Управління соціального захисту населення Петрівської районної державної адміністрації Кіровоградської області повідомляє.

Постановою Кабінету Міністрів України від 27 квітня 2018 р. № 329 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України та визнання такою, що втратила чинність, постанови Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2016 р. № 1022» передбачено:

Установити, що з 1 травня 2018 р. призначення житлової субсидії здійснюється лише після подання нових заяви і декларації, якщо у складі домогосподарства є:

– внутрішньо переміщені особи;
– особи, члени сім’ї яких не зареєстровані за адресою домогосподарства;
– особи, які є орендарями житлових приміщень (будинків);
– особи, які зареєстровані в житловому приміщенні (будинку), але фактично в ньому не проживають;
– особи, які відповідають вимогам, визначеним в абзацах другому — четвертому підпункту 3 пункту 6 Положення про порядок призначення житлових субсидій а саме:
– якщо у складі домогосподарства або у складі сім’ї члена домогосподарства є особи, які станом на 07.2017 досягли 18-річного віку, і в період з 01.07.2017 по 31.12.2017 (період за який враховуються доходи під час призначення субсидії з травня 2018 року);
– за інформацією ДФС, Пенсійного фонду України, у них взагалі відсутні доходи, які враховуються під час призначення житлової субсидії;
– або вони отримували середньомісячний сукупний доход менший, ніж розмір мінімальної заробітної плати, встановленої на 07.2017;
– вони не сплатили єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у розмірі, не меншому ніж мінімальний, сумарно протягом трьох місяців у періоді з 01.07.2017 по 31.12.2017.

Вищезазначеною постановою також передбачено, що під час призначення житлової субсидії враховуються також доходи членів сім’ї особи із складу домогосподарства у разі, коли їх зареєстроване (фактичне) місце проживання відмінне від адреси домогосподарства.

За більш детальною інформацією звертайтесь до уповноважених представників сільських, селищних рад за місцем проживання та до управління соціального захисту населення, що розташоване за адресою:

смт Петрове вул. Центральна, 32,
телефон „гарячої лінії” – (05237) 9-63-33

Начальник управління соціального захисту населення районної державної адміністрації Валентина СИБІРА