З настанням теплої погоди працівники Петрівського лісництва знову поринули у свої повсякденні турботи по створенню нових лісів та збереженню існуючих. У цьому році, незважаючи на відсутність фінансування з боку держави, буде створено 8,4 га нових лісів та додатково 1,0 га плантації сосни для реалізації до новорічних свят, поправлені насадження посадки попередніх років на площі 10,0 га.

Усі ці роботи проводяться з єдиною метою - примножити лісистість району, покращити екологічний стан навколишнього середовища, протидіяти ерозії та сприяти підвищенню родючості сільськогосподарських культур.

Працівники лісництва проводять ці роботи заради людей, які проживають в районі та других областях.

3 настанням тепла всі потягнулись на природу і, звичайно ж, туди, де росте ліс - в тінь від сонця, затишок від вітру, чисте повітря від пилу.

Недарма на площах створених лісових насаджень в районі існують близько 36 баз відпочинку не тільки нашого району, а і сусідніх областей. Але є і друга сторона присутності відпочивальників після їх відвідин лісу - це бруд, сміття, поламані та понівечені молоді дерева.

Тому ми просимо всіх, хто виїжджає на природу, вести себе цивілізовано, пам’ятаючи, що ліси створено не тільки для вас, а і для майбутніх поколінь, що в цю справу вкладаються величезні кошти держави та нашого підприємства. Ще одна величезна біда лісництва та й усього району, спалювання сухої трави, очерету понад берегами. Треба зрозуміти, що, спалюючи траву та очерет, ми піддаємо ризику загибелі лісові насадження, завдаємо непоправної шкоди гніздуванню диких птахів та місцям проживання диких тварин.

Особливо стараються в цьому плані жителі села Новий Стародуб, смт.Балахівка, с.Богданівка, а ще - працівники залізничної колії залізорудного кар’єру.

Тому працівники Петрівського лісництва закликають всіх берегти лісові насадження – бо це все наше спільне народне надбання.

Валерій Любченко, лісник ДП «Долинського лісгоспу», Петрівського лісництва