День металурга та гірника – свято невтомних працівників, котрі вкладають всі свої сили у престижність, відбудову та розвіток нашого району. Робота, яка, дійсно, заслуговує на повагу, адже не секрет, що ця тяжка праця є дуже важливою і потрібною. Щороку керівництво ПрАТ «ЦГЗК»організовує у цей день масштабне свято, демонструючи працівникам свою увагу та пошану.

Цього року традиційно відзначили День працівників металургійної та гірничої промисловості на базі відпочинку «Мрія». Чисте повітря, красиві пейзажі, що ж треба ще для того, щоб гарно провести час? Звісно, теплі слова вдячності від керівництва, привітання. Саме для того, щоб кожен працівник відчув свою значущість, на свято завітали: керівництво ЦГЗК на чолі з генеральним директором Дмитром Шевчиком, його заступником Олексієм Федотовим та Дмитром Васильченком, всі директори за різними спрямуваннями і директори цехів. А ще рудокопів вітали Петрівський селищний голова Світлана Тилик, директор Петрівського кар’єру Олександр Тилик, директор ГТЦ-2 Олег Шитов.

У минулому номері районки ми розповідали, що днями у територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Петрівського району відбувся п’ятий ювілейний випускний бал в Університеті третього віку «На крилах чарівного вальсу». Тож пропонуємо вам невеличку фотодобірку з цієї події.

Районний центр зайнятості провів на базі ФГ «Катрич» зустріч-презентацію з керівником господарства Юлією Тороп, присвячену забезпеченню зайнятості сільського населення та створенню робочих місць.

У заході взяла участь заступник начальника відділу надання соціальних послуг РЦЗ Катерина Овдій. Вона зазначила, що господарство, яке знаходиться в селі Іскрівка, працює з 2006 року, а основним видом його діяльності є вирощування зернових, бобових і олійних культур. Співпраця РЦЗ з ФГ «Катрич» дає позитивні результати. Протягом першого півріччя 2018 року було організовано та проведено стажування на робочих місцях з подальшим працевлаштуванням. У 2017 році було створено 10 робочих місць для проведення тимчасових робіт для осіб, які мають статус безробітного. Таким чином, поєднання зусиль служби зайнятості та роботодавця в особі Юлії Тороп є прикладом ефективної співпраці, спрямованої на забезпечення зайнятості сільчан, створення належних умов для роботи та нарахування заробітної плати.

З 50-річчям вітаємо ніжну, тендітну та любу доньку та сестру Крицьку Олену Віталіївну!

Богу подякую за все, що збулося:
За даль голубину, за синю блакить,
За те, що в житті тобі місце знайшлося,
За те, що живеш ти на зламі століть.

Богу подякую за щастя кохати,
За твою дружну, єдину сім’ю,
У тебе є діти, ти ними багата,
За те, що послав п’ятдесяту весну.

Богу подякую, що сили ще маєш
Здолать перешкоди, що є на путі,
Надійся на друзів, бо добре їх знаєш -
Щаслива стежина у тебе в житті.

Богу подякую - він завжди з тобою,
У кожну хвилину в твоєму житті,
Від нього вся поміч тобі і розрада,
Він щастя несе для твоєї сім’ї.

З любов’ю батьки, брати та їх сім’ї.

Населення. На 1 квітня 2018р. в районі проживало 23,6 тис. осіб. За січень–березень 2018р. чисельність населення скоротилася на 95 осіб.

Ринок праці. За даними обласного центру зайнятості, кількість зареєстрованих безробітних на кінець квітня 2018р. становила 247 осіб.

Оплата праці. Середня номінальна заробітна плата штатного працівника у I кварталі 2018р. становила 5883 грн, що на 33,3% більше ніж у I кварталі 2017р.

Капітальні інвестиції. За січень–березень 2018р. підприємствами та організаціями району освоєно 26,7 млн.грн капітальних інвестицій, що становило 2,2% від загальнообласного обсягу.

21 липня 2018 року Золоте весілля Олександра Михайловича та Олени Карпівни Лук’янових!

Дорогі наші, вітаємо вас з цим гарним ювілеєм та бажаємо прожити ще не один рік разом з нами!

Ваш спільний шлях устелено квітками,
Але не раз доводилось тернями йти.
Та ви завжди опікувались нами,
За що ми вдячні будемо завжди.
За добре серце і невтомні руки
Нехай Господь воздасть належне вам,
Хай вашу щедрість переймають внуки,
А ласка служить оберегом нам.
Тож будьте ви здорові і щасливі!
Хай спільний шлях ваш довго ще цвіте.
Ну а сьогодні ж хай лунає пісня
Про батьківське весілля золоте!

З любов’ю та повагою донька й онуки!

Отже, на минулому тижні «Інгулець» зіграв заключні свої контрольні поєдинки перед офіційним стартом футбольної першості в Першій лізі, і, виходячи з їх результату, схоже, набуває таки оптимальної форми, яка, матимемо надію, дозволить нашій команді й у новому чемпіонаті виступити не менш успішно, ніж у минулому. Тобто, як, напевне, здогадуються наші читачі, в обох цих контрольних спарингах «Інгулець» святкував перемогу. Матч, що відбувся у вівторок, 10 липня, у Запоріжжі, очевидно, для усіх нас був особливо цікавим, адже спаринг-партнер нашої команди краматорський «Авангард» після жеребкування Календаря ігор чемпіонату виявився саме тією командою, в очному протистоянні з якою «Інгулець» розпочне свої виступи в нинішній першості. Тож цей поєдинок мав стати своєрідним тестом до того, аби з’ясувати, наскільки обидві команди готові до цієї офіційної зустрічі. І, здається, маємо усі підстави для обережного оптимізму: «Інгулець» переміг своїх візаві не лише за рахунком 2:1, але й за показниками контролю м’яча, кількістю виграних «мікродуелей» на різних ділянках футбольного поля, та й загалом наша команда упродовж значно більшого відрізку часу володіла ініціативою. Однак, звичайно, перед стартовою грою жодних «шапкозакидацьких» настроїв у наших гравців бути не повинно, адже слід розуміти, що в офіційній грі буде вже зовсім інший «Авангард», аніж він був у товариській зустрічі. Тим більше, знаючи рівень до-свіду наставника краматорців Олександра Косевича, можна й не сумніватися, що він здатен приготувати своїм опонентам чимало малоприємних сюрпризів. Стосовно ж протокольних даних контрольного матчу, що відбувся на полі запорізького стадіону «Титан», то його статистика відзначає, що на голи гравців «Інгульця» – Олега Синьогуба (52 хв.) та Олександра Акименка (55 хв.) гравці «Авангарду» відповіли єдиним забитим м’ячем Олександра Іващенка на 67-й хвилині.

Минулого тижня ювілейну 90-ту річницю від дня свого народження відзначили одразу троє жительок нашого району: Катерина Іллівна Місюра і Пелагея Артемівна Романенко з Нового Стародуба та Віра Назарівна Крот із Зеленого. Від щирого серця вітаємо з цією датою і висловлюємо щиру вдячність за все, що було зроблено вами заради нашого майбутнього. Ваша невтомна праця, подвиг, шанобливе ставлення до людей – це той незрівнянний приклад, який ви подаєте для наслідування сучасній молоді. Тож низький уклін вам до землі, шановні, та велика подяка за все , що Ви зробили і продовжуєте робити для своїх нащадків.

Бажаємо Вам найголовнішого – здоров’я, мирного безхмарного неба, сил та наснаги і далі дарувати тепло ваших посмішок, щастя та благополуччя! Нехай всі проблеми та незгоди обходять стороною, а добро, що Ви робите, повертається сторицею!

Зі щирою повагою: Сергій Завалій - голова районної державної адміністрації; Тамара Сакара - голова районної ради; Віктор Заїка – Новостародубський сільський голова; Інна Беркун – Зеленський сільський голова; Валентина Сибіра – начальник управління соціального захисту населення райдержадіністрації.