Весна. У шкільних коридорах досить тихо і спокійно. Наразі розпочалися шкільні весняні канікули, та у комунальному закладі «Петрівське навчально - виховне об’єднання «загальноосітня школа І-ІІІ ступенів – гімназія» освітній процес триває – тут навчаються учителі.

Для викладачів початкових класів, які працюють із дітьми молодшого шкільного віку, заслужений вчитель-методист України, доцент, кандидат педагогічних наук, лауреат обласної педагогічної премії імені

В.О.Сухомлинського, Світлана Панасівна Логаче-вська провела майстер-клас з диференці-йованого навчання молодших учнів, оптимального поєднання методів і засобів навчання на різних етапах уроку та викори-стання цих методів у Новій українській школі.

А загалом же на її авторських курсах та семінарах побували вже сотні вчителів практи-чно з усіх ре-гіонів України. За півстоліття педаго-гічної праці Світланою Панасівною було проведено понад 300 науково-практичних семінарів, авторських курсів та майстер-класів для вчителів початкових класів у різних містах України та на базі рідної школи. Світлана Логачевська - автор 25 методичних посібників для вчителів і учнів. Досвід її роботи широко представлено на сторінках журналу «Початкова школа».

Творча праця Світлани Панасівни відзначена орденами «Знак пошани» (1978р.), «За заслуги» ІІІ ступеня (1997р.), медаллю К.Д.Ушинського (1988р.), знаком «Василь Сухомлинський» (2006р.), відзнакою Президента України, грамотами Президії Верховної Ради України, Міністерства освіти і науки України. Вона уособлює в собі найкращі риси народних учителів, які на своєму власному життєвому прикладі виховують юних громадян України. Тож, безумовно, молодші колеги з радістю скористалися нагодою черговий раз почерпнути для себе щось цікаве і корисне з її багатющої творчої скарбнички.

Наприкінці зустрічі наші педагоги мали можливість поставити Світлані Панасівні свої запитання, на які вона надала ґрунтовні відповіді.

Олена Приходкова

На знімку: власним творчим досвідом з колегами ділиться Світлана Логачевська.