Волонтерство – це найсвітліша та найкрасивіша місія за покликом душі. Долучати до волонтерства та розповідати про важливість цієї справи потрібно з дитячих літ. Усвідомлення важливості цього напрямку діяльності спонукає проводити на базі Петрівського ЦДЮТ засідання Координаційної ради волонтерських загонів учнівської молоді. Нещодавно, аби ознайомити дітей зі своїми планами роботи, сюди завітала голова ГО «Допоможемо воїнам Петрівщини» Алла Горністова. Вона розповіла дітям про останню поїздку на полігон, про те, як доводиться жити нашим солдатам, яких речей не вистачає, й за що вони безмірно вдячні (листівки від дітей – вони, як обереги). Отже, напередодні Великодня Алла Горністова, разом із волонтерами та благодійниками, планує відправляти посилки нашим петрівським захисникам. Тому вона закликає, щоб діти долучилися та підготували адресні посилки до свята своїм односельчанам, котрі боронять їхні життя. Алла Павлівна від імені захисників подякувала дітям за новорічні привітання, листівки. Попрохала юних волонтерів дізнатися, чи є у когось старенькі, але робочі телевізор чи пральна машинка, адже нашим захисникам вони дуже б покращили побутові умови. Поширити інформацію про пошуки медичної сестри на контрактну службу у танковий батальйон. Прослухавши виступ Алли Горністової, було вирішено: розпочати щорічну акцію «Великдень разом», збирати книги та спортивний інвентар для акції «Дозвілля солдата».

Цього ж дня провели акцію «Перші паростки життя»: було розроблено інфографіку, яку учасники роздавали жителям району, розклеювали на дошках оголошень. Ми сподіваємося, що проблеми випалювання сухої трави, через яку гине велика кількість тварин, знищення первоцвітів просто заради хвилинного задоволення та проблеми забруднення повітря димом – не залишать байдужими нікого!

Оксана Ліщенюк

На знімках: голова ГО «Допоможемо воїнам Петрівщини» Алла Горністова разом із юними волонтерами; проведення акції «Перші паростки життя».