Кожного року у перший день літа ми святкуємо День захисту дітей. Саме цього дня дітлахи отримують масу позитиву та заряд бадьорості на всі канікули. Для петрівської ж дітлашні нинішнє свято виявилося особливо вдалим, адже веселі розваги тривали упродовж двох днів. Зокрема, окрім загальнорайонного, свято для малечі Петрового влаштувала і Петрівська селищна рада. Воно відбулося в суботу, 2 червня.

Привітала дітей з чим чудовим святом і приходом літа Петрівський селищний голова Світлана Тилик. Окрім найкращих побажань, вона висловила свою захопленість сучасним поколінням і нагородила найталановитіших юних петрівчан, котрі дивують своєю активністю і творчістю. Тому, коли ви побачите на вулиці дитину, одягнену в футболку з написом «Я люблю Петрове», знайте, що це один з тих, хто становить гордість нашого селища.

Шквал емоцій викликав дрон, що піднявся в небо. Дітлахи з величезною цікавістю спостерігали за його польотом.

Концертна програма проходила у переплетенні цікавих конкурсів і виступів юних талантів. Конкурси були різноманітні як для дітей, так і для батьків, як індивідуальні, так і командні. Атмосфера свята була сповнена щирістю, ра-дістю, доброзичливістю. Всюди лунали дзвінкі голосочки щасливих дітлахів. У кожній грі визначали переможців, але солодкі подарунки отримали всі, бо ж у День захисту дітей ніхто не повинен залишитися обділеним.

Хотілося б відзначити активну ведучу, яка влучними словами підбадьорювала учасників. Радували своїми виступами вихованці Петрівської дитячої музичної школи, а саме - хореографічний ансамбль «Карамельки» і вокальний ансамбль «Лілея», а також гості з Кривого Рогу. Юні артисти продемонстрували високий рівень підготовки, різноманітний танцювальний репертуар. Величезна кількість яскравих виступів залишиться у пам’яті надовго.

Не можна залишити поза увагою і атракціони. Діти радісно скакали на батуті, з’їжджали з величезної надувної гірки, стріляли у тирі та кружляли на каруселі. Кожен, хто мав білети, міг безкоштовно обміняти їх на щось смачненьке.

Особливо радували дітлахів аніматори у костюмі ведмедиків, з якими всім хотілося фотографуватися й обійматися, а ще, для фотосесій, були облаштовані дві дуже красиві фотозони. Також працювала арт-студія, де всі бажаючі мали можливість перевтілитися у звірят.

Надзвичайно цікавим для дітлахів стало троль-шоу «У пошуках щастя», захоплюючий сюжет якого не залишив байдужою жодну дитину - було помітно, як очі то горять, то наповнюються сумом. Талановита акторська гра, яскраві костюми і декорації – все це зумовило казкову атмосферу.

Під час однієї зі сценок казкові тролі розсіювали пилок щастя, який розвіявся всюди, тож учасники свята не мали вибору, усі вони повинні стати щасливими. Побажаємо ж, щоб це щастя було не тільки в дитинстві, а крокувало з юними петрівчанами пліч-о-пліч впродовж всього життя.

Оксана Ліщенюк.

На знімках: нагородження юних петрівчан; концертні виступи.