що дива можливі саме у цю пору року, адже ті сніжинки, що падають з неба, незрівнянні у своїй красі, мороз на вікнах, який так магічно малює візерунки, все, що відбувається взимку - неповторне.

День Святого Миколая, це, мабуть, той самий старт усіх новорічних чудес, які могли б наповнити дитинство незабутнім відчуттям щастя і радості. Тож невипадково найбільше цього свята чекає українська дітвора.

У своїй уяві хлопчики та дівчатка, здебільшого, малюють таку картину: сивобородий чоловік із величезним мішком, в якому безліч подарунків, спускається з небес, і у супроводі своїх помічників – Янголика та Чортика, непомітно підкладає під подушку коробки з дарунками або прутики. Те чи інше він кладе тоді, коли начебто одержує вказівку від Янгола, який переконує, що впродовж року дитина була слухняною, чи від Чортика, який згадує, у чому малеча прогрішилась.

Днями в Петровому відбулося засідання Ради регіонального розвитку району

В одному з попередніх наших номерів ми розповідали про засідання Ради регіонального розвитку, яке відбулося в обласному центрі на початку грудня поточного року. І ось черговим етапом цієї акції, що мала на меті презентувати громадськості незворотність, безальтернативність курсу реформ, які нині відбуваються в державі, стало проведення подібного заходу вже у нашому районі.

Судячи з наповненості сесійної зали районної ради (саме в ній проходив форум), засідання викликало зацікавленість різних прошарків та різних соціальних груп населення району. Серед учасників форуму були сільські голови, керівники та працівники райцентрівських установ, підприємств та організацій, представники місцевого бізнесу, сільгосптоваровиробники, представники громадських організацій та й просто жителі Петрового, кому цікаво було послухати, про що ж говоритиметься на цьому заході. Цікавість до форуму виявили не лише жителі Петрівщини, в залі можна було побачити й журналістів з обласного центру – як телевізійників, так і представників друкованих ЗМІ, зокрема, добре знаного не лише на Кіровоградщині журналіста «України-Центр», напевне, найтиражнішого видання області (після, звичайно, інформаційно-розважального «Діалогу») Геннадія Рибченкова. Тож, безумовно, цікаво буде відстежити потім його погляд, як стороннього спостерігача і вдумливого аналітика, на події, що відбуваються у нас на Петрівщині.

Сьогодні ми з радістю розлучаємося з минулим роком. Нехай залишаться в минулому всі негативні моменти, які ми пережили. Попереду – нові досягнення та нові незабутні враження! Давайте в новорічну ніч разом загадаємо найпотаємніші бажання. Нехай вони обов”язково здійсняться. Зі святом!

Сергій Завалій, голова районної державної адміністрації
Тамара Сакара, голова районної ради

Ось і добігає кінець року. Кожен рік приносить багато хорошого, а про погане не будемо згадувати. Нехай наступний рік буде для вас вдалим, хай все складеться як треба. У новому році бажаю виконання задуманих планів, чудового вирішення складних ситуацій. Бажаю океан любові, здоров’я всім, легкості в житті і відсутності проблем. Ми всі віримо в чудеса, а вони нас оточують. Просто треба трохи придивитися і зрозуміти, що сталося чудо. Вдалого початку і успішного продовження вам у новому році!

Світлана Тилик, Петрівський селищний голова

Від щирого серця дозвольте привітати вас та ваші родини з Новорічними та Різдвяними святами!

Бажаю, щоб у наступаючому році з нами сталося те чудо, про яке ми всі мріємо. Хоч у кожного воно своє, але воно обов’язково найнеобхідніше і найважливіше. Бажаю, щоб всі ми були живі й здорові, щоб займалися тим, що приносить нам задоволення. Бажаю досягати нових вершин і самореалізовуватися. А ще хочу побажати побільше радісних моментів, які перейдуть в приємні спогади, і зустрічей з вірними друзями та коханими.

Олександр Поворознюк, депутат районної ради

Наміри “Укрпошти” скоротити відділення у сільській місцевості, а також звільнити листонош цілком природно, що не сподобались Президенту. Під час зустрічі із головою “Укрпошти” Ігорем Смілянським та міністром інфраструктури Володимиром Омеляном Петро Порошенко «рекомендував», хоч це прозвучало як наказ, відмовитись від таких рішень.

Голова “Укрпошти” Ігор Смілянський казав раніше, що з січня 2019 року закриється до семи тисяч поштових відділень, якщо Уряд не підвищить тариф за послуги пошти з доставки пенсій. Порошенко натомість нагадав, що тепер за його президентською ініціативою у бюджеті на 2019 рік передбачено півмільярда гривень для компенсації витрат “Укрпошти” на доставку пенсій.

“Наказую припинити звільнення листонош. На сьогоднішній день півмільярда гривень дозволять забезпечити і відповідне підвищення заробітної платні, і захистити листонош. Бо це не просто доставка пенсій, доставка газет. Можливо, для людини похилого віку листоноша - єдиний зв”язок зі світом”, - заявив Президент.

Петрівська районна державна адміністрація звертає увагу, що існує доступний та швидкий спосіб легалізувати самочинні будівництва, якщо будівельні роботи відбувалися без отримання дозвільних документів на земельній ділянці відповідного цільового призначення і не порушують державних будівельних норм щодо розміщення об’єкта.

Відповідно до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» та Порядку дії цього Закону, затвердженого наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово – комунального господарства України від 03 липня 2018 року №158, під будівельну амністію підпадають такі об’єкти:

Від щирого серця вітаю з Новорічними та Різдвяними святами працівників територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Петрівського району!

Дорогі жіночки Терцентру, мої красуні! Бажаю вам щастя, здоров”я, сімейного благополуччя, удачі в праці і в родинному житті, нехай вас завжди люблять і поважають ваші чоловіки й дітки, будьте щасливими, мої дорогі!

Окремі слова вітання Інні Олександрівні Лук”яновій та Валентині Григорівні Сибірі: Дорогі наші! Ви ставитеся до нас, людей похилого віку, з таким теплом та ніжністю, як матері до своїх дітей. Бо й справді: ми люди, життєва свіча яких уже догоряє, як малі діти, чекаємо від вас доброго слова і вашої допомоги.

Вітаю з Новим Роком! Бажаю, щоб наступний рік приніс всім нам як можна більше світлих і позитивних моментів! Нових звершень і небувалих висот! Нехай кожен день буде наповнений насолодою, посмішками близьких і прекрасним самопочуттям! Хочеться також побажати, щоб кожна мить була радісною і неповторною!

Ніна Цапенко, Ганінвський сільський голова

Щиро вітаю вас із Новим роком! Бажаю вам в наступному році бути в оточенні виключно позитивних і доброзичливих людей, переживати тільки приємні емоції, радіти кожному прожитому дню, дарувати радість та посмішки оточуючим. І нехай цей Новий рік стане для вас особливим.

Віктор Заїка, Новостародубський сільський голова

З Новим роком, з новими починаннями й новими успіхами. Бажаю новорічної радості і непередбачуваного дива, чарівної історії і яскравих, веселих моментів. Нехай Новий рік подарує світлу надію і великі сили, виконає всі добрі бажання і принесе щастя у ваші домівки!

Микола Платошин, Іскрівський сільський голова

Прийміть найтепліші вітання з Новим роком та Різдвом Христовим! Хочеться вам побажати, щоб наступний рік приніс стільки радості, скільки днів у році, і щоб кожен день дарував вам усмішку і частинку добра. Нехай все, що ви планували, обов’язково збудеться, все, що хотіли почати, — почнеться, а що хотіли закінчити — закінчиться. Нехай у наступному році ми всі станемо щасливішими, добрішими і уважнішими до оточуючих нас людей, а світ відкриє нам нові двері: нові можливості і нові досягнення!

Анатолій Дорофеєв, генеральний директор ТОВ «Агродар ЛТД»

Бажаю, щоб Новий рік приніс не тільки щастя, але і впевненість у завтрашньому дні, щоб кожен ранок починався з відчуття радості і задоволення! Нехай вас переповнює жага до нових звершень, енергія та щира радість від життя, яка сама по собі є безцінним даром!

Едуард Яротник, Малинівський сільський голова

Хай світле новорічне свято увійде у ваше життя, принісши з собою достаток, тепло родинного вогнища, здоров’я та приємні сюрпризи, радісні зустрічі і посмішки. Бажаю щодня знаходити привід для щастя, завжди відчувати себе закоханими в життя.

Наталія Лепська, Козацький сільський голова

Вітаю з Новим Роком! Бажаю, щоб іскристий настрій супроводжував вас цілий рік, щоб прекрасні люди і добрі друзі були поруч. Нехай збудуться найбажаніші мрії, відбудуться несподівані і радісні події, а життя наповниться любов’ю, добротою та світлом!

Сергій Дяченко, Чечеліївський сільський голова

Бажаю в новому році казкового настрою, мільйон посмішок, щоб навколо були тільки вірні друзі, щоб збулися всі мрії. Нехай рідні люди дарують тільки радість, а невдачі обходять стороною. А також бажаю миру, добра, здоров’я і щастя, адже це найголовніше. З Новим Роком!

Інна Беркун, Зеленський сільський голова

Хочу привітати вас з Новим 2019 роком та Різдвом Христовим!

Хай новий рік подарує вам і вашим близьким міцне здоров’я та гарний настрій. Дуже хочеться, щоб у старому році залишилися всі негаразди, а новий рік прийшов із новими можливостями. Нехай в душі завжди квітнуть квіти, а очі — якщо і плачуть, то тільки від щастя!

Людмила Коломієць, Іванівський сільський голова

Нехай у Новому Році життя грає всіма фарбами, як конфетті, збуваються мрії, сяють на обличчях посмішки, очі світяться щастям! Нехай в душі буде більше добра! Здоров’я, любові, взаєморозуміння, радості, достатку, подорожей, вражень і хороших подій. Нехай Новий Рік дарує тільки найкраще!

Роман Штурмак, Луганський сільський голова

Поспішаємо привітати всіх з Новим Роком та Різдвом Христовим!

Нехай на чарівних санях Дід Мороз принесе вам щастя, здоров’я, успіхів і, звичайно, побільше чудес. Щоб всі найзаповітніші і найнеймовірніші бажання збувалися. Тепла і світла, любові і радості, посмішок і гарного настрою вам в наступаючому Новому 2019 Році!

Дирекція та профком ТОВ «Маяк»

Прийміть від душі привітання з наступаючим Новим Роком! Щирі і сердечні побажання міцного здоров’я, благополуччя, щастя, любові, радості, сповнення усіх ваших бажань. Нехай відбудуться незвичайні, неодмінно радісні події. Більше вдалих і щасливих днів.

Наталія Канатенко, Червонокостянктинівський сільський голова

З Новим 2019 Роком та Різдвом Христовим!

Нехай найголовніше в житті — сім’я — завжди буде поруч. Бажаю, щоб ваше домашнє вогнище ніколи не згасало, а серед любимих вами людей панувало взаєморозуміння. Вірте в те, що всі торішні проблеми назавжди залишаться в старому році, а в Новий Рік ви підете з новими силами!

Іван Шульга, Йосипівський сільський голова

Поспішаю привітати всіх з Новим Роком та Різдвом Христовим!

Нехай на чарівних санях Дід Мороз принесе вам щастя, здоров’я, успіх, удачу і, звичайно, побільше чудес. Щоб всі найзаповітніші і найнеймовірніші бажання збувалися. Тепла і світла, любові і радості, посмішок і гарного настрою вам в наступаючому Новому 2019 році!

Оксана Гончаренко, Водянський сільський голова

Вітаємо вас з Новим роком та Різдвом Христовим!

Нехай у новому році буде щастя неміряно. Нехай не буде жодної хвилини втрачено даремно. Нехай любов доводить до солодкого запаморочення, нехай не буде почуття втоми і виснаження. Вітаємо з Новим Роком! Нехай він позбавить від всіх «оленів» на шляху і подарує вічний стан радості.

Григорій Москалець, директор КУ «Петрівський районний центр з обслуговування закладів освіти»
Людмила Горбанець, голова районної профспілки організації працівників освіти

Ну от і промчав ще один рік. У кожного він пройшов по-різному, багато чого довелося пережити. Не будемо засмучуватися, адже на зміну йому приходить новий рік. І в цьому році ми щиро бажаємо всім, щоб все погане залишилося позаду. Всі мрії нехай збуваються. Нехай в цьому році кожен з нас буде щасливим: самотні зустрінуть свої другі половинки; ті, хто хворіють, — якнайшвидше одужають; ті, хто люблять, — отримають у свою сторону ще більше взаємної любові.

З Новим Роком! З новим щастям!

Дирекція ТОВ «Верес»

Бажаємо невичерпної життєвої енергії на майбутні 365 днів, неймовірної удачі на всі 12 місяців і відмінного настрою на прийдешні 52 тижні. Нехай з першого січня почнеться нове, цікаве, насичене, яскраве життя. Здоров’я вам і близьким.

З Новим 2019 роком!

Дирекція ТОВ «Чечеліївське»

Новорічні свята особливі для кожного з нас. Бажаю здійснення усіх довгоочікуваних мрій, віри у себе та Божої благодаті!

Нехай добрий Дід Мороз діаманти вам особисто доставить і вина золотого наллє! На веселощі і щастя хай не поскупиться! А Снігуронька хай вам усміхнеться так, щоб радість в душі не згасала!

З Новим роком та Різдвом Христовим!

Олександр Поворознюк, генеральний директор ТОВ «Агрофірма П”ятихатська»

Вітаємо вас з Новим роком та Різдвом Христовим!

Хай вогні запалюються не тільки на ялинці, але й у душі, нехай щастя буде не тільки в казці, а й у вашому житті.

Бажаємо чарівної ночі і виповнення мрій, світлої надії і курсу за вітром щастя. З Новим 2019 роком!

Дирекція та профком ТОВ «Агрофірма П’ятихатська»

Вітаю з Новим 2019 роком та Різдвом Христовим!

З приходом нового року люди дають нові обіцянки, змінюються. Нехай зміни в серцях відбуваються лише в кращу сторону! Давайте прикрасимо світ, ставши кращими, ніж були в минулому році. Змінюючись самі, ми міняємо світ! Бажаю позитивних змін у цьому році!

Катерина Галуган, депутат районної ради

Прийміть наші найщиріші вітання з Новим Роком! Бажаємо, щоб у новому році у вас здійснилися найзаповітніші і потаємні бажання, щоб були щасливі і здорові ви і ваші близькі, щоб пані удача не обходила вас стороною, а всі розпочаті справи закінчувалися тріумфально!

Дирекція та профком ТОВ «Водянське»

Нехай наступаючий Новий Рік принесе з собою благополуччя, багато радості і побільше світлих смуг в житті. Бажаю, щоб цей рік балував успіхами і перемогами. Хай рік, який минає, з собою забере всі негаразди. Нехай рік прийдешній сп’янить щастям і везінням у всьому. З Новим Роком!

Віталій Волков, генеральний директор ПП «Дружба»

Вітаємо вас та ваші родини з Новим 2019 роком та Різдвом Христовим!

Нехай цей рік принесе нам багато щастя, удачі, посмішок, тепла і світла. Нехай він буде сповнений яскравими фарбами, приємними враженнями і радісними подіями. Бажаємо всім у новому році бути здоровими, красивими, коханими і успішними!

Дирекція та профком ТОВ «Малинівське»

Вітаємо усіх з Новим 2019 роком та Різдвом Христовим!

Бажаємо щастя, добра, миру, тепла, здоров’я, терпіння, турботи, легкості, любові, віри, надії, бажань, мрій, подій, успіху, настрою, близьких поруч, чудес, благословення, достатку, стабільності, пригод, краси, сили, мудрості. Хай кожен рік, а не тільки поточний, буде самим ідеальним, кращим від попереднього!

Дирекція та профком ПСП «Зарічне»

— Люба, що ти мені подаруєш на Новий Рік?
— Себе, милий!
— Дійсно, адже рік Свині!

* * *

Не знаєте, чим зайнятися на новорічній вечірці? Задайте одне питання: Вінні Пух — свиня чи кабан?
І насолоджуйтеся 90% відповідають — свиня, хоча правильна відповідь — ведмідь.