Із року в рік часопис віддаляє
Своїх нащадків далі від війни.
І травень знову й знову нагадає,
Як із життя ішли його сини.

Щороку в травні ми відзначаємо День Перемоги. Дорогою ціною заплатив український народ за участь у най-страшнішій за всю світову історію війні 1939-1945 рр. Не щезне в пам’яті людській, не йде в забуття великий по-двиг і велика трагедія нашого народу - його битва, його перемога над фашистами. Не можна забути тих, хто віддав своє життя задля щастя інших.

День Перемоги – свято і світле, і в той же час сумне. З одного боку – це перемога, звільнення нашої країни. А з іншого - ціна, яку довелося за це заплатити: мільйони життів, ріки сліз і безліч це скалічених доль. Подякувати ветеранам – живим і померлим – за їхній подвиг у день 9 травня – найменше, що ми можемо зробити сьогодні.

Напередодні свята у кожній школі , у кожному класі пройшли уроки Пам’яті, години спілкування, діти відвідали ветеранів війни; у шкільних бібліотеках діяли книжкові виставки «Пам’ять. Подвиг. Життя», «Вони захистили нас», «Ми памятаємо»; у пришкільних музеях Бойової слави пройшли тематичні екскурсії. Упродовж квітня шкільна молодь наводила лад біля пам’ятників солдатам- визволителям, пам’ятних знаків, обелісків.

Шкільне самоврядування долучилося до акції «Ветеран живе поруч», ініціатором якої став територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Пе-трівського району, - діти виготовили власноруч вітальні листівки до Дня Перемоги.

У кожній сім’ї пам’ять про цю війну буде жити вічно. Подвиг нашого народу назавжди залишиться у пам’яті кожного українця.

Низький уклін усім ветеранам за мужність і щира вдячність.

Нехай зігріває нас всіх незгасне світло Перемоги, додає сил та наснаги для добрих справ в ім’я щасливого майбутнього рідної землі.

Тетяна Біденко

На знімках: символічні солдатські трикутники, вітальні листівки, привітання для ветеранів підготували учні шкіл району; тематична виставка «Пам’ять. Подвиг. Життя» у шкільній бібліотеці КЗ «Петрівське навчально-виховне об’єднання «загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-гімназія»