Днями керівники району побували у Водянській та Богданівській сільських радах. На зустрічах в обох громадах Сергій Завалій, Тамара Сакара і Тетяна Панета поспілкувалися з сільськими головами та депутатами сільських рад з питання виконання бюджетів та програми соціально-економічного розвитку території.

Водянська сільська рада

Сільський голова Оксана Гончаренко коротко прозвітувала про стан справ і пророблену роботу за січень-квітень 2018 року та заплановані заходи розвитку території на 2018 рік. Оксана Анатоліївна зазначила, що за чотири місяці поточного року приділялася увага всім сферам: підсипано щебенем дороги в с.Водяне і Маловодяне, придбано меблі в сільський Будинок культури і бібліотеку, повивальний столик та огорожу для ФАПу, бензопилу, лампи освітлення та запчастини для ремонту водопроводу. Виділялися кошти для проведення святкових заходів, підвезення школярів та пільгового перевезення, придбання медикаментів та вакцин і для виплат одноразових допомог громадянам пільгових категорій. У 2018 році заплановано заходи щодо забезпечення пожежною сигналізацією дошкільного навчального закладу, виготовлення документації на земельні ділянки і паспорт сміттєзвалища, встановлення туалету біля сільського Будинку культури, придбання міні-трактора для проведення робіт з благоустрою.

Керівники району, звертаючись до громади, зазначили, що завжди із задоволенням бувають на території, де відчувається єдність громади, небайдужість та ініціативність.

Адже тут завжди порядок, сільський голова знаходить спільну мову з громадою, маючи хоч і невеликі надходження до бюджету, приділяється увага всім галузям. Сергій Володимирович і Тамара Вікторівна подякували водянцям за згуртованість і активність та запросили обговорити питання, що їх хвилюють.

Депутати активно включилися до діалогу та висловили проблему, яка турбує громаду – сполучення з райцентром. Жителі громади часто користуються шкільним автобусом, їдуть в Петрове у справах, до лікарні, що є порушенням інструкції перевезення дітей. Була спроба відкрити регулярний рейс, але перевізник відмовився від нього, бо маршрутка їздила напівпорожня,через те, що люди все одно сідали в шкільний автобус.

Сергій Завалій і Тамара Сакара висловили думку, що потрібно провести сходи громадян, де роз’яснити про заборону користування шкільним автобусом і поступово формувати звичку населення їздити громадським транспортом. Щодо перевізника, тут можна перейняти досвід Малинівської сільської ради, яка частково компенсує витрати перевезення своїх жителів за кошти сільського бюджету.

Обговорювали на зустрічі і питання медичного обслуговування,а насамкінець оглянули облаштовану в 2017 році обрядову залу.

Богданівська сільська рада

Цього ж дня голова райдержадміністрації Сергій Завалій, голова районної ради Тамара Сакара та перший заступник голови райдержадміністрації Тетяна Панета відвідали Богданівську сільську раду.

У приміщенні сільської ради вони зустрілися з представниками депутатського корпусу та активістами громади.

Богданівський сільський голова Сергій Доцяк доповів, що бюджет сільської ради перевиконується, і це дає змогу здійснювати й планувати необхідні для громади заходи. Так, у 2018 році заплановано провести поточні ремонти у сільському Будинку культури і дошкільному навчальному закладі, придбати туди меблі і реконструювати каналіза-ційну систему та систему опалення. Планує сільська рада здійснити і капітальний ремонт автошляхів по двох вулицях с.Богданівки та с.Солдатського, де дороги до цього часу не мали асфальтового покриття. З цього приводу вже зроблена відповідна документація, а підрядна організація виїжджала на об’єкти і визначала об’єми робіт. Крім того, буде проводитись підсипання щебенем та грейдерування інших доріг населених пунктів сільської ради.

Сергій Доцяк поділився також амбітними планами щодо розбудови в селі парку відпочинку. Завдяки участі в ра-йонній програмі «Майбутнє – спільна справа» мають надію отримати грантові кошти для співфінансування заходів з облаштування нового місця дозвілля.

Сергій Завалій і Тамара Сакара схвально відгукнулися про роботу депутатського корпусу і сільського голови та зазначили, що сільська рада має всі можливості для розвитку.

Спілкування з очільниками району проходило досить активно, у формі діалогу. Як і в більшості громад, обговорювалися питання децентралізації, медичної реформи, ремонту доріг тощо.

За матеріалами прес-служби РДА