Війни виграють вчителі і священики (Отто фон Бісмарк)

У районній державній адміністрації пройшла традиційна щорічна зустріч керівництва району з молодими вчителями. В ній взяли участь голови райдерж-адміністрації та районної ради Сергій Завалій і Тамара Сакара, начальник відділу освіти райдержад-міністрації Наталія Гавриленко, директор КУ Пет-рівський РЦОЗО» Григорій Москалець, голова райкому профспілки працівників освіти Людмила Горбанець, посадові особи відділу освіти, керівники закладів освіти, в яких працюють молоді педагоги, про яких варто сказати кілька слів.

Інна Яременко – керівник гуртка скелелазіння та спортивного туризму ЦДЮТ - з дитинства мріяла стати вчителем, а любов до подорожей допомогла обрати фах – географію. Інна весела, комунікабельна, захоплюється спортом, у студентські роки була членом клубу «Мандри» обласного центру туризму та краєзнавства, де здобула кваліфікацію інструктора дитячо-юнацького туризму. Своїм захопленням зуміла зацікавити і вихованців гуртка, які з великим задоволенням відвідують заняття. Інна кілька днів тому стала переможцем районного конкурсу молодих вчителів «Міс освітянка – 2018».

Тетяна Жушман – вчитель української мови та літератури Чечеліївської загальноосвітньої школи. Її педагогічне кредо – «Не зупинятися на досягнутому» можуть вважати своїм всі молоді педагоги, учасники зустрічі. Нормою життя Тетяни є творчість, постійна робота над собою. Взявши за основу своєї педагогічної діяльності ідеї В.Сухомлинського, вона поставила перед собою завдання якісного перетворення змісту освітнього процесу, орієнтованого на підвищення його якості, конкурентоспроможності школи, особистісний розвиток кожного учня.

Анжеліка Носенко – вчитель української мови та літератури Ганнівської школи зарекомендувала себе, як відповідальний та сумлінний працівник, добре знає свій предмет. Вона вміє знайти індивідуальний підхід до кожного учня, захоплюється поезією, сама пише вірші.

Марина Шаповал – практичний психолог Володимирівської школи, перебуває в постійному процесі творчого саморозвитку, працює над собою, шукає оптимальні шляхи для розв’язання шкільних проблем. Їй притаманна дуже важлива для педагога якість – любов до дітей. Вважає, що дуже важливо бути для дитини авторитетом, вміти її уважно вислухати, перш, ніж давати поради. Хотіла б, щоб у навчальних програмах були передбачені уроки психології.

Вікторія Чвалко – вчитель фізичної культури Володимирівської школи, відзначається працелюбством, вимогливістю до себе і учнів, високим рівнем професіоналізму, ініціативності. Разом з тим, доброзичлива, ввічлива, весела.

Юлія Петренко – учитель початкових класів Луганської школи є комунікативною, доброю, щирою людиною, тож без жодних проблем влилася в педагогічний колектив. Під час цікавих, насичених уроків вдало застосовує інтерактивні технології. Молода вчителька завжди дослухається до порад старших колег, наполегливо працює над вдосконаленням своїх професійних навичок. На районному конкурсі «Міс освітянка – 2018» стала переможцем у номінації «Найкраща стіннівка».

Віталіна Колодяжна – вчитель української мови та літератури Ганнівської школи. Незважаючи на те, що працює тільки перший рік, вже є класним керівником 7-го класу. Зарекомендувала себе як здібний педагог, вміє прищепити учням інтерес до оволодіння знаннями, проводить цікаві заходи, спрямовані на виховання у учнів доброти, чуйності, щедрості, поваги до старших, любові до рідної мови.

Керівники району цікавилися у молодих вчителів проблемами, планами, їхнім ставленням до процесів в освітньому середовищі, спрямованих на формування нової української школи. Слід сказати, що дівчата сміливо вступали в дискусію, не боялися відстоювати власну думку, висловлювали цікаві і слушні пропозиції.

С.Завалій і Т.Сакара висловили вдячність молодим педагогам за те, що обрали таку нелегку, але почесну професію вчителя, запевнили, що завжди будуть підтримувати галузь освіти. На це спрямована і районна програма стимулювання молодих спеціалістів.

Зі словами вдячності на адресу керівництва району за вагому підтримку галузі загалом, та молодих педагогів зокрема виступили Н.Гавриленко та Т.Жушман, а С.Завалій та Т.Сакара вручили молодим вчителям квіти і конверти з певними сумами матеріального заохочення. Завершилася зустріч традиційним загальним фотографуванням.

Анатолій РЯБОКОНЬ.

На знімку: загальне фото учасників зустрічі.
Фото автора.