Щиро вітаю вас із визначним державним святом – Днем Конституції!

Основний Закон є визначальним чинником забезпечення державного суверенітету України та консолідації суспільства.

Нехай ваше особисте щастя і благополуччя гармонійно поєднується із загальнодержавними інтересами, а трудові досягнення сприяють розвитку Вітчизни.

Бажаю вам міцного здоров’я, творчого натхнення, добробуту і затишку у ваши родинах, мудрості й далекоглядності, високих досягнень, успіхів у праці та нових звершень.

Нехай це свято додасть вам наснаги і творчих здобутків в ім’я процвітання нашої незалежної Батьківщини.

З повагою народний депутат України Анатолій Кузьменко

Щиро вітаю вас із ви-значним святом — Днем Конституції України! Бажаю успіхів і плідної праці на благо українського народу. Нехай це свято додасть вам наснаги і творчих здобутків в ім’я процвітання нашої незалежної Батьківщини. Від усієї душі зичу Вам міцного здоров’я, довгих років життя, миру та благополуччя, звершення усіх планів заради світлого майбуття рідної України!

З повагою Олександр Поворознюк, депутат районної ради

Конституція України стала реальною та дієвою основою розбудови нашої незалежної держави як повноправної учасниці світового співтовариства. Прийняття основоположного документа держави заклало могутній фундамент для забезпечення національної злагоди, соціально-економічного та гуманітарного розвитку суспільства й політичної стабільності в Україні.

Ми продовжуємо будувати нову демократичну країну, в якій громадяни поважають і цінують закони, пам’ятають про свої права та при цьому не забувають про обов’язки. І саме нам потрібно не схибити та не зійти з вірного шляху в час змін і повноцінної самореалізації країни!

Демократичний розвиток ніколи не був легким. А нашій країні – особливо непросто, адже, ствердивши соборність і свободу понад два десятки років тому, сьогодні ми змушені доводити своє право бути самостійними, відстоювати права та свободи в кривавій неоголошеній і підступній війні з агресором.

Повага до Конституції, неухильне дотримання норм Основного Закону –визначальний чинник забезпечення державного суверенітету України та консолідації громадянського суспільства.

Бажаю, щоб демократичні засади, які закріплені в Конституції України, були реаліями нашого сьогодення. Мир і злагода сприяли подальшій розбудові правової держави. Нехай свято відкриває нові горизонти для розвитку та самовдосконалення!

З повагою голова обласної ради Олександр Чорноіваненко

Щиро вітаємо вас із визначним державним святом — Днем Конституції України. Прийняття Основного Закону ознаменувало фундаментальне закріплення нашої незалежності, навіки закарбувало волю українського народу жити у власній суверенній, соборній державі. Конституція наголошує на абсолютній цінності людини, її життя і здоров’я, честі й гідності, недоторканності та безпеки. Основний Закон є визначальним чинником забезпечення державного суверенітету України, консолідації суспільства, створення належних умов для самореалізації особистості. Зі святом вас, дорогі друзі! З Днем Конституції України!

Сергій Завалій, голова райдержадміністрації
Тамара Сакара, голова районної ради

Той, хто не розуміє, скаже: «Що тут відзначати? Офіційне свято!». Насправді Конституція — паспорт країни. Тільки зріла держава може дозволити собі прийняти Основний Закон. Закон дає нам можливість щасливо жити в нашій улюбленій Україні. Від щирого серця зичу міцного здоров’я, бадьорості духу та впевненості у безхмарному конституційному майбутньому нашої спільної держави. Будуймо разом демократичне громадянське суспільство. Слава Україні! З Днем Конституції!

Світлана Тилик, Петрівський селищний голова

ГАННІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА ПЕТРІВСЬКОГО
РАЙОНУ КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ДВАДЦЯТЬ П’ЯТА СЕСІЯ РАДИ СЬОМОГО
СКЛИКАННЯ

Р І Ш Е Н Н Я

від 26 червня 2018 року № 361/7

с. Ганнівка

Про встановлення ставок та пільг із плати земельного податку на території Ганнівської сільської ради на 2019 рік

Керуючись ст..143, 144, Конституції України абзацами другим і третім пункту 284.1 статті 284 Податкового кодексу України та пунктом 24 частини першої статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» Ганнівська сільська рада

В И Р І Ш И Л А:

ГАННІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА ПЕТРІВСЬКОГО
РАЙОНУ КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ДВАДЦЯТЬ П’ЯТА СЕСІЯ РАДИ СЬОМОГО
СКЛИКАННЯ

РІШЕННЯ

від 26 червня 2018 року № 362/7

с. Ганнівка

Про встановлення ставок та пільг зі сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки на території Ганнівської сільської ради на 2019 рік

Керуючись ст.143, 144 Конституції України, ст.266 Податкового кодексу України, пунктом 24 частини першої статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» Ганнівська сільська рада

В И Р І Ш И Л А:

Це державне свято щорічно відзначається на честь ухвалення Конституції незалежної України. Основний Закон Держави Україна був ухвалений 28 червня 1996 року на 5-й сесії Верховної Ради України 2-го скликання. Конституція України набула чинності з дня її прийняття.

З історії прийняття

Спроби прийняти Конституцію в Україні робилися з перших років проголошення незалежності. У 1992-1993 роках під керівництвом першого Президента Леоніда Кравчука був напрацьований перший проект Основного Закону, проте він так і не був прийнятий.

8 червня 1995 року між гілками влади був підписаний Конституційний договір, на підставі якого мала бути розроблена Конституція. У 1996 році була створена спеціальна парламентська комісія під керівництвом депутата Михайла Сироти. 27 червня почався розгляд запропонованого документа у Верховній Раді.

Відкрита влада: час для спілкування

- Сергію Володимировичу, дуже швидко плине час. І відтоді, коли ми з Вами востаннє розмовляли в рамках рубрики «Відкрита влада: час для спілкування», вже минуло півроку. За цей період в районі відбулося чимало подій та змін, тож давайте про це поговоримо. Розпочати спілкування хочемо з актуальної теми – початку жнивної кампанії, - адже район аграрний, і цей сектор є одним з головних наповнювачів його бюджету . Чи розпочалися уже в районі жнива, врожай яких культур збиратимуть аграрії і який розмір заробітної плати наразі отримують працівники сільськогосподарської галузі?

- Дякую за запитання. Взагалі, збір врожаю – це найвідповідальніша пора для аграріїв. Усіма сільськогосподарськими підприємствами району проведено комплекс заходів по підготовці до жнив. Традиційно, основними джерелами фінансування цьогорічної жнивної кампанії є власні обігові кошти підприємств. Кожне підприємство організовує свою роботу так , щоб швидко і без втрат в оптимальні строки зібрати врожай. З огляду на сьогоднішні погодні умови, жнивна кампанія у нас в районі вже стартувала. За оперативними даними станом на 22 червня 2018 року (ми розуміємо, що потім з кожним днем і навіть з кожною годиною цифри будуть змінюватися), вже зібрано 3348 тонн озимого ячменю з урожайністю 18 центнерів з гектара на площі 1860 га та 900 тонн озимої пшениці з урожайністю 30 центнерів з гектара на площі 300 га. Поки що, як бачимо, показники врожайності викликають велике занепокоєння наших аграріїв. Адже якщо зробити порівняння з минулим роком, то поки що вона значно нижча. Зрозуміло, що у аграріїв це викликає певну тривогу. Ми розуміємо, що на показники врожайності значно вплинули погодні умови, зокрема, дуже незначна кількість опадів, які були у нашому районі цього року. А взагалі запланована площа до збирання ранніх зернових у 2018 році в нашому районі становить 37019 гектарів. Тож побажаємо нашим аграріям, щоб їхня праця окупилася сторицею, сонячної погоди на жнива, гарного врожаю, а найголовніше – гарних закупівельних цін на майбутній врожай.

Спортивні новини

Минулої неділі в рамках підготовки до майбутнього чемпіонату України з футболу наш «Інгулець» у Кривому Розі провів перший після перерви контрольний спаринг з командою ФК «Гірник», яка, до речі, цього року знову поновлює свій професійний статус і вже отримала атестат на виступи в Другій лізі. Гра розпочалася на зустрічних курсах, кожна з команд намагалася заволодіти ініціативою і втілити її в бажаний для себе результат. Першими це вдалося зробити господарям: на 15-й хвилині прострільну передачу зі штрафного влучним ударом по воротах «Інгульця» головою замкнув наш колишній одноклубник Андрій Голуб. До речі, в складі господарів на поле цього разу, окрім Голуба, вийшли ще двоє «екс-інгульчан»- Ігор Бука та Сергій Гвоздевич. І схоже, що саме пропущений м’яч змусив наших хлопців пригадати, що вони є вищими і за статусом, і за класом.

Відтак, «Інгулець» додав швидкостей, змусивши «гірників» відійти до власних воріт і зосередитися, переважно, на їх обороні. І все ж втримати бажаний для себе переможний чи навіть нічийний результат господарі не змогли. Уже наприкінці першого тайму рахунок зрівняв новачок нашої команди Артем Козлов. Ну а в другому таймі уже забивали лише футболісти «Інгульця»: двічі відзначився Ніка Січінава і ще один гол на рахунку Гіоргі Кобуладзе, який залишився в команді після розформування «Інгульця-2». Отож підсумковий рахунок товариської зустрічі 4:1 на користь «Інгульця». Слід зазначити, що виступала наша команда у відверто експериментальному складі, тож кількох гравців основи цього дня на полі так і не побачили, зокрема й кращого бомбардира команди Олександра Акименка. Натомість було переглянуто одразу шістьох новачків, хтось із яких, цілком можливо, зможе влитися в ряди нашої команди, посиливши її міць.

ІВАНІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА
ДВАДЦЯТЬ ШОСТА СЕСІЯ СЬОМОГО СКЛИКАННЯ

РІШЕННЯ

від 05 червня 2018 року № 166/7 с. Іванівка

Про встановлення місцевих податків і зборів на території Іванівської сільської ради на 2019 рік

Відповідно до статей 10, 12, 265, 266, 267, 269-289, 293 Податкового Кодексу України, п.24 ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», сільська рада

ВИРІШИЛА:

«Петрівський інклюзивно-ресурсний центр» Петрівської районної ради Кіровоградської області.

Форма закладу: комунальна неприбуткова (некомерційна) установа.

Засновник закладу: Петрівська районна рада Кіровоградської області.

Місцезнаходження закладу: Україна, Кіровоградська область, Петрівський район, смт Петрове вул. Літвінова, 12а

Центр створений з метою забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами від 2 до 18 років на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти, в тому числі і професійної (професійно-технічної) освіти шляхом проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини (далі- комплексна оцінка), надання психолого-педагогічної допомоги та забезпечення системного кваліфікаційного супроводження (крім вихованців закладів дошкільної освіти (ясел – садків) компенсуючого типу, учнів загальноосвітніх шкіл (шкіл–інтернатів).

Вимоги до претендента: