Законами України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та «Про жертви нацистських переслідувань» ветеранам війни передбачена виплата щорічної разової грошової допомоги до 5 травня.

Згідно із механізмом виплати зазначеної допомоги Пенсійний фонд України забезпечує подання місцевим органам соціального захисту населення списки осіб, які мають право на отримання зазначеної допомоги та перебувають на обліку в органах Пенсійного фонду.

Міністерство оборони, Міністерство внутрішніх справ, Міністерство надзвичайних ситуацій, Міністерство інфраструктури, Адміністрація Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, Державна податкова служба, Державна судова адміністрація, Служби безпеки, Управління державної охорони забезпечують подання списків осіб, які не перебувають на обліку в місцевих органах Пенсійного фонду України.

Урядом 02 березня 2016 року прийнято постанову №141 «Деякі питання виплати у 2016 році разової грошової допомоги, передбаченої Законами України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» і «Про жертви нацистських переслідувань».

У Києві відбулась акція на підтримку Надії СавченкоУкраїна закликає генерального секретаря Організації Об’єднаних Націй Пан Гі Муна посилити тиск на Росію, щоб звільнити ув’язнену й засуджену в Росії льотчицю, народного депутата Надію Савченко. Про це йшлося під час телефонної розмови Президента Петра Порошенка з генсеком ООН.

Звільнити нашу співвітчизницю закликав Путіна під час телефонної розмови президент Сполучених Штатів Барак Обама. Раніше з цього приводу відбулася розмова Ангели Меркель із господарем Кремля, і той пообіцяв, що українку відпустять на Батьківщину після вироку суду. Негайно звільнити Надію Савченко та виконувати Мінські домовленості, зокрема щодо звільнення всіх заручників, закликали російську владу посли країн «Великої сімки» в Україні.

У Києві відбулась акція на підтримку Надії Савченко

Прийміть щиросердечні вітання з нагоди вашого професійного свята – Дня Служби безпеки України!

Служба безпеки є державним правоохоронним органом особливого призначення. Вона має стояти на сторожі законних інтересів держави та прав громадян, захищаючи від злочинних посягань суверенітет, конституційний лад, територіальну цілісність України. Сьогодні це актуально, як ніколи.

Впевнений, що працівники Служби безпеки України з честю виконуватимуть покладені на них обов’язки з дотриманням принципів законності, справедливості.

З нагоди свята бажаю вам міцного здоров’я, щастя, успіхів у всіх починаннях, миру і злагоди, нових професійних досягнень і добробуту. Нехай щодня ваше життя буде щасливим і радісним, а в сім’ях панують тепло і затишок. Невичерпної енергії вам, сил і наснаги в такій важливій сфері діяльності, як ваша.

Зі святом вас!

Голова обласної ради О.Чорноіваненко

У цей день ми вітаємо усіх військових, які у лавах Національної гвардії України служать справі зміцнення обороноздатності та підвищення безпеки нашої держави. Кожна країна в світі пишається своєю гвардією, пишається вами і Україна, тому що ви - справжні лицарі, які стоять на захисті нашої безпеки! На наших військових покладена священна місія – боронити рідну землю, забезпечувати мирне життя свого народу.

Рік тому, скориставшись руйнацією системи влади в Україні, на нас напав жорстокий та сильний ворог. Ми не могли йому  протистояти - армія була майже зруйнована. Тоді було створено Національну гвардію, яка гідно захищає Україну. Саме ви одними з перших вступили в бій з терористами на Сході України та зупинили їх, дехто навіть ціною свого життя. Вічна слава Героям, які загинули, захищаючи Батьківщину. Ми пам’ятаємо...

Нехай народна повага надихає вас на нові звершення у служінні Україні. Бажаю вам міцного здоров’я та стійкості, мужності та відваги. Щастя та добра вам і вашим родинам, миру та спокою на нашій українській землі.

Голова обласної ради О.Чорноіваненко

Прийміть найщиріші вітання з прекрасним святом – Міжнародним днем театру!

Цей святковий день об’єднує не лише театральних акторів, режисерів, усіх працівників театру, але й численних глядачів, шанувальників цього дивовижного мистецтва. У колах діячів культури  серцем української культури називають Кіровоградщину. Вона є колискою професійного українського театру, заснованого корифеями М.Кропивницьким та І.Тобілевичем. Також слід зазначити, що саме у місті народився перший реалістичний театр.

Прийміть щиру подяку за ті добрі думки й почуття, які ви своєю творчістю пробуджуєте у людях, за те, що театр продовжує радувати і захоплювати майстерністю акторів, дивовижною атмосферою творчості. Від усього серця зичу міцного здоров’я, миру, щастя й добробуту, нових досягнень та всеосяжної глядацької любові! Хай ваш постійний творчий пошук і надалі буде направлений на збереження і примноження кращих театральних традицій та подальший розвиток сценічного мистецтва.

Голова обласної ради О.Чорноіваненко

Петрівська районна державна адміністрація оголошує конкурс на заміщення вакантної посади головного спеціаліста відділу ведення Державного реєстру виборців апарату районної державної адміністрації.

У конкурсі на заміщення вакантної посади головного спеціаліста відділу ведення Державного реєстру виборців апарату райдержадміністрації можуть брати участь громадяни України, які мають вищу освіту відповідного професійного спрямування (бажано – юридичну) за освітньо - кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста, стаж роботи за фахом на державній службі на посаді провідного спеціаліста не менше 1 року, або стаж роботи за фахом в інших сферах не менше 3 років, досконало володіють персональним комп’ютером та вільно володіють державною мовою.

Заяви на участь у конкурсі приймаються протягом 30 календарних днів з дня опублікування оголошення в газеті. Додаткова інформація щодо основних функціональних обов’язків, розміру та умов оплати праці надається відділом кадрової роботи апарату районної державної адміністрації.

У рамках виконання законодавства про декомунізацію у даний час проводиться перейменування вулиць, провулків та інших об’єктів топоніміки та внесення відповідних відомостей до паспорта громадянина України.

Зміна штампу реєстрації місця проживання/перебування та внесення відомостей про перейменовану вулицю у паспорті проводиться за зверненням особи до підрозділу Управління Державної міграційної служби в Кіровоградській області за місцем її реєстрації. Послуга надається безоплатно.

Наразі законодавчо не визначено строки внесення у документи відповідних коректив. Як правило, це здійснюється за необхідності чи під час звернення громадян до підрозділів міграційної служби з інших питань.

 УДМС України в Кіровоградській області

На виконання Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» (від 24.12.2015 №911-VIII) Урядом 25.12.2015 року схвалено постанову Кабінету Міністрів України №1181 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України», якою з 1 січня поточного року змінено порядок призначення допомоги дітей одиноким матерям та тимчасової державної допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів.

Як визначається розмір допомоги з 1 січня 2016 року?

Допомога на дітей одиноким матерям надається у розмірі, що дорівнює різниці між 100% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та середньомісячним сукупним доходом сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців.

Станом на 1.01.2016 року прожитковий мінімум становить:

– для дітей віком до 6 років – 1167 грн;

– для дітей віком від 6 до 18 років – 1455 грн;

– для дітей віком від 18 до 23 років (за умови навчання) – 1378 грн (у розмірі як для працездатних осіб).

Тимчасова допомога надається на дітей у розмірі, що дорівнює різниці між 50 відсотками прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та середньомісячним сукупним доходом сім’ї у розрахунку на одну особу за попередні шість місяців.

директор школи Людмила Ганжа з Тетяною Волосянко, ученицею 5 класу, Марією Шульгіною, ученицею 9 класу, нагородженими районною стипендією «Обдарованість» (червень 2015 року)Народна мудрість – це мірило людського життя. Саме у ній утілений життєвий досвід поколінь. Щодня переконуєшся у справедливості кожної перлини фольклору.

І дійсно так: велике починається з малого. Швидко плине час. Ще недавно немовля на руках гойдали – а вже час до школи йти. Саме тут роблять свої перші кроки у життя майбутні учені, політики, спортсмени, лікарі, співаки, художники… Школа – це колиска, у якій народжуються, розвиваються здібності і таланти дітей. І не важливо, який це навчальний заклад: гімназія, ліцей, колегіум чи звичайна сільська школа. У містах жителів не здивуєш різноманітністю «альма матер». А для села школа – це не тільки осередок освіти, а й той невидимий стержень, який тримає саме село під бурями «сучасних» реформ, змін влади.

Саме такою колискою здібностей і талантів для багатьох її і нинішніх учнів, і випускників стала Богданівська загальноосвітня школа І –ІІ ступенів, яку з любов’ю у селі називають «Школа над Інгульцем». Хоча навчальному закладу вже більше сімдесяти років, тут створені всі умови для навчання і виховання дітей: затишні класні кімнати, комп’ютерний клас, підключений до мережі Інтернет, оновлена їдальня, облаштований внутрішній туалет, поповнений спортивний інвентар. Щороку, за активної підтримки батьків і спонсорів, школа оновлюється, змінюється на краще.

40 днів без Олексія Лисенка…40 днів без Олексія Лисенка…

Час не йде і навіть не біжить - він стрімко несеться. Ось уже 40 днів минуло з тих пір, коли отримав шокуючу звістку: Олексія більше немає з нами...

У житті трапляється всяке - люди народжуються, навчаються, працюють, закохуються, дружать, часом сваряться, ображаються, роблять помилки. Це ЖИТТЯ... Поки ти дихаєш, думаєш, рухаєшся, поки є сонце, небо, повітря, можливість боротися за себе, відстоювати свої переконання - багато можна виправити. Але часом трапляються незрозумілі, дикі, несправедливі події. Доля дає якийсь божевільний збій…

Пам’ятаю той сонячний лютневий день. Яскраве сонце, синє небо, святковий настрій, адже сьогодні, 17 лютого, мій день народження. Дзвінок однокласника, який зателефонував увечері, не віщував ніякої біди. Звичайна розмова: «Як справи? Все добре?». Пауза в телефоні, а потім: «Максиме, сьогодні загинув Льоша Лисенко…».

Не можу передати словами ті почуття, які я відчув у ту мить... Розпач, прикрість, горе, невимовна туга і розуміння того, що навічно втратив друга.

Олександр Гузовський та Алла ГорністоваЖитель смт Балахівки Олександр Гузовський,  маючи шістнадцятирічний стаж машиніста екскаватора (ЕКГ - 8), був призваний до Збройних Сил України 10 червня 2015 року. Службу проходив у 26-й бригаді важкої артилерії, воював під Зайцевим, Артемівськом, Слов’янськом, має статус учасника бойових дій у зоні АТО.

Нещодавно знаходився на лікуванні та реабілітації в Петрівській районній лікарні, де був дбайливо доглянутий і поставлений на ноги, за що висловлює щиру подяку волонтерській організації «Допоможемо воїнам Петрівщини», зокрема її голові Аллі Павлівні Горністовій, а також медичним працівникам Петрівської центральної районної лікарні, і, передовсім, завідуючому терапевтичним відділенням Григорію Васильовичу Соколову, старшій медсестрі Валентині Миколаївні Снісаренко, медичному та обслуговуючому персоналу, які допомагали йому у лікуванні.

Олена Приходкова

танцювальний колектив «Ромашка» ДНЗ «Рудана»Весна – неповторна пора року, адже кожен новий день наповнений подіями… Ти тільки придивись, прислухайся… Що може бути чарівнішим, ніж пробудження природи! Набухають бруньки, з’являються липкі зелені листочки, з землі пробиваються перші квіти – а це така радість, таке щастя! А яке небо! Воно несказанно чисте, синє – синє, а в ньому летять і летять пташки…

Минулого тижня цієї прекрасної пори, в районному Будинку культури відбувся другий відбірковий тур дитячого фестивалю художньої самодіяльності учнівської молоді «Інгулецька росинка» серед представників Центрального, Луганського та Новостародубського освітніх округів. Мета даного заходу - спонукання молоді до активної участі у різноманітних творчих проектах, підвищувати мистецький потенціал, відкривати нові юні обдарування та запалювати яскраві зірочки у вокальному, естрадному, театральному та хореографічному жанрах. Змагалися учасники у чотирьох вікових категоріях: 5-8 років, 9-12 років, 12-15 років, 16-17 років. Дитячі творчі колективи дарували пісні, танці, хореографічні композиції, позитивну енергію, хороший настрій. До складу журі увійшли: Григорій Москалець – начальник відділу освіти Петрівської районної державної адміністрації, Тетяна Швець – методист районного методичного кабінету при відділі освіти, Валентина Бойко –директор центру дитячої та юнацької творчості.

Це лише один з реформаційних кроків, передбачених проектом Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення порядку приєднання до електричних мереж», який 16 березня схвалений на засіданні Уряду.

Як повідомляв раніше Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, цей законопроект, в разі його прийняття, сприятиме спрощенню процедури приєднання до електричних мереж та забезпечить поліпшення позицій України у рейтингу Світового банку DoingBusiness за показником «Підключення до електромереж».

Окрім відміни дозволів, законопроектом передбачається перехід від отримання дозволу на порушення об’єктів благоустрою (земляні та ремонтні роботи) до повідомного принципу (повідомлення - за 5 днів до початку робіт, зараз дозвіл – 10 днів) для стандартних приєднань; подання заяви для стандартного приєднання як письмово, так і в електронному вигляді, подання спрощених графічних матеріалів щодо розміщення електроустановки (замість викопіювання з топо-графо-геодезичного плану в масштабі 1:2000); зменшення строку розгляду заяви та направлення договору на приєднання від електропередавальної організації замовнику протягом 3 днів (згідно постанови НКРЕКП – 5 днів).

Також документом встановлюються строки надання послуги з стандартного приєднання електроустановок до електричних мереж електропередавальної організації: І ступінь потужності - 15 робочих днів; ІІ ступінь потужності - 25 робочих днів (згідно Постанови НКРЕКП - 30); ІІІ ступінь потужності - 35 робочих днів (згідно Постанови НКРЕКП - 45); За необхідності будівництва та відведення земельної ділянки -135 робочих днів.

Нагадаємо, проект Закону розроблений Мінрегіоном на виконання пункту 21 Плану дій щодо імплементації кращих практик якісного та ефективного регулювання, відображених Групою Світового банку у методології рейтингу «Ведення бізнесу» на 2016 рік, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 16.12.2015 № 1406.

2 березня законопроект був схвалений на засіданні Уряду із доопрацюванням з Міненерговугілля та Мінекономрозвитку у частині виключення норм щодо стандартного комплексного приєднання, здійснення контролю за обґрунтованістю технічних умов НКРЕКП.

інформацію надає Сергій КіяшкоНебезпечне захврювання вже зовсім поруч!

На цьому тижні у сесійній залі райради відбулося засідання надзвичайної протиепізоотичної комісії, на якому були присутні голови сільських і селищних рад, керівники свиногосподарств району, представники Петрівського лісництва ДП Долинського лісгоспа і районного товариства мисливців та рибалок. На черзі дня розглядалося питання про вжиття невідкладних заходів з недопущення занесення збудника африканської чуми свиней на територію району та стан готовності на випадок винекнення цього захворювання.

Головний державний інспектор управління ветеринарної медицини Петрівського району Сергій Кіяшко інформував про проведення профілактичних заходів на території нашого району, у зв’язку із виникненням даного захворювання в селі Войнівка Олександрійського району Кіровоградської області, що становить цілком реальну загрозу поширення захворювання на територію нашого регіону.

Управління ветеринарної медицини в Петрівському районі нагадує про необхідність безумовного дотримання наступних правил:

- утримувати свиней виключно у закритих приміщеннях, не допускаючи їх вигулу та контакту з іншими тваринами;

- не купувати тварин у невстановлених для цього місцях та без супровідних ветеринарних документів;

- обслуговувати тварин лише у змінному спецодязі, використовуючи окремі засоби догляду та інвентар;

- не дозволяти відвідування господарства та тваринницьких приміщень стороннім особам;

- забезпечувати закритий режим роботи господарства;

- у випадку прояву будь-яких ознак захворювання у тварин - невідкладно звертатися до лікаря ветеринарної медицини;

- не забивати хворих свиней та не переробляти туші захворілих тварин;

- утриматися від утримання свиней у приватному господарстві, якщо ви мисливець, або з якихось причин маєте постійний контакт із дикою фауною;

- не згодовувати свиням харчові відходи, що містять свинину чи продукти забою без термічної обробки.

Дотримання вищевказаних елементарних заходів убереже ваших тварин від захворювання на африканську чуму свиней, а вас – від непередбачуваних матеріальних втрат.

У разі підозри на африканську чуму свиней - телефонуйте до Петрівської районної лікарні ветеринарної медицини та управління ветеринарної медицини в Петрівському районі за номерами 9-64-64,9-72-06, 0965909223, 0975376461.

Управління ветеринарної медицини в Петрівському районі.

Володимир і Наталія Кононенки зі своїми майстерними вихованками.І знову - найсильніші!

Плануючи підготовку збірної команди дівчат 2001-2002р.н. до виступів в обласній спартакіаді школярів, колектив тренерів-викладачів за підтримки директора «Агрофірми «Маріампольська» та директора ДЮСШ «Олімп» організували виїзд команди дівчат до Кривого Рогу для участі у Всеукраїнському турнірі з гандболу, який проходив у цьому місті з 5 по 7 березня 2016 року, і в якому, окрім наших спортсменок, взяли участь команди Запоріжжя, Херсону і 3 місцевих команди з Кривого Рогу. Наші дівчата виступили дуже достойно і зайняли 3 місце після двох криворізьких команд, які грають в різних лігах України.

А 16-17 березня в м. Кіровоград команда Луганського відділення ДЮСШ «Олімп» взяла участь в обласній спартакіаді школярів серед дівчат і хлопців. У змаганнях взяли участь 12 команд від шести районів області. І ось уже вп’ятнадцяте поспіль перше місце зайняла команда нашого району, яка на протязі усіх цих років незмінно ставала переможницею обласних змагань. Суперниками дівчат були гандболістки м. Кіровограда, Олександрії, Знам’янки, Бобринця та Олександрівки. Пройти до фіналу нашим дівчатам дозволила впевнена, розгромна перемога над спортсменками з Олександрівського району з рахунком 18:3. А в матчі за 1 місце луганчанки зустрілися з командою Знам’янки. Гра видалася бойовою та напруженою, і з рахунком 14:11 перемогу здобули наші дівчата, хоча по ходу зустрічі певний час поступалися своїм опоненткам. Тим почеснішою стала ця перемога, здобута у важкому, але дуже захоплюючому двобої.

Команда хлопців з Луганського відділення ДЮСШ «Олімп» зайняла 5 місце. Слід зазначити, що тут за нашу команду виступали учні на 2 роки молодші від своїх суперників.

Віра Смєлова, директор ДЮСШ «Олімп», заслужений тренер України.

На знімку: Володимир і Наталія Кононенки зі своїми майстерними вихованками.

Згідно з офіційною статистикою, крадіжка є найбільш поширеним злочином в Україні. Крадіжки грошей, велосипедів, продуктів в супермаркеті, одягу в магазині, речей з автомобіля – все це відбувається щоденно. Українським законодавством передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність за вказані протиправні дії, - попереджує начальник Петрівського відділення поліції, майор поліції Олександр Лисенко.

 Кримінальна відповідальність за крадіжку

Юридичне визначення крадіжки передбачене в статті 185 Кримінального кодексу України (далі – КК України), згідно з якою це «таємне викрадення чужого майна». Викрадення завжди полягає в активній поведінці винної особи, спрямованій на незаконне та безоплатне вилучення чужого майна поза волею власника.

Ніна Сьюзан АстромНаша Петрівська виправна колонія № 49 час від часу дивує незвичайними, до деякої міри навіть фантастичними подіями. В пам’яті читачів районки ще досить свіжі спогади про події кількарічної давнини, коли з території установи, як у якомусь з карколомних кіновестернів, було зроблено спробу організації втечі за допомогою сучасного вертольота. А на цьому тижні тут відбулася ще одна доволі незвичайна річ: в рамках концертного туру установами виконання покарань в колонії пройшов благодійний концерт відомої фінської співачки, лауреата Євробачення 2000-го року – Ніни Сьюзан Астром. Погодьтеся – такий виступ міг би стати помітною подією навіть в столиці, то що вже казати про місце позбавлення волі. Слід зазначити, що цей виступ був організований Всеукраїнською Міжконфесійною Християнською Місією «Духовна та благодійна опіка в місцях позбавлення волі».

Подібний захід проводиться в установі вперше, а тому викликав значний інтерес не лише засуджених, але й співробітників установи. Під час заходу використовувалась дуже потужна підсилюючи апаратура, а оскільки концерт проходив в приміщенні актового залу, то всі присутні мали можливість отримати задоволення від гарно поставлених і виконаних пісень.

Ось що розповіла сама співачка перед початком свого виступу: «У мене вже є досвід проведення подібних концертних турів. Побувавши в України, у мене склалося таке відчуття, що ваша країна дуже схожа на Фінляндію. Тут відчувається свобода і відкритість людей. У чомусь ми, фіни, й ви, українці, дуже схожі. Це країна контрастів... Ваші серця відкриті до того послання, яке ми несемо, і здається, що ви хочете це чути і сприймати. Це для нас чудово.”