Прощальний акорд прозвучав у дитячих садочках району. Прощавай, безтурботне дитинство!

У дошкільних навчальних закладах смт Петрового вже відбулися випускні бали. Так само красиво і не менш урочисто пройшли вони у дитсадках нашого району.

Перший бал у житті… Згодом будуть інші, але цей - перший - бал «Прощання із дитинством» у маленьких сердечках залишиться назавжди.

Урочиста зала, чарівні дівчатка у бальних сукнях, елегантні хлопчики, схви-льовані батьки та вихователі. На обличчях дітей – усмішки. Вони так чекали та готувались до цього дня - чи не найвидатнішої події у їхньому маленькому житті. І ось перші звуки прощального вальсу, яскраві таночки, веселі пісні, а сум огортає душу. Сльозинки котяться по обличчях вихователів і батьків, а діти наївно та щиро посміхаються їм у відповідь. У своїх віршах маленькі випускники згадували щасливі миті, проведені у садочку, прощалися з улюбленими іграшками, висловлювали свої мрії на майбутнє, дякували усім працівникам за щиру турботу. Слова вдячності малята висловили тим, хто протягом кількох років допомагав їм пізнавати світ, рости вихованими, здоровими і чуйними, тим, хто піклувався і дбав про них: завідуючим, вихователям, музичним керівникам, нянечкам, медсестрам, працівникам кухні. Навіть через багато-багато років малята пам’ятатимуть і перші казочки, і прогулянки, і свята в садочку, і перші незграбні літери, написані власноруч під дбайливим поглядом вихователів, і смачну кухню, і чисте подвір’я, і музичні заняття. Незабутніми будуть і перші нагороди : медалі у змаганнях з поїдання вареників, із фехтування виделками, за влучне метання подушок під час тихої години, «Аріна - збиті коліна» тощо…

Віриться, що все, чому вони навчилися у стінах садочка, допоможе у майбутньому знайти свій шлях у житті, бути чесними людьми, гідними громадянами України.

Дитинство – щасливий час. Тож побажаймо, щоб у кожного малюка в дорослому житті обов’язково здійснилася його заповітна дитяча мрія родом із дитинства...

Тетяна Біденко

На знімках: випускники Володимирівського ДНЗ «Малятко» вже готові підкорювати перші шкільні сходинки : он як вправно складають шкільне приладдя ; Ось вони – випускники ДНЗ «Колосок» с. Козацьке - веселі, позитивні, яскраві , талановиті; танок «Варенички» у виконанні до-шкільнят с. Козацьке.