10 квітня в районному військовому комісаріаті відбулася процедура проводів першої в цьому році партії юнаків, призваних на строкову військову службу. Для проходження служби в Збройних Силах України відбули семеро призовників, а загалом цієї весни 28 хлопців з Петрівщини одягнуть солдатські однострої.

У заході взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації Тетяна Панета, військовий комісар Петрівського райвійськкомату Олег Откидач, його заступник Сергій Кіцела, голова районної організації ветеранів України Олег Гіюк, протоієрей Михайло Царук, батьки, рідні та друзі призовників.

З напутніми словами до призовників звернулася Т.Панета, яка передала вітання зі святом Великодня та побажання щасливої і успішної служби від керівників району Сергія Завалія та Тамари Сакари. О.Откидач, С.Кіцела та О.Гіюк нагадали, що військовослужбовці-строковики не направляються в зону проведення військової оборонної операції, дали їм кілька важливих порад, побажали успішної служби і щасливого повернення до рідних домівок.

Протоієрей М.Царук повідомив, що вперше в церемонії проводів на військову службу бере участь такий важливий атрибут, як освячена напередодні ікона Георгія Побідоносця. Після молитви він окропив призовників та всіх присутніх свяченою водою, вручив майбутнім воїнам маленькі іконки з молитвою «Отче наш» та натільні хрестики, нагадавши, що варто щодня знайти кілька хвилин, щоб помолитися, бо молитва є потужним оберегом.

На завершення заходу всі присутні сфотографувалися.

Анатолій РЯБОКОНЬ.

На знімках: благословення отця Михайла; загальне фото учасників заходу.
Фото автора.