Кожен з нас бажає жити в комфортних побутових умовах і в упорядкованому оточуючому середовищі. Це забезпечують працівники житлово-комунального господарства, які нещодавно відзначили своє професійне свято. З цієї нагоди в офісі КП «Петрівське» пройшли збори трудового колективу.

Начальник підприємства Юрій Граданович привітав колег, побажав їм усіляких гараздів і запросив до слова заступника Петрівського селищного голови Андрія Сидоренка та секретаря селищної ради Володимира Руденка.

В.Руденко поздоровив з професійним святом працівників підприємства, передав привітання та найкращі побажання від селищного голови Світлани Тилик.

- Нам, жителям селища, зокрема тим, хто проживає в житловому масиві «Сонячний – Артемівський», приємно ходити чистими освітленими вулицями і пішохідними доріжками, спостерігати, як прибудинкові території оновлюються, стають на порядок впорядкованішими та комфортнішими. Ми задоволені тим, що ремонтуються каналізаційні мережі, покрівлі та під’їзди будинків, оперативно усуваються аварії на мережах водопостачання та водовідведення. Це все – результати вашої непростої і не завжди вдячної праці, адже ще далеко не всі жителі цінують вашу роботу, ще далеко не всі розуміють, що комфорт і впорядкованість населеного пункту – спільна справа, – сказав Володимир Васильович. Він запевнив, що селищна рада - як її керівництво, так і депутатський корпус - робить і надалі буде робити все необхідне задля підтримки комунального підприємства, його стабільної роботи. Це стосується матеріально-технічного забезпечення, дотації на відшкодування тарифів, які не покривають витрати підприємства (щомісяця дотується, як мінімум, 30 гривень на один кубометр води) і, зрозуміло, заробітної плати. Ця робота для жителів непомітна, але вони повинні знати реальний стан речей.

Одним з головних пріоритетів для керівництва селища є забезпечення стабільної роботи водоочисної станції. Як повідомила селищний голова С.Тилик, нинішній рік для селищної ради буде, фактично, присвячений саме цьому надзвичайно важливому для селища об’єкту. На ньому вже чимало зроблено, але ще багато потрібно зробити, бо багато років ВОС не ремонтувалася належним чином. Не поспішатиме селищна рада і зі створенням об’-єднань співвласників багатоквартирних будинків, допоки дозволяє законодавство - діятиме КП «Петрівське».

До поздоровлень приєднався і А.Сидоренко, який висловив вдячність присутнім за сумлінну працю.

- Люди швидко звикають до хорошого, сприймають його, як належне і не завжди цінують працю тих, хто створює для них комфортні умови для проживання, – сказав він. Він згадав також слова однієї жінки, яка, проживаючи в Жовтих Водах, працює в Петровому. Коли хтось з її знайомих зневажливо відгукнувся з приводу «якогось там села Петрового», вона відповіла, що жителі цього міста не можуть навіть уявити, якими швидкими темпами змінюється Петрове на краще, як ставиться керівництво селища до його впорядкування, забезпечення кращих умов для проживання в ньому. Він також побажав присутнім здоров’я, сімейного благополуччя і щастя, запевнив, що, незважаючи на непросту ситуацію в державі, селищна рада буде підтримувати КП «Петрівське», аби забезпечити його стабільну роботу.

Гості прийшли, як і годиться, не з порожніми руками, вручили Ю.Градановичу подарунок для підприємства від селищної ради – нову мотокосу.

До присутніх звернувся і керівник підприємства Ю.Граданович. Він, перш за все, оголосив, що всі працівники, відповідно до його наказу, отримають по 250 гривень премії. Юрій Вікторович висловив подяку керівництву і депутатському корпусу селищної ради за підтримку. Селищна рада дбає про поліпшення матеріально-технічного забезпечення підприємства. Вже придбано новий екскаватор, чимало бензо- і мотокіс, іншого обладнання і реманенту для поліпшення роботи двірників, інших працівників. Свого часу селищна рада виділила 1200 тис.грн. на придбання нового автомобіля-сміттєвоза, і він вже придбаний.

Як вже було сказано, велику увагу приділяє селищна рада і особисто С.Тилик забезпеченню роботи водоочисної станції. Вже виконано чималий обсяг ремонтних робіт, вони ще триватимуть, допоки станція не буде приведена до належного стану. Вже придбано необхідну кількість піску, щебеню, замінені вікна, придбано новий хлоратор, проведені навчання персоналу станції на випадок надзвичайної ситуації. Плануються роботи щодо очищення акваторії ВОС із залученням водолазів, земснаряда. Селищна рада плідно співпрацює з ПрАТ «ЦГЗК», яке забезпечує ВОС запірною арматурою та іншими матеріалами і обладнанням. Ведеться робота щодо забезпечення працівникам ВОС належних умов праці та побутових умов – душової, роздягальні, туалету тощо. Ведуться також ремонтні роботи на каналізаційних мережах, каналізаційних насосних станціях – там встановлені нові вікна і двері, виконані роботи по гідродинамічному очищенню каналізаційних мереж.

- На все коштів не вистачає, бо надто багато потрібно зробити, аби подолати негативний спадок минулих років, одних тільки боргів щомісяця необхідно сплачувати 75 тис.грн., але моя позиція полягає в тому, що, в першу чергу, слід витрачати кошти на пріоритетні напрямки, передусім, на вчасну виплату заробітної плати працівникам, – вважає Ю.Граданович. Він ще раз привітав колег зі святом, подякував за сумлінну працю, побажав їм всього найкращого.

До привітань приєдналася і голова профспілкового комітету підприємства Марта Лантушенко. Вона передала вітання від керівника районного профспілкового об’єднання Лілії Куницької і вручила групі працівників грошові винагороди.

Анатолій РЯБОКОНЬ.