Офіційно

Товариство з обмеженою відповідальністю «ВЕСТ СОЛАР», зареєстроване за адресою: 01133, м. Київ, вул. Євгена Коновальця, буд.36 Д, 8 пов., заявляє про наміри щодо будівництва фотовольтаїчної електростанції (об’єкта альтернативної енергетики) потужністю 9,3 МВт, розташованої за адресою, суміжною з вул. Олександрівською, смт Балахівка, Балахівської селищної ради, Петрівського району, Кіровоградської області.

Будівництво фотовольтаїчної електростанції (ФЕС) здійснюється з метою використання відновлювальних джерел енергії, що є одним з із найбільш важливих напрямів енергетичної політики України, спрямованої на заоща-дження традиційних паливно-енергетичних ресурсів та поліпшення стану оточуючого природного середовища, у відповідності із Національним планом дій з відновлюваної енергетики на період до 2020 року, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 01.10.2014 № 902-р.

Для перетворення енергії сонячного випромінювання в електроенергію застосовуються фотоелектричні, полікристалічні модулі (ФЕМ). Модулі мають високу іксованим кутом розташування модулів до горизонтальної площини. Для системи кріплення ФЕМ застосовуються підстави з оцинкованих стійок. Фотоелектричні модулі підключаю-ться послідовно в лінійки (string, стрінг) для забезпечення необхідного рівня напруги. Стрiнги підключаються до стрінг-інверторів (паралельно), які розташовані на майда-нчику ФЕМ біля рядів ФEМ таким чином, щоб втрати еле-ктроенергії від стрінгів були мінімальні. Стрінг-інвертори об’єднуються та підключаються до суматорів, які являють собою щити з комутаційною апаратурою. Суматорні щити приєднуються до різних РУ-0,4 кВ в КТП 35/0,4 кВ

2000 кВА (2 шт) та КТП 35/0,4 кВА. Комплектна тра-нсформаторна підстанція (КТП) - електроустановка в корпусі з сендвіч-панелей для приймання та підвищення напруги змінного струму промислової частоти в напругу

35 кВ складається з трансформаторного відсіку (силовий трансформатор потужністю 2500 кВА та 2000 кВА 35/0,4 кВ) і розподільчого пристрою 35 кВ та 0,4 кВ.

В якості контуру заземлення проектом використовує-ться металеві вертикальні та горизонтальні заземлювачі.

Лінії електропередачі передбачаються з кабелів, обраних за результатами електричних розрахунків і умов прокладання. Передбачається використання силових кабелів з алюмінієвими та мідними жилами.

Проектована фотовольтаїчна електростанція після за-кінчення будівництвом під час її експлуатації працюватиме в автономному режимі. ФЕС не потребує постійного перебування обслуговуючого персоналу.

Проектована сонячна електростанція не входить у перелік екологічно небезпечних об’єктів і видів діяльності. Вплив ФЕС на водне середовище, рослинний і тваринний світ та соціальне середовище при експлуатації електро-станції відсутній. Замовник зобов’язується виконувати проектні рішення у відповідності до норм і правил охорони навколишнього середовища та вимог екологічної безпеки на всіх етапах будівництва та експлуатації об’єкта, а також суворо дотримуватись вимог чинного природоохоронного законодавства України.

Ознайомлення з проектними матеріалами можливе протягом 30 діб з моменту публікації Заяви про наміри щодня з понеділка по п’ятницю з 9-00 по 17-00 за адресою: смт. Балахівка, Петрівського району, Кіровоградської області, суміжно з вул. Олександрівською або за телефоном: 067-457-25-05.