Всеукраїнський фестиваль – конкурс виконавців на народних музичних інструментах «Провесінь», як завжди, проходить на базі Кіровоградського музичного коледжу та музичної школи № 2 ім. Ю.С.Мейтуса під патронатом Національної музичної академії України ім. П.І.Чайковського.

В перший день конкурсу відбулося його урочисте відкриття та концерт студентів НМАУ ім.П.І.Чайковського.

Наступного дня - конкурсні прослуховування та майстер-класи, відкриті уроки професорсько-викладацького складу факультету народних інструментів НМАУ ім.П.І.Чайковського, де по закінченню викладачі отримали сертифікати. І, нарешті, на третій день відбулись нагородження та гала концерт переможців конкурсу.

У фестивалі взяли участь більш як 200 учасників. Географія конкурсантів дуже широка: були представлені всі області нашої країни - від Львова до Сєвєродонецька, від Києва до Одеси. Конкурс оцінювало компетентне журі, в складі якого, фактично, були професори та доценти Національної музичної академії України ім. П.І. Чайковського. Тож нарікань стосовно об’єктивності оцінювання конкурсантів жодних.

Конкурс проходив в два тури: відбірковий та заключний. Петрівська дитяча музична школа вдруге бере участь в цьому високорівневому конкурсі. Учні Ярослав Котеленець (3 клас, І вікова категорія) та Кирило Пушка (8 клас, ІІ вікова категорія), яких підготував викладач нашої школи Андрій Мотько, в цьому році стали лауреатами і отримали ІІІ місце, з чим ми їх і вітаємо! Так тримати!

Ірина Повалій, директор Петрівської ДМЗ